Jump to content
AlexManac

Problemele sezonului rece?

Recommended Posts

Salutare grup,

Detin un Hyundai IX35 2011 , 2.0 diesel 4WD 135 hp , 111000 km , in urma cu 2 saptamani am facut schimbul de ulei,filtre,pusa pe tester si nu avea nici o eroare.Insa o data cu racirea vremii am o problema la masina. Cand pornesc masina dimineata la rece , masina parca se ineaca ...Sunt momente in care nu vrea sa accelereze la comanda...Este drept ca problemele nu sunt constante se intampla cand si cand , dar as vrea sa stiu daca trebuie sa imi fac probleme mari sau daca s-a mai confuntat cineva cu situatii de genu si cum au rezolvat problema.

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Îți recomand să mergi la un Service autorizat Hyundai. ... altfel riști să cheltui bani mulți și rezultate nu neapărat cele mai bune.

Cu stimă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atat exclusiv cat si tiriac nu iti prezinta nici un motiv sau avantaj pentru a ii vizita... efectiv nu au habar pe ce lume traiesc. este foarte greu sa gasesti pe cineva in constanta care sa diagnosticheze corect un hyundai. toti sunt mari experti in fauve si biemdabaliu. si scodam am uitat.

incearca totusi la autohaus tudor... i-am ocolit de vre-o doua - trei ori , ba ducandu-ma la tracom, ba inapoi la delearii vietii .... in cele din urma am ajuns la autohaus tudor. Nu sunt experti in hyundai , in fapt au devenit dealer renault si sper sa nu se strice odata cu asta (devenind dealeri), dar mecanicii mai stiau asa cu ce se mananca meseria....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Singurul avantaj la reprezentanta este ca au tester dedicat.

 Adica ii platesti sa puna testerul si cu rezultatul de duci la altii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scriu postul deaorece poate ajuta pe cineva sau poate fi un punct de plecare in verificarile mecanice ale cauzelor de nepornire in seonul rece, mai ales ca problema identificata a fost una necostisitoare dar care mi-a dat mari batai de cap.

Al meu ix35, 2.0 crdi, 184 cai nu pornea usor la temperaturi sub 5 grade. Bineinteles ca primul aspect verificat au fost bujiile care s-au dovedit a fi bune. De aici a inceput epopea.

Masina a fost dusa in primul service care se pare ca au verificat doar bujiile, au zis ca nu sunt arse si mi-au recomandat sa schimb direct modulul de comanda (releul) dar mi-au spus ca daca il comada trebuie sa il platesc neaparat, ca este original si nu il pot returna. Bineinteles ca nu am fost de acord deoarece nu eram dispus sa platesc o piesa (1200 ron) doar sa testam daca este sau nu defecta.

Am dus masina in al doilea service unde au reverificat bujiile si tensiunea care vine de la releu pe puntea de la  bujii care avea o valoare de doar 3 v, in loc de 7. Au spus ca este modulul, in concluzie l-am comandat. Dupa montare, a doua zi masina a pornit la fel de greu. M-am intors in service si am returnat modulul urmand sa continue verificarile. Mi-au spus ca au verificat instalatia electrica si este ok, in concluzie ei cred ca este senzorul de temperatura al lichidului de racire. Am schimbat si acesta piesa dar fara vreun rezultat. Acestia mi-au recomandat sa duc masina intr-un service care repara sisteme de injectie deaorece doar de acolo mai poate fi.

Am dus masina in service-ul 3 (cel care repara sisteme de injectie) iar mecanicii, din fericire nu s-au bazat pe ce le-am spus eu ca s-a verificat la masina, au luat la verificat din nou sistemul electric al bujiilor si au descoperit ca una dintre mufe situata intre modulul de comanda si rampa bujiilor este defecta, fiind o lipsa de contact perfect. Au refacut instalatia electrica de la mufa si pana la rampa bujiilor iar acum masina porneste impecabil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...