Salut! Mi-am cumparat Accent SH 28000km 1.4 premium. Dupa 5000 km iata impresiile mele:
-Ca aspect mi se pare putin disproportionata fata spate. Mi se pare ca se termina prea brusc. Alta chestie care nu-mi place este grila radiatorului. In rest arata foarte bine. Are culoarea red wine si se potriveste foarte bine cu interiorul bej.
-Portbagajul este suficient de mare ; daca nu iti ajunge portbagajul poti rabata bancheta spate si poti cara lucrurile mai lungi.
-Fiabilitatea consider ca este destul de buna. Fostul proprietar nu a schimbat nimic in afara de consumabile. Eu am schimbat motorasele la faruri pe garantie( insa fostul proprietar a zis ca asa au fost de la inceput). Am facut si revizia si nu mi-a gasit nimic in neregula. Nici nu mi-am facut griji deoarece nu se aude absolut nimic.
-Stabilitatea: mi se pare o masina destul de stabila la viteze normale. Cel mai mult am mers cu 170, dar pe o distanta scurta. Frecvent merg cu 120-140 si este foarte stabila si controlabila. La viteze mici daca treci peste gropi se cam misca. Servodirectia iti ofera un control foarte bun asupra masinii- este foarte precisa; la viteze mici se misca volanul forte usor, iar la viteze mari se misca mai greu.
-Interiorul imi place foarte mult: combinatia de culori este foarte potrivita, este suficient spatiu si pentru pasagerii din fata si pentru cei din spate, imi place ca are comenzile la geamuri in portiera si ca soferul are comenzile pentru toate geamurile. Imi place faptul ca se poate incuia masina din interior fara cheie, imi place antifonarea( care am inteles ca e ca la diesel. Imi place ca oglinzile se regleaza electric, si ca au rezistenta pentru dezaburire( e foarte de folos cand ploua. De AC sunt multumit, isi face bine treaba. Imi place faptul ca are comenzile la mp3 player pe volan. Nu imi place ca tapiteria se murdareste cam usor( am sa cumpar huse)
-Franele sunt bune, farurile lumineaza bine.
-MOTOR si Transmisie. Sunt piesele de rezistenta si de aceea le-am lasat la sfarsir. In primul rand Accentul NU este o masina sportiva. Nu consider o masina sportiva nici o masina cu raportul masa/cp mai mare de 10. INSA este o masina sprintena. Are o cutie foarte precisa, care, impreuna cu motorul, daca accelerezi suficient si ridici corespunzator ambreiajul, face ca masina sa urce destul de repede in viteza si iti ofera satisfactie. La deal trage bine, daca te afli in treapta si la turatia corespunzatoare; am urcat si cu viteza a V-a la viteze de peste 100km/h(depinde acum si de panta). Nu m-a enervat niciodata din cauza ca nu are suficienta putere. In depasiri se comporta bine si este destul de iute daca este turata. Consumul este destul de bun daca nu traiesti in Bucuresti

. In regim mixt am scos 6,6-6.7, iar in afara 5.5-5.7; in oras nu am facut niciodata consumul. Apropo ma enerveaza ca nu are computer de bord.
In concluzie este o masina decenta pentu o famili cu 1-2 copii. Este o masina care iti ofera suficient comfort pentru orice deplasare.
This post has been edited by Benzisil: 27 April 2010 - 11:25 AM