Jump to content
rowwt

Probleme pornire

Recommended Posts

Ieri am oprit la benzinarie. Cand sa plec, pozna! La contact, se aude un click metalic si nimic. Am incercat de 3-4 ori, la fel. Am scos cheia din contact, am incercat iarasi de 3-4 ori nimic. Pana la urma a pornit. 

Azi de dimineatza, la rece, porneste la "sfert" de cheie. Crezand ca poate s-a dus bateria, am luat la mine si cheia de rezerva, pe care nu am folosit-o niciodata, pana acum.

Seara, plecand de la servici, la fel. Scot cheia de rezerva. Soc si groaza. Aceeasi problema. Deci nu e bateria.

Din a 5-a incercare a pornit.

Am ajuns acasa. A trebuit sa plec. A pornit din a doua incercare. 

Am ajuns acasa iarasi. Am oprit motorul. Aceeasi chestie. A pornit din a doua incercare.

Martorii se aprind si se sting normal. Doar face click si nu porneste, nu se aprinde nimic in plus. In mers totul e ok, deasemenea. Bateria abia ce am schimbat-o anul acesta. Cumparata de mine, Bosch, montata la Tiriac.

Ce poate fi? Sa fie "Engine will not crank"?

image.png.a1ca8b95ee7169b753e843732842b97e.png

image.png.0eca388db9c97980f6d93d721084b44c.png

Edited by rowwt

Share this post


Link to post

Din ce spui tu ca nu invarte deloc, nu are putere sa învârtă electromotorul, adică engine will not crank.. Schimba bateria auto și vezi ce se întâmplă. Bosch sunt niște mizerii, dar nu sunt mulți producători care fac baterie cu specificație pt noi asa ca.. Mergi la un magazin care îți poate verifica/schimba pe garanție bateria. De obicei dealerii Bosch vor face asta, indiferent de unde ai achiziționat.o (apropo, de unde?). 

Doar o părere. 

Edited by bumbul

Share this post


Link to post

Totusi nu cred ca e bateria. Cum poate pleca la sfert de chie dimineata, inghetata, si nu porneste seara dupa ce a stat o zi la caldurica in parcare subterana?

Martorii in bord nu se aprind si sting ca in pomul de craciun, cum se intampla inainte sa schimb bateria.

Cu motorul oprit, luminile sunt puternice, MP3-ul merge fara probleme. L-am lasat minute bune si nu mi-a aparut avertizarea de baterie, cum am vazut la bateria originala.

Nu stiu cum sa-mi dau seama daca "starter spins", dar vad la reparatii "fly wheel" aka volanta, si ma cam ia cu frisoane.

Din vara, masina tremura in viteza 1, mai ales in panta. Am schimbat in toamna master cylinder aka pompa de ambreiaj, si tremuratul s-a redus considerabil (nu-mi mai sare bordul in poale). Totusi, tremuratul in viteza 1, inca il am. Trist e ca acum 2 ani am dus-o pe platforma la Tiriac si mi-au schimbat cam tot pe acolo pe garantie (kit ambreiaj, cilindru presiune, volanta, etc.) Ce au schimbat ei a durat numai un an pana a iesit din garantie. 

Cred ca totusi e starterul... parca e acelasi click ca aici la minutul 1:01 https://www.youtube.com/watch?v=EaGupLav7cU   

 

Edited by rowwt

Share this post


Link to post

Poate fi electromotorul sau senzorul de citire de pe volanta. Ala de regula se scoate ( asa era la unele masini ) se curata capul care are un magnet si se baga inapoi. Insa daca porneste la sfert dimineata iar la cald pare ca incep problemele inclin catre electromotor.

Share this post


Link to post

La I40, bateria dusa: in bord pom de Craciun, demaror clanc-clanc. La Vectra, electromotor praf: doar demaror clanc-clanc. 

Verifica electromotorul!

Share this post


Link to post

O sa-mi fac programare saptamana viitoare.

Share this post


Link to post

Din ce am vazut pe youtube, la imobilizator nu mai pare martorul cu masina si o cheie pe ea. La mine apare.

Share this post


Link to post

Luni am facut programarea in service. Am ales DAB, de data aceasta. Dupa experientele neplacute la tiriac...

Bineinteles ca, dupa ce am facut programarea, masina nu a mai facut nici o figura. Porneste normal, la rece, la cald, inghetata sau nu. Ceva normal la masina asta.

Share this post


Link to post
On 1/31/2020 at 12:56 PM, rowwt said:

Luni am facut programarea in service. Am ales DAB, de data aceasta

Salut rowwt, ce ai mai rezolvat cu masina? Intreb pentru ca si a mea a inceput sa sufere de aceleasi simptome: cand porneste, cand nu porneste... La fel bag cheia se aprind becurile in bord dar cd rotesc nu se intampla nimic. Am observat ca dupa o pornire ratata incepe sa bazaie ceva sub capota ....asa cam vreo 30-40 secunde si se opreste. De obicei cd nu porneste ridic capota si mai trag de firele de la bornele bateriei sau de alte cabluri de prin zona si apoi porneste. Oare ce o fi? Mentionez ca bateria a fost schimbata in  toamna anului trecut 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...