Jump to content
vood0o

Info rezervor i30 Fastback

Recommended Posts

Mi-am achizitionat anul trecut un i30 Fastback si am o nedumerire destul de mare in ceea ce priveste capacitatea rezervorului. Conform specificatiilor capacitatea rezervorului este de 50 litri, dar pana acum nu am alimentat niciodata mai mult de 40 litri la un plin. Am mers cu masina si pana-n punctul in care pe bord imi arata ca mai pot face cu benzina din rezervor doar 10km, iar martorul de pompa este stins, iar la alimentare imi intra cel mult 40 din 50. Aveti idee daca rezerva nu este luata in calcul de computerul de bord in momentul in care fac plinul si estimeaza nr de km pe care-i pot face cu masina? Cei de la reprezentanta n-au putut sa-mi ofere un raspuns :) N-as vrea sa incerc sa duc masina pana la "terminarea km disponibili indicati pe bord" sa testez daca intra atunci rezerva sau nu

Share this post


Link to post

La aprinderea becului in teorie mai ai 5 litrii in rezervor.Eu am luat masina de la DAB Auto Vitan cu becul aprins si am alimentat destul de departe prin trafic in Bucuresti...de la aprindere sigur mai mergi 50 km...

 

 

Edited by bilstan

Share this post


Link to post

Pe mine m-a bulversat destul de mult pentru ca am luat masina cu becul aprins, bordul indica 40km disponibili, dar la alimentare mi-au intrat doar 36 litri si indicatorul de rezervor era la maxim, iar la 10 km ramasi au intrat doar 40 :) este destul de ciudata situatia, ma asteptam ca la prima alimentare sa intre aproape intreaga capacitate a rezervorului, iar daca becul era aprins cand am ridicat masina, ma asteptam ca acesta sa fie aprins cand bordul imi arata 10km ramasi, dar aparent nu este asa

Share this post


Link to post

36 litri pana la click, deobicei blochez furtunul sa faca plinul si cand sare aia e, e plin facut. Oricum nu cred ca poate fi o diferenta prea mare intre click si pana sus, probabil discutam de undeva la 1 litru suplimentar, dar tot sunt departe de cei 50litri capacitate, asta daca nu cumva rezerva are 7-8litri, nu este luata in calcul de computerul de bord si martorul se aprinde doar cand intri in rezerva. Dar nici de asta nu sunt sigur datorita intamplarii de la prima alimentare  unde au intrat 36 litri pana la click, eu aveam martorul aprins in bord si 40km disponibili conform computer. La pompa sincer sa fiu ma astept sa fiu furat cu litraj suplimentar fata decat alimentez , dar sa primesc mai mult si sa platesc mai putin...

 

Share this post


Link to post
8 hours ago, vood0o said:

Am mers cu masina si pana-n punctul in care pe bord imi arata ca mai pot face cu benzina din rezervor doar 10km, iar martorul de pompa este stins, iar la alimentare imi intra cel mult 40 din 50. 

Este corect, xcat am incercat sa indes benzina in rezervor nu au intrat mai mult de 40l. De fapt, nici nu prea am dat atentie chestiei astea. Problema  mea este ca nu am avut niciodata un bec de nivel minim aprins, chiar daca comp. de bord indica 40 km ramasi! Nici nu stiu unde este indicatorul asta, sau daca exista.

Una peste alta, nu e recomandat sa mergi cu nivel minim in rezervor..din multiple motive :D. Unul ar fi ca pompa de benzina se raceste cu acest fluid, fiind imersata in el.

Share this post


Link to post

Si pe mine ma enerveaza computerul masinii care este foarte.. rezervat, sa zic, cand vine vorba de range. El imi zice ca mai am 10-20-30km range, cand eu stiu ca mai am 10L in rezervor, dar m-am obisnuit cu el pana la urma.

Am verificat acum Fuelio: maxim am alimentat 46L (daca tin bine minte de atunci, aveam range 0, ca imi testam teoria :) ). In rest, plinurile mele sunt intre 40 si 42L, si de regula bag imediat ce se aprinde beculetul.

Cand am ridicat masina de la reprezentanta aveam range 3 km, insa m-au asigurat ca "au bagat baietii cativa L in rezervor"; dar find prima oara ca o conduceam, am mers cu emotii pana la prima benzinarie... la 4 km distanta :))

Share this post


Link to post

In mod normal in clipa cand se aprinde becul comp.de bord nu mai arata range..atunci mai ai 5-6 litrii.Ideea este ca in mers benzina se plimba prin rezervor si poate sa se aprinda mai devrerme.Masina calculeaza distanta maxima care se poate parcurge in functie de consumul instantaneu,deci daca mergi in oras sau foarte tare vei avea range mai mic si invers.Fabricantul nu are nici un interes sa scrie ca rezervorul are 50 litrii daca este mai mic...sa fim seriosi.Va sfatuiesc sa nu aveti ca obicei sa mergeti cu benzina foarte putina...eu persomal bag cand rezervorul mai are cam jumate...i30 2017,30k km,consum mediu cumulat 7.4.-1.4 mpi.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...