Jump to content
TudorM

Miros de benzina langa masina

Recommended Posts

Salutare tuturor,

 

Voi descrie o problema pe care am avut-o de cand am luat masina (i30, 1.4 benzina, din 2014) din reprezentanta si care exista si acum:

 

Vara, dupa drumuri mai lungi prin caldura, se simte miros de benzina in zona rezervorului, similar ca intensitate cu momentul cand alimentez. Uneori este atat de pregnant incat pot simti "aroma" de benzina imediat dupa ce parchez, atunci cand cobor geamul de la sofer. Nu se simte miros de benzina in interiorul masinii.

 

Niciun service nu i-a dat de cap: "nu are nimic" , " e normal asta la orice masina" si "benzina se incalzeste foarte mult in rezervor si de aia simtiti mirosul" au fost singurele raspunsuri primite dupa inspectiile efectuate in reprezentanta...iar inspectiile nu au gasit scurgeri, fisuri sau vreun alt defect.

 

S-a mai lovit cineva de problema asta? Daca da, cum ati rezolvat-o?

 

Share this post


Link to post

..Niciun service nu i-a dat de cap: "nu are nimic" , " e normal asta la orice masina" si "benzina se incalzeste foarte mult in rezervor si de aia simtiti mirosul" au fost singurele raspunsuri primite dupa inspectiile efectuate in reprezentanta...iar inspectiile nu au gasit scurgeri, fisuri sau vreun alt defect.

 

 

 

mda, ce sa spuna si prostovanii de la service! Nu am avut vreodata problema asta dar incerc sa imi dau seama de unde ar putea sa vina.

 

Busonul de benzina nu are supapa pentru egalizarea presiunii , dar la Ceed - aceeasi platforma cu I30 - exista un filtru de benzina in spatele rotii stg spate, care este recomandat a se schimba cf planului de service la fiecare 45k km. De asemenea, verifica conexiunile la acest filtru ( e cam murdar acolo :D) LA fel, iti recomand sa schimbi si filtrul de benzina - daca nu ai facut-o pana acum - si ai sa fii surprins de rezultate.

 

Bafta

 

PS nu stiu de ce nu pot sa atasez fisiere :(

Edited by ida01ro

Share this post


Link to post

Ai un mic por sau o conexiune neetansa pe traseul de alimentare si vara, fiind foarte cald, benzina face mai multi vapori, care creeaza presiune in circuit si "scapa" prin por. Ar trebui sa te ingrijorezi daca simti miros si iarna sau, mai rau, daca detectezi scurgeri, pentru ca atunci devine periculos deja.

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Revin si eu cu aceeasi problema.

Dupa un drum lung ( urban ) cand parchez masina simt un miros de benzina ce vine mai exact de sub roata stanga spate .

Precizez ca se intampla mai des pe vremea asta extrem de calda 37+ .

Nu este miros in habitaclu doar in afara .

In momentul in care simt si mirosul si masina este foarte lesinata ( accelereaza greu si este lipsita de vlaga per total ) . Cum fac o pauza de cateva minute cu motorul pornit isi revine si dupa ceva timp scurt este la fel de lesinata.

Am crezut ca etse de la AC dar pot confirma ca nu este mare diferenta cu el oprit/pornit

 

Dintre cei care ati avut aceasta problema, cum ati rezolvat-o ?

Precizez ca masina este cumparata de noua din 2014 - 69000KM , toate reviziile facute la timp in reprezentanta, nu am avut nici un incident cu ea. 

Nu s-a schimbat deloc filtrul de benzina in tot acesti ani/km . Alimentez in principiu doar cu benzina de 100 de la lukoil ( Alunisului ) si pana acum nu am avut probleme

 

Bafta tuturor !

 

Share this post


Link to post

In zona de la roata stg spate se afla filtrul de aer al rezervorului de combustibil si iesirea lui in atmosfera.

Cred ca ce descrii tu este legat de sistemul de filtreare/aerisire al rez. de benzina - in sensul ca nu mai functioneaza aerisirea acestuia, posibil chiar vacuum in rezervor, de unde si scaderea presiunii de alimentare cu benzina. 

In general, filtrele rezervorului de benzina (in principiu, trei la numar: filtru benzina de joasa presiune, de inalta presiune si de aerisire) sunt neglijate total la intretinerea perodica a masinii, doreii zic ca merge si asa!

Am mai scris despre problemele pe care le-am avut cu filtrele rez de cb pe forum (aveam eroare P0171), nu mai repet. Dupa plimbari de la un meserias la altul, mi-am cumparat o scula de diagnoza si am rezolvat problema, doar ca in viata, eu vreau sa fac altceva !

 Verifica si planul de schimbare filtre din cartea service.

Acum vad ca am mai scris despre asta mai sus, evident, inutil ! Continuati sa va vaitati, face bine la psihic....

Bafta va doresc.

Edited by ida01ro

Share this post


Link to post

Salut,

Imi poti spune un cod al acelei piese ?

Presupun ca nu este vorba de aceasta 319102h000 , care din cate vad are legatura cu pompa de benzina de sub scaunul din mijloc , scuze daca gresesc.

am vazut undeva un filmuleti cu un filtru exact sub roata stanga spate.

Ma bate gandul sa schimb ambele filtre ( roata spate stanga + cel al pompei de benzina din rezervor )

 

Este cumva vorba de acest BOSCH 0986580908 (si similare ) ?

Hai ca am gasit o postare de a ta intr-un alt thread si m-am lamurit Hyundai PN 31453 2H500

Imi poti spune de unde ai cumparat aceasta componenta Hyundai PN 31453 2H500 , nu reusesc sa gasesc ceva compatibil pe la vreun magazin ro...

 

Multumesc mult !

ALex

Edited by xsander
info suplimentare

Share this post


Link to post

Salut alta problema mai poate fi si de la pompa de benzina ce se afla sub bancheta din spate, eu cand mai fac plinul si se baltacaie masina mai curge pe la pompa de benzina, se prelinge si curge pe strada, mirosul fiind foarte puternic.

Daca merg cu rezervorul gol, se strica pompa de benzina, daca fac plinul da pe afara. Facepalm.

Atasez si niste poze.

2eef8b05-186b-4d02-9f22-02bf8ac943be.jfif 31828fd2-a0ce-4ab1-b1f6-2ad854c85e46.jfif

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...