SSD 1 Posted April 21, 2019 Si daca face si aia, adica sa zicem ca fac toate sau foarte multe, ar trebui sa facem mai multi reclamatie la hyundai sa ne cheme pe toti si sa rezolve problemele. Din ce imi ziceau mie la dealer, ar fi tijele prea scurte la telescoape si ajunge telescopul la capatul cursei si face zgomot. Pai bun, daca e asa, de ce nu ne cheama sa puna altele adecvate. Nu pricep...eu am mers zilele trecute cu alta si facea si aia zgomot, dar nu asa ca a mea. Nici a mea nu a facut asa rau ca acum, se accentuează pe parcurs...e căruță.. Quote Share this post Link to post
WYZ 25 Posted April 21, 2019 Am gasit sursa zgomotului, dupa ce am scos tot din masina si am urcat pe cineva in spate sa asculte: TRAPA! La orice miscare de torsiune, balans sau cum sa ii mai zic, face un zgomot ca de plastic sugrumat. Mi se pare ca odata cu cresterea temperaturii si cu statul in soare, face mai tare. Dimineata la 6 grade abia se auzea. Acum la 20...zici ca apasa cineva pe geamul ala.Oare ASA FAC TOATE? Quote Share this post Link to post
costin.silviu 0 Posted April 21, 2019 Salut. Eu am reusit sa fac in 5 luni 24000km si nu mereu in conditii bune de rulare. Am mai si luat gauri, borduri. A mea e echipare nu de top, mijloc cred, dar va pot spune ca nu se aude nimic la articulații. Daca aveti jante pe 19 cu balon mic e posibil sa fie mai accentuate zgomotele de gauri în asfalt. La vechiul ix 35 asa era la mine. Quote Share this post Link to post
Dobay 4 Posted April 22, 2019 Am gasit sursa zgomotului, dupa ce am scos tot din masina si am urcat pe cineva in spate sa asculte: TRAPA! La orice miscare de torsiune, balans sau cum sa ii mai zic, face un zgomot ca de plastic sugrumat. Mi se pare ca odata cu cresterea temperaturii si cu statul in soare, face mai tare. Dimineata la 6 grade abia se auzea. Acum la 20...zici ca apasa cineva pe geamul ala.Oare ASA FAC TOATE? Din păcate și la mine a prins ceva greierași trapa, dar la ce drumuri avem e cumva de așteptat... Quote Share this post Link to post
WYZ 25 Posted April 22, 2019 intrebarea e daca cei cu probleme (zgomote, greierasi, ratuște etx) la trapa suntem regula sau exceptia?🤔 Quote Share this post Link to post
Francisc BTK 10 Posted April 22, 2019 A mea nu are greierasi, doar când a inghetat scârțâia dar în rest încă nu. 20k km 80% oraș și urcat și coborât borduri zilnic (parcare pe trotuar) Sent from my SM-G975F using Tapatalk Quote Share this post Link to post
Moise 62 Posted April 24, 2019 intrebarea e daca cei cu probleme (zgomote, greierasi, ratuște etx) la trapa suntem regula sau exceptia? Eu cred ca depinde de bafta - a mea nu scoate zgomote pana acum (6500km). Ce va fi mai departe.....nu stiu sa spun. Quote Share this post Link to post
frodo76 0 Posted May 10, 2019 Buna ziua, detin un tucson 2019, 1.6 T-gdi cutie DCT, echipare style, detine cineva sau a cumparat, acest tip de jante https://www.ejante.ro/c/jante-otel/janta-otel-alcar-7x17-5x1143-et50/112594. Se potrivesc ? Am corespondat cu cei care le vind, din configuratorul lor nu ar fi pt. tucson, desi jentile au acelesi caracteristici tehnice diametru, latime, nr. prezoane, PCD=114.3, CB=67.1. As vrea sa le folosesc ca jenti iarna. Multumesc. Quote Share this post Link to post
__Sly__ 29 Posted May 10, 2019 Buna ziua, detin un tucson 2019, 1.6 T-gdi cutie DCT, echipare style, detine cineva sau a cumparat, acest tip de jante https://www.ejante.ro/c/jante-otel/janta-otel-alcar-7x17-5x1143-et50/112594. Se potrivesc ? Am corespondat cu cei care le vind, din configuratorul lor nu ar fi pt. tucson, desi jentile au acelesi caracteristici tehnice diametru, latime, nr. prezoane, PCD=114.3, CB=67.1. As vrea sa le folosesc ca jenti iarna. Multumesc. Tot de la ei am luat si eu si mi-au lasat impresia de baieti foarte capabili. As tinde sa cred ca daca zic nu, atunci s-ar putea sa aiba un motiv bun pt asta. Un exemplu ar putea fi gaurile de prindere (daca sunt cu prezoane sau piulite). Quote Share this post Link to post
frodo76 0 Posted May 10, 2019 Ei au justificat ca nu se potrivesc datorita marimii etrierilor frinei electrohidraulice, dar modelul meu are frina de mina clasica. Nu m-au intrebat daca priderea jentilor e cu surub sau piulita. La vreo citeva sportage-uri am vazut modelul asta de jenti sau unul care semana foarte mult. Quote Share this post Link to post
Dobay 4 Posted May 12, 2019 Eu le am pe astea: https://www.ejante.ro/c/jante-aliaj/janta-aliaj-anzio-split-7x17-5x1143-et50-racing-black/76007 Dupa cum vezi, sunt identice ca si specs, mai putin materialul. Iar eu am frana electrica... Quote Share this post Link to post
modream 1 Posted May 13, 2019 ET original nu este 51 ? la ale voastre e 50...nu că ar fi mare diferență Quote Share this post Link to post
myk007 1 Posted May 13, 2019 Au pus AdBlue pentru ca trebuie sa fie compatibile cu Euro6d temp si "vechiul" LNT era o teapa buna doar in testul de laborator, fara nicio speranta sa se apropie de realitate si pe strada (unde la unele masini au fost masurate emisii reale de noxe de 30 ori mai mare decat permite norma, adica o depaseau cu 3000%, desi erau omologate...).Acum cam toate dieselele noi (compatibile Euro6d temp), chiar si alea mici au instalatii anti-NOx de tip SCR (selective catalytic reduction), cu adblue. La fel cum si benzinarele cu injectie directa au inceput sa aiba filtre de particule. Salut!Sunt proaspat posesor de Tucson 2019 motorina 1.6 CRDI 6MT 4WD, Style.Din reprezentanta am luat masina cu foarte putina motorina (dar cu asigurari ca sigur voi ajunge la o statie de carburant) si cu 1/2 plin/gol rezervorul de uree (AdBlue/DEF).Nu stia sa-mi spuna reprezentantul de vanzari si m-a asigurat ca nici in documentatiile tehnice nu este mentionat (confirm) care este capacitatea exacta a rezervorului de uree.Deasemenea, nici despre consumul de uree nu exista specificat vreundeva.....Prin urmare, am cumparat 2 bidoane de cate 10 litri AdBlue fiecare (apoi am descoperit ca-mi trebuie si o palnie) si am turnat pana s-a umplut rezervorul.Au intrat aprox 9 litri.... deci, banuiesc, rezervorul de uree are aprox 18 litri.O sa urmaresc, in timp, sa-mi dau seama si de consum.... Quote Share this post Link to post
Francisc BTK 10 Posted May 13, 2019 (edited) Salut. Scrie in carte km parcurși cu un full și capacitate rezervor de uree. Toate vin cu el jumate. PS. Daca țin minte bineare 14 l rezervorul și faci Aprox 6500 km faci cu un plin PS2. Toate bidoanele de adblue vin cu pâlnie pe spate bidonului Sent from my SM-G975F using Tapatalk Edited May 13, 2019 by Francisc BTK Quote Share this post Link to post
myk007 1 Posted May 13, 2019 PS2. Toate bidoanele de adblue vin cu pâlnie pe spate bidonului Sent from my SM-G975F using Tapatalk asta : https://www.epiesa.ro/aditiv-starline-adblue-10l-acc-9042.htm n-a avut palnie... Quote Share this post Link to post
Francisc BTK 10 Posted May 13, 2019 I-a și tu de la OMV și alea au. Și așa refulează că naiba când pui daca nu îl torni lent Sent from my SM-G975F using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post
myk007 1 Posted May 13, 2019 In ceea ce priveste senzorii TPMS :reprezentantul de vanzari m-a sfatuit sa pastrez aceeasi ordine la roti cand fac schimburile (ca sa nu am probleme de recunoastere a senzorilor).In cartea tehnica se recomanda, insa, o schema de inter-schimbare a rotilor (fata-spate, stanga-dreapta).Asa ca, daca vreau sa-mi iau roti cu totul (janta+cauciucuri de iarna) ar trebui sa iau in calcul si 700-800-1000 lei 4buc. senzori TPMS (sau sa ma obisnuiesc cu martorul aprins in bord daca nu-i pun).Cum o fi mai bine? Quote Share this post Link to post
cipelantra 132 Posted May 13, 2019 Gasesti senzori Alcar la cca 150 ron bucata care pot sa retina codul original al senzorului si ai scapat de o grija. 1 Quote Share this post Link to post
WYZ 25 Posted May 13, 2019 Clar gasesti mai ieftin, incearca pe e-piesa, eu am gasit la #140/buc. Functioneaza fara pbm. 1 Quote Share this post Link to post
newbee 26 Posted May 13, 2019 Mi-am adus aminte anul asta de chestia cu rotile, le-am montat pe cele de vara in diagonala si nu am probleme cu recunoasterea senzorilor, merg toti 4 pana acum. 1 Quote Share this post Link to post
Dobay 4 Posted May 13, 2019 ET original nu este 51 ? la ale voastre e 50...nu că ar fi mare diferențăE neglijabila diferenta Quote Share this post Link to post
Moise 62 Posted May 14, 2019 Mi-am adus aminte anul asta de chestia cu rotile, le-am montat pe cele de vara in diagonala si nu am probleme cu recunoasterea senzorilor, merg toti 4 pana acum.Pai nu ar trebui sa fie nici o problema - ce iti arata senzorul din pozitia fata stanga iti arata acum spate dreapta. Si tot presiunea dintr-o roata, indiferent unde e pozitionata. 1 Quote Share this post Link to post
vladk2k 65 Posted May 15, 2019 In ceea ce priveste senzorii TPMS :reprezentantul de vanzari m-a sfatuit sa pastrez aceeasi ordine la roti cand fac schimburile (ca sa nu am probleme de recunoastere a senzorilor).In cartea tehnica se recomanda, insa, o schema de inter-schimbare a rotilor (fata-spate, stanga-dreapta).Asa ca, daca vreau sa-mi iau roti cu totul (janta+cauciucuri de iarna) ar trebui sa iau in calcul si 700-800-1000 lei 4buc. senzori TPMS (sau sa ma obisnuiesc cu martorul aprins in bord daca nu-i pun).Cum o fi mai bine?Reprezentantul de vânzări mănâncă rahat. Mașina învață noii senzori, chiar dacă nu sunt în aceeași poziție, chiar dacă treci de la roțile de vară la cele de iarnă sau invers.Găsești pe e-bay kit cu senzori originali Hyundai, din Coreea de Sud, la 100 dolari plus vama, în total sub 500 lei pentru toți 4. Au și hologramă Quote Share this post Link to post
Moise 62 Posted May 15, 2019 Hai sa ne gandim astfel: acum am roata in spate dreapta si pe display imi arata presiunea din spate dreapta. O mut in fata stanga si imi arata presiunea din pozitia fata, stanga. Nu schimb cu nimic calibrarea, nu modific senzorii, nu schimb nimic. Se schimbat doar pozitia rotii atat in realitate - fizic - cat si pe display. Dar imi arata tot presiunea din roata, nu imi arata vremea..... Quote Share this post Link to post
Ovidiu_Cri 3 Posted August 17, 2019 Salut Pai e Premium si dupa Luxury+- asa am de la dealer. Cat priveste pretul- toral minus cei 1500 minus discountul in cauza. Daca vrei iti dau pe privat datele celui de la Colina. Extra- stie cineva sa adauge siglele posturilor radio la noul model? MsSalut. Spune mi te rog cat ai dat pe ea. Multumesc:) Quote Share this post Link to post