Jump to content
ardagii

agata/sughite la accelerare

Recommended Posts

Salut,

Am o kona cu 1.0 t-gdi si de vreo 7 luni dupa ce se incalzeste motorul si accelerez mai puternic, se tot intrerupe foarte scurt acceleratia intre 2000-3000 rpm, devine intermintenta. In unele cazuri asa tare face incat se deschide becul galben de checkengine si cred ca taie un piston ca pierd putere pana repornesc masina. Am fost la reprezentanta deja de nu stiu cate ori si au schimbat bujiile, o bobina, dar tot face in continuare. Ei imi zic sa merg la ei cand se aprinde din nou eroarea ca sa vada la care piston e problema, dar nu mi se pare normal ca tot timpul is pe la mama dracului si niciodata nu se intampla cand ei au serviceul deschis. A mai avut careva problema, aveti vreo idee ce ar putea fi?

Share this post


Link to post

Si nu gasesc nici un cod de eroare pe calculator? Ce au spus, se sterge oare la oprirea-pornirea motorului? POate gasesti un cititor de coduri OBD, portabil la cineva si atunci cand apare eroarea sa citesti cu el inainte de a opri motorul ca sa vezi ce este. Eu am unul, si ti l-as da imprumut, dar am vazut ca esti din TM, si pana la Cluj e drum lung.

Share this post


Link to post

nu ramane pe histograma. Cred ca am sa-mi iau si eu unul si le spun direct. De curiozitate, merge orice tip de obd, sau e ceva protocol mai rar, sau trebuie ceva mai special?

Share this post


Link to post

nu am verificat-o, am sa incerc sa vad ce tensiune e pe ea. Pot vedea asta cumva din diagnoza?

 

Share this post


Link to post

 

21 hours ago, ardagii said:

nu ramane pe histograma. Cred ca am sa-mi iau si eu unul si le spun direct. De curiozitate, merge orice tip de obd, sau e ceva protocol mai rar, sau trebuie ceva mai special?

Cele noi cu OBD 2 si bluetooth merg.

Share this post


Link to post

Ca sa inchid postul. S-a gasit in sfarsit problema, era de la lantul de distributie, era intins si a trebuit schimbat. Au mai schimbat si turbina ca facea un zgomot la rece. 10 luni a durat pana s-a rezolvat problema. Dupa ce am facut sesizare la hyundai romania s-a rezolvat. initial cei de la reprezentanta nu au inteles de ce au schimbat distributia, ceea ce ma face sa cred ca le-au spus de sus ce trebuie schimbat. I-am si intrebat daca ei au acces la baza de date hyundai pentru soluii la probleme si au zis ca doar in romania, prin urmare va incurajez pe viitor daca mergeti a 2-a oara cu aceeasi problema in service la reprezentanta sa faceti si o sesizare la hyundai romania.

Share this post


Link to post
Posted (edited)

..in general, cei de la reprezentante nu inteleg nimic, stai linistit!

Chiar voiam sa zic ca nu cred ca numai lantul a fost problema..cat se poate intinde un lant ? Sigur, daca tot am schimbat lantul si suntem acolo cu mana pe cheie, hai sa schimbam si turbina  ca e aproape!! =)) Lantul a fost un paravan pentru altele... noroc ca nu ai avut un bec ars, ca dadeau vina pe el! 

Per total, felicitari, bine ca ai rezolvat ! :)

Edited by ida01ro

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...