Jump to content
negoitamihaimarian

Regenerare DPF

Recommended Posts

Salutare, 

Am un hyundai santa fe 2008 150cp 4x4, sa aprins martorul "check engine" in mers având o viteza de 130km în treapta 5, semn ca trebuia sa fac regenerare dpf, am mers constant în treapta a 3 cu 3000 de ture, eroarea nu sa stins, am mers în jur de 50km, ce am făcut greșit, martorul sa stins a doua zi după a 3 pornire a motorului. Cum se face regenerarea corect, influențează cata motorina ai în rezervor, anumita viteza sau turație a motorului? 

Mulțumesc 

Share this post


Link to post

La modelul meu (SF 2 facelift 2011)nu se aprinde nimic in bord cand face regenerare, se cunoastea in schimb la functionarea motorului(zgomot infundat,ralanti crescut si chiar si la consum se vede). Poate e alta problema acolo,trebuie pusa pe teater.

Share this post


Link to post

Atașez o poza cu eroarea găsită, nu se aude nimic neobișnuit, relanti ul este stabil, consumul este ridicat în jur de 18l la suta în București și extern 8-9 l

Screenshot_20200225_100031.jpg

Share this post


Link to post

Am luat legătura cu câteva persoane "pricepute" in acest domeniu din București, soluția găsită de ei este înlocuire filtru Dpf cu unul aftermarket preț 9000 lei sau anulare filtru din soft și scos miezul ceramic, preț 300euro. Îmi recomandați pe altcineva sau alta soluție. 

Share this post


Link to post

După o testare mai amănunțită sa găsit eroare P1405 - DPF Permanent regeneration, soluția cea mai buna găsită de mecanic a fost "Anulare DPF". Nu știu dacă este cea mai buna varianta... 

Share this post


Link to post

Salut. Cum ai rezolvat problema? Mulțumesc.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...