Jump to content
Sign in to follow this  
lucionix

Socuri schimbare in D/R cutie automata

Recommended Posts

Posted (edited)

Masina are acum 95.000 km, eu o am din 2017, de la 59.000 km. Am avut mereu grija de ea, imi place, merge foarte bine si nu am avut suprize neplacute in acesti ani. Totusi, cred ca mereu am simtit(ocazional, nu tot timpul) usoare socuri la cuplarea D sau R, mai ales la rece, la prima pornire. Le-am considerat oarecum normale, am avut si un Sorento inainte care facea la fel uneori. In mers se comporta exemplar, masina trage "de rupe", la deal, la vale, autostrada, curbe, depasiri, drumuri de 12-14 ore cu opriri scurte pt necesitati, schimbarile de treapta nu le sesizez/constientizez.

Acum un an, pe la 85.000 km am facut schimb de ulei la cutie, la o firma specializata(Ravenol). Din ce inteleg eu, manualul recomanda primul schimb la 90.000 km, iar masinaria care schimba uleiul stie cat sa scoata, cat sa introduca, totul a fost ok pentru vreo 10 luni. In ultimele doua luni, mi s-a intamplat de 4 ori ca socurile/loviturile la mutarea in D sau R sa fie foarte violente. Nu le gasesc nici un model de circumstante. Dupa primele doua dati am crezut ca are legatura cu faptul ca parcasem in panta/rampa, dar ultimele doua dati masina era stationata pe loc drept. Toate aceste 4 evenimente "unice" s-au intamplat dupa condus ceva vreme, la cald(sau foarte fierbinte).

1. Din moment ce joja pt uleiul din cutie nu exista, este vreun indicator de bord care ar semnaliza un nivel necorespunzator al uleiului in cutie?

2. Credeti ca ar merita sa fac din nou schimbul de ulei, in alta parte? E posibil ca uleiul sa fie problema?

3. Daca uleiul nu poate cauza asemenea manifestari, banuiesc ca nu am prea multe chestii de facut decat "las-o ba, ca merge-asa!"?

 

Edited by lucionix

Share this post


Link to post

Si la mine a fost/ este la fel. Si au am schimbat uleiul tot cu ravenol (dar avea socuri si inainte). Cand pornesti motorul las-o cel putin 10 secunde inainte sa bagi in D sau R. La mine nu mai face (cel putin insesisabil) daca astept cele 10 secunde. Sunt curios daca vezi vreo diferenta.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...