Jump to content
Sign in to follow this  
Marius_SB

Zgomot (cârâit) la pornire

Recommended Posts

Salut,

 

Detin un I20, din 2014. De cam 1 an de acum, uneori, la pornire (de pe o zi pe alta, nu porniri apropiate), masina cârâie.

Se aude de parca agata cumva electromotorul. Am fost la service (mai am jumatate de an de garantie) si au zis ca au desfacut si au uns, ca ramanea agatat bendixul, ceva pe acolo ... Vreme de vreo 2 zile clar se simtea ca porneste mai usor masina, dar apoi a cam revenit acel zgomot (e un cârâit scurt, pt 1 secunda acolo, dar se aude urat si sigur pe undeva e o buba).

Aveti idee care ar fi problema/rezolvare?

V-ati mai confruntat careva cu problema asta?

 

O zi buna!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cere inlocuirea electromotorului pe motiv de defect de fabricatie. Unul nou e peste 1000ron si piese de schimb nu gasesti separat pentru el!

Edited by cipelantra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din experienta mea, apare un "carait" daca nu se angajeaza (repede si bine) pinionul (bendix) cu coroana dintata de pe volanta.

Aceasta se datoreaza unei alterari a profilului dintilor pinioanelor (la motoarele cu uzura mare se putea(u) observa una sau doua

zone pe coroana dintata de pe volanta, unde dintii erau mai tociti - motorul se opreste pe cursa de compresie, intr-o anumita pozitie

(tradusa prin 2 pozitii, diametral opuse ale volantei). Iar pinionul electromotorului, fiind mult mai mic, e si mult mai solicitat.

La uzura unui motor (inca) in garantie, situatia e explicabila doar prin defect de material (se mai intampla!). Mai exista si posibilitatea

unor probleme pe canelurile elicoidale care asigura deplasarea bendixului pentru a se cupla cu coroana dintata, insa tot un defect e

si asta, asa ca ar trebui inlocuit, cel putin rotorul (nu mai fabrica nimeni electromotor cu bendixul asamblat pe rotor, inlocuibil separat).

Bafta la inlocuire!

Edited by Obositu'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc frumos de explicatii, m-am mai lamurit si eu. Stiam ca probabil e ceva buba la bendixul ala, acum am inteles si de unde ar putea veni.

Oricum in decembrie tre sa ma duc la revizie si daca nu crapa pana atunci, o sa le cer sa-l inlocuiasca.

Zi buna!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...