Jump to content
Dan B

Probleme la Radio IX35

Recommended Posts

Bună ziua,

Sunt nou pe aici, și s-ar putea să existe deja scris ceea ce eu am căutat, fără rezultat. Dacă există vă rog să mă ghidați spre acel rezultat.

Problema mea este recepția undelor Radio. Cred că pot fi cauze multiple (cablu de la antenă întrerupt, aparatul însuși poate fi defect,).

Problema se manifestă printr-o recepționare tot mai slab calitativă a posturilor preferate de radio; nu cred că semnalele emise de aceste relee de transmisie radio au scăzut în intensitate. Anul trecut, am fost în Italia și am avut mare surpriză să găsesc în parcarea hotelului, dimineața, dipolul de antenă lipsă. Probabil vreun rumânaș cumsecade a deșurubat-o și a aruncat-o. Atunci când nu aveam antenă, se recepționa la fel ca acum când am antena. Noul dipol de antenă l-am achiziționat ca și piesă de schimb originală.

E cineva care mă poate sfătui în vreun fel, înainte de a mă jupui cei de la service?

Mulțumesc.

Share this post


Link to post

Salutare. Asa ceva am patit la logan. Apa se infiltrase intre baza antenei si tabla si mancase firele. Am cumparat din vitan antena cu baza noua am refacut legaturile si merge foarte bine.

Share this post


Link to post

Am aceeași problemă cu recepția radio, mai ales în banda de FM și când ies în afara orașului. Nu este vorba de de semnal slab, un VW Passat, în aceleași condiții recepționează posturile radio perfect. Mașina este din 2014, versiunea cu navigație, aripă de rechin pe plafon. Acolo este și antena? Bănuiesc că antena este problema și nu dispozitivul radio în sine. Cum credeți că s-ar putea rezolva situația?

 

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Share this post


Link to post

Salut, si eu am aceeasi problema. A gasit cineva cauza pt receptia proasta?

Share this post


Link to post

Problema a fost rezolvată: am înlocuit amplificatorul de la baza antenei .... intrase apă și distrusese circuitele electronice.

Am riscat și am cumpărat de la dezmembrări - merge perfect. 

Share this post


Link to post
On 5/11/2020 at 2:47 PM, Dan B said:

Problema a fost rezolvată: am înlocuit amplificatorul de la baza antenei .... intrase apă și distrusese circuitele electronice.

Am riscat și am cumpărat de la dezmembrări - merge perfect. 

Salut, poti sa descrii pas cu pas cum ai rezolvat (sau ai dus-o la service pt manopera)

Share this post


Link to post

Am fost la un service, să îmi demonteze antena (cu amplificatorul defect), a fost relativ simplu: deschizi hayonul, tragi puțin de chederul de sus, depărtezi (în jos) mască din plafon, bagi mâna și deconectezi cele două mufe, apoi, cu o cheie desurubezi piulița care fixează suportul ...

Apoi, înlocuiești amplificatorul, pui mufele la loc și ... enjoy.

 

P.S. 

Câtă vreme am făcut rost de amplificator, am stat cu antena demontată, o bandă schotch de aluminiu a acoperit gaura din plafon ...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...