Jump to content
Sign in to follow this  
Hohaele

Apa interior hyundai i 20 model 2011

Recommended Posts

Salut! Azi am mers cam o ora cu aerul coditionat pornit si am constatat o prelingere de apa in dreptul locului pasager sub bord.Imi dau seama ca e condens ,dar de ce ajunge in interior? Mentionez ca am schimbat filtrele de polen acum doua saptamini iar apa curge si pe sub masina pe o tevusca cum e normal,dar doar picura.Aveti idee de aceasta problema? Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baga-te sub masina si asigura-te ca tevusca aia e curata. Chiar m-am uitat la un model ca al tau si am remarcat ca acea scurgere este indreptata aiurea, spre sensul de mers si cu siguranta se aduna praf.

 

In alta ordine de idei, sa nu cumva sa se fi slabit si de asta sa ai apa.

 

Daca nu rezolvi, trebuie sa mergi pe verificari in detaliu sa nu fie o conducta ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scurgerea se poate infunda. Am patit si eu la elantra noua, la 6 luni de la cumparare.

Cu stima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Povestea mea cu apa in masina, este urmatoarea:

Cand am observat prima data scurgerea de apa, am mers la service si, dupa vaicarelile de rigoare ale mecanicilor: "poate e spart traseul AC", "poate are un por", "poate s-a stricat compresorul" etc. s-a constatat ca scurgerea este infundata. Ghinion! Cel care s-a ocupat de masina, a urcat masina pe rampa si i-a dat un jet de aer comprimat pe traseu, din exterior spre interior. Apa din condens a inceput sa curga sub masina si am crezut ca problema s-a rezolvat.

Dupa aproximativ 800 km, fiind in concediu, a inceput din nou sa se adune apa pe covoras (si in mocheta, bineinteles) si fiind in zona Blaj (Alba) m-am oprit la un service Auto Check Center. Singurul de altfel din Blaj! Intru, le explic problema (ca deja eram experta), intreb daca se poate rezolva fara programare, mi se raspunde ca "da", iar dupa vaicarelile de rigoare, idem Bucuresti, pune masina pe rampa. Si aici incepe distractia. Mecanicul sau mai bine zis, persoana necalificata dar si fara pic de minte, fara sa sufle aer comprimat pe scurgere, sa elibereze apa IN EXTERIORUL masinii, se apuca si trage de furtun IN INTERIORUL masinii. E, si toata apa din condens incepe sa curga si sa curga si sa curga la mine in masina. 3 cm deasupra mochetei! Degeaba i-am spus, dadea din umeri cu nonsalata unui copil de 3 ani, "ce sa fac daca s-a adunat apa, nu-i vina mea ca a curs atata!"

Am plecat de acolo plina de nervi si cu apa mustind in masina, am ajuns la casa noastra din Blaj, am desfacut mocheta, am scos clemele de la cabluri din caroserie, am ridicat mocheta cu tot cu izolatie pe 2 suporti mici si dai si scoate apa din masina. Nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte. 2 zile am muncit s-o scot la liman. Inclusiv filtrele de polen ude fleasca!

Dupa ce am scos-o la liman si am lasat-o cu usile deschise la soare, sa se usuce ca lumea, am montat toate la loc si am plecat cu ea la o benzinarie unde, desfacand futunul care intra in compartimentul cu filtrele de polen (si care face evacuarea apei din condens) i-am bagat un jet de aer comprimat, din interior spre exterior. Au iesit sub masina toate mizeriile adunate pe furtun, inclusiv ceva cioburi...

 

Asta a fost experienta mea!

 

Prin urmare, pe scurt, cand vi se infunda scurgerea AC urmati urmatorii pasi:

1. Suflati intai aer comprimat din EXTERIOR in INTERIOR sa eliberati apa adunata in compartimentul filtrelor de polen, sa nu va curga in masina;

2. Scoateti filtrele de polen si puneti-le la uscat sau luati altele noi;

3. Trageti de furtunasul care intra in comprtimentul filtrelor si suflati aer comprimat din INTERIOR in EXTERIOR;

4. Reinstalati totul la locul lor si gata!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...