Sorin.L 0 Posted November 15, 2019 Buna seara,Am un santa fe 2003, sm 2.0 diesel 4x4, cu transmisia pe curea. Cand trebuie să schimb distribuția va rog, stie cineva? Quote Share this post Link to post
Petre Vlasceanu 0 Posted November 29, 2019 de la service am inteles ca trebuie schimbata duap 3 ani sau la 60.000km. Eu am schimbat-o dupa 6 ani cu aprox 50.000km parcursi Quote Share this post Link to post
marius.zadara 140 Posted December 1, 2019 Sigur-sigur transmisia este pe curea? Pentru ca ar fi prima de acest fel, pana si Accentul meu de 1.5 are distributia pe lant. La modelul meu, diesel (cu lant), producatorul recomanda inlocuirea la 120.000 km, iar la benzina (curea) la 90.000 km. La benzina nu stiu daca este chiar obligatoriu acel interval, inclin sa cred ca da, dar la diesel toti mecanicii mi-au spus ca se inlocuie cand incep sa se auda zgomote specifice, sa piarda din putere, etc, deci nu e chiar 120.000 km, mai depinde si cum e condusa si in ce scopuri. Acum am 154.000 km / 12 ani si nici vorba de inlocuire, distributia rezista, vorba reclamei. Quote Share this post Link to post
dvoncu 367 Posted December 1, 2019 (edited) Da motoarele VM au distributie pe curea, si la SF si la Tucson. Vorbim de RA 420 SOHC. Edited December 1, 2019 by dvoncu Quote Share this post Link to post
marius.zadara 140 Posted December 4, 2019 Multumesc, acum stiu Desi e adevarat, inca nu-mi cred ochilor: diesel + curea ? E doar un necaz dupa mine, profanul. Dar ce curea e aia mai nene, ca a mea de accesorii abia rezista la un AC, pompa si alternator. Nu intreb cat costa aia de la distributie, a mea stiu ca necesita un rinichi de fiecare data cand trebuie si intinzatorul si rola (si de obice tre' toate) ... De-asta nici nu mai am rinichii in regula, am trecut la ficat ... Quote Share this post Link to post
dvoncu 367 Posted December 4, 2019 Cu scuzele de rigoare, curelele de la masinile mele diesel, care e adevarat ca nu au onoarea sa fie Hyundai, se schimba la 210 mii de km. Quote Share this post Link to post
Sorin.L 0 Posted December 4, 2019 M-am uitat prin harti si am 4 ani si 45000 km. Mai merge un an? Quote Share this post Link to post
dvoncu 367 Posted December 4, 2019 La distributiile cu viata scurta, riscurile sunt asa de mari versus costul schimbarii, ca nu trebuie sa te gindesti prea mult ... Quote Share this post Link to post
Alin Coteanu 0 Posted December 6, 2019 Distribuția o schimbi, automat după ce cumperi mașina, sau la un interval de 6 ani sau 60.000 km! Vezi ca la SF1, în kit-ul de distribuție o sa ai nevoie de doua role nu una, la cea întinzătoare, eu nu am știut și una am refolosito! Spor Quote Share this post Link to post