Jump to content
Dany_Kona_BV

Întârzieri mari pentru livrare 2021

Recommended Posts

Salutare tuturor! 

Am inițializat comanda și implicit plătit avansul pentru noul Kona la începutul lunii aprilie iar dealerul a avansat perioada de livrare "parțial iunie - parțial iulie". La jumătatea lunii iunie am fost anunțat că perioada de livrare s-a modificat în "parțial august - parțial septembrie". În 15 iulie a venit o altă amânare "parțial septembrie - parțial octombrie" motivul fiind criza mondială de semiconductori. 

A mai pățit cineva la fel?

Știe cineva dacă există metode de a pune un pic de presiune pe dealer sau importator?

 

Share this post


Link to post

Încearcă să obții ceva reducere la mașină dacă vrei să aștepți. Am înțeles că se poate face dacă ești un pic înfipt în ei. 

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Asa este dar pana la un punct. Orice parte a unui contract poate invoca forta majora sau evenimente si circumstante imprevizibile (care trebuie si demonstrate, nu doar invocate). Cum cei de la Tiriac nu au facut acest lucru, cealalta parte poate solicita daune, penalitati, etc..

Am fost si eu in aceasta situatie iar cei de la Tiriac au fost total lipsiti de profesionalism. Dealerul a fost mai mult decat in regula dar nu a avut ce face deoarece Tiriac le-a inchis gura repede.

Am comandat masina in martie 25, am platit avans 10.000 lei. Promisiuni de livrare sfarsitul lui iunie, inceputul lui iulie. Model Elantra, culoare rosu, interior bej, manuala, Highway

In mai primesc telefon de la dealer ca masina mea nu va mai fi produsa momentan deoarece fabrica nu mai produce acest vehicul cu interior bej. Directiva de la Tiriac luata in luna mai. Deci dupa 2 luni ! Dar sa mai astept ca poate poate se rezolva. Comanda mea a fost inainte de decizie/directiva.

A trecut iunie, am avut direct discutii cu Tiriac Auto care m-au expediat rapid la mama sub ....... fusta. Asta e, nu au ce face. Am dat telefoane si email-uri la alti comercianti Hyundai din Europa de Est si am aflat ca fabrica produce pentru ei, nu una, nu doua, ci trei culori de interior. Deci Tiriac a mintit si de fapt am aflat ca ei au renuntat la a mai aduce masini cu interior bej. Trebuiau sa faca acest lucru de la comenzile din mai incolo cand au dat decizia dealerilor.

Am vrut sa solicit sprijin ANPC si probabil putin speriati au dat sfoara in tara daca mai exista vreo masina cu interior bej dar din pacate nimic nu s-a materializat. Ca norocul, sa zicem. dealerul a primit o Elantra rosie, Highway, interior bej DAR automata (care zice el nu a mai vrut-o cumparatorul care a comandat-o), pe care nu am refuzat-o dar am platit bineinteles mai mult. Mi-era frica ca raman fara masina la cum se prezinta lucrurile. La fel si la Honda, am zis ca luam una daca nu mai vine Elantra, dar din pacate cumperi doar ce mai gasesti prin tara si NU ceea ce iti doresti.

Asadar domnilor, eu NU AM FOST NICIODATA OFICIAL INFORMAT ca autoturismul comandat de mine nu va mai putea fi livrat. Legal trebuia sa fiu informat asupra acestui aspect si sa mi se prezinte optiunile cu care pot sau nu sa fiu de acord. Trebuie sa intelegem ca aceste contracte nu sunt de forma si nu le semnam de dragul de a semna ceva. Ca nu exista un echilibru, este altceva, toti stim ca intre parti exista o relatie juridica esentialmente inegalitara, cumparatorul fiind determinat sa adere la conditiile contractuale redactate de comerciant, fara a putea exercita o influenta asupra continutului acestuia. Este posibil astfel ca si in cazul in care esti lezat sa nu poti sa ceri nimic, legal vorbind, ci doar sa apleci capul sau sa te orientezi altundeva pana nu e prea tarziu.

Deci da, poate sa ceara penalitati, daune, etc. depinde ce prevede contractul, pentru ca cei de la Tiriac sunt foarte neseriosi, arunca pisica in curtea dealerului.

Nu se folosesc de prevederile legale ? Nu au si ei un cuvant de spus la furnizor/producator ? Este treaba lor, atata timp cat nu iti faci datoria OFICIAL, cumparatorul poate sa emita pretentii. De aceea sunt contractele, sa te folosesti de clauzele acestuia la nevoie cand una din parti nu isi face treaba sau lasa impresia ca nu si-o face.

Edited by Gozmin

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Din pacate, cel puțin la Elantra, cei de la Colina, in luna Iunie mai aveau doar 3 sau 4 mașini pentru care pot da comanda, similar, dacă nu mai putine, dealerii din tara. Deci și nr de mașini e foarte, foarte limitat. Și e de abia jumătate anului.

Legat de cutia automata, este bine, chiar foarte bine. Vom vedea la fiabilitate.

Edited by Gozmin

Share this post


Link to post

Salut

Eu am plătit avansul pentru kona ev pe 7 iunie

Am întrebat recent dealerul când vine masina si mi a transmis ca are status parțial iulie/parțial august...

Share this post


Link to post

Salutare!

Eu am platit avansul pentru un i10 in Martie si termenul initial de livrare era Iunie. Din Iunie s-a facut Iunie-Iulie, apoi Iulie-August si inca se lasa asteptata.

S-au jurat ca vine in August dar tot nu am seria de sasiu de la masina...

 

Share this post


Link to post

Eu am platit avansul la începutul lunii aprilie și și pe mine mă poată tot așa. Nici până la această oră nu a fost cică dată în fabricație mașina!!! Acum am că termen de livrare octombrie-noiembrie. Cică la Skoda termenul este de un an jumătate! Dealerii ăștia ne fac sa avem defapt mașini de generație veche cu aceste termene de livrare. Niste nesimțiți!!!

Share this post


Link to post

Comanda-avans pe 12.05.2021. Ajunsa la Koper pe 26.08.2021 . Tot cu termene amanate si apoi devansate ca prin minune. Sper sa o primesc in zilele urmatoare. 

 

Share this post


Link to post

Salut, știe careva dacă cei de la Colina din București au vesti bune despre mașinile în curs de livrare. Am dat comandă pe 10 iulie la o Elantra și încă aștept răspuns de la ei. 

Share this post


Link to post

Comanda pentru Tucson, cu contract și avans, in 26.02.2021; nici acum nu știu când va veni…. Situația este generală, trebuie înțeleși și dealerii, pentru ca și noi ne confruntam zilnic cu situații in care suntem puși sa ne cerem scuze pentru greșelile altora. Dar as fi apreciat daca m-ar fi ținut la curent cu situația, nu sa sun eu lunar sa întreb daca se mai aude ceva cu masina…

  • Like 1

Share this post


Link to post

Buna ziua!

Din păcate subscriu și eu celor menționate mai sus...tucson achitat avans in martie 2021, primul termen de livrare sfârșitul lui mai începutul lui iunie, apoi amânări de cate o luna la fiecare luna care trecea, ultimul termen sfarsit de sep inceput de oct  dar la ultima discutie cu reprez. de la Tiriac mi-a spus ca nu se mai incumeta sa imi dea nici un termen ca nu stie sigur cand ajung masinile.

Motivatie: lipsa conductorilor....

Oare dacă mai aștept o jumătate de an apare modelul "și mai nou" decât asta nou?! :)))

Share this post


Link to post

Salutare,

Comanda si avans Kona Highway 7DCT - 10 iunie, Iasi.

Estimare initiala livrare: partial august/partial septembrie.

La inceputul lui august s-a modificat estimarea la: partial noiembrie/partial decembrie

Informare noua ieri (28 septembrie): toate comenzile de productie Kona 7DCT pentru luna octombrie au fost anulate de producator si mutate (cu prioritate) in noiembrie.

Estimare livrare (doar teoretic, presupunand ca se respecta calendarul de productie pentru noiembrie): cel mai devreme sfarsit decembrie, cel mai probabil din ianuarie incolo:).

Sper sa va ajute informatia (pe cei interesati)

Share this post


Link to post
On 9/29/2021 at 3:40 PM, NeaAndo said:

Estimare livrare (doar teoretic, presupunand ca se respecta calendarul de productie pentru noiembrie): cel mai devreme sfarsit decembrie, cel mai probabil din ianuarie incolo:)

Ai mai primit vreun update intre timp?

Share this post


Link to post

Nu, niciun update. Mi-e si frica sa sun eu:)

 

Share this post


Link to post

Update 4 noiembrie: masina ar trebui sa ajunga spre finalul lui decembrie.

Am primit serie sasiu, acum depinde si de transport.

Share this post


Link to post

Buna ziua.

Avans plătit simultan pentru o Kona Hybrid și o i20 N Line la jumătatea lui iunie.

Am primit, inițial, termene de sfârșitul lui august pentru Kona și mijlocul lui septembrie pentru N Line.

N Line.ul a venit de 3 zile.

Kona (cică!) e la Curtici de fo' săptămână. Tre' s-apară.

Share this post


Link to post

i20 N Line? Pe site-ul oficial din România nu apare acest model...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...