Jump to content
ion73

Calitate faruri Hyundai i30 model 2010

Recommended Posts

Se pare ca sunt probleme de calitate peste tot si la masini productie 2019 cat si la cele mai vechi. Am observat ca la unu din farurile masinii mele, Hyundai i30 model 2010, au inceput sa apara mici crapaturi in partea superioara la far. Probabil asa se comporta un far prost calitativ la soare, ploi etc.Evident nu am ce ii face. Momentan il las asa. O sa pun si niste poze pentru vizualizare.

 

Share this post


Link to post

La fel si la mine, acelasi model, acelasi an. Mai mult farul din stanga incepe sa se matuiasca, dar e un mat urat cu crapaturi mici care se vad daca te apropii de far.

Share this post


Link to post

Poate incerc un polish, desi crapaturile alea mici nu cred ca vor iesi.

Share this post


Link to post

in general toate materialele din plastic sufera sub actiunea razelor UV, care pur si simplu le descompune. La mediile transparente gen plexiglas, fenomenul este mai vizibil si se mai numeste si "argintare" din cauza crapaturilor mici si multe care incep sa reflecte lumina, avand un aspect lucios, privite sub un anume unghi.

 

revenind la farurile noastre, ele sunt protejate oarecum din fabricatie de un strat subtire antiUV , care dupa un anumit timp isi pierde proprietatile si sau este inlaturat de pe suprafata farului de actiunea abraziva a prafului, nisipului, etc. care "sableaza" continuu suprafata farului. Argintarea este cu atat mai evidenta in zonele in care unghiul incident al razelor UV care cad pe suprafata respectiva este mai aproape de 90 grd. , adica in partea superioara a farurilor.

 

Acum, prin polishare defectul se reduce considerabil, cu mentiunea ca la aceasta operatie produce si indepartarea completa a stratului anti UV din fabricatie, deci argintarea va aparea din nou, dar mult mai rapid ! Una din solutiile pe care eu am aplicat-o cu succes la batrana ceed + un clio 2 (masini din familie, asta din urma are niste faruri pe care UV-ul cade aproape perpendicular!) este un lac care se aplica dupa polish. Atasez tehnologia de lucru- sper sa nu fie considerata reclama.

 

bafta

838_spray_lens_clear_tds.pdf

Edited by ida01ro

Share this post


Link to post

Mai simplu, o folie de protectie si stai mai linistit. Protejeaza si de razele soarelui si de pietricele de pe sosea.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...