Jump to content
pauncata2007

Zgomot metalic pe spate la coborare de pe bordura

Recommended Posts

Salut !

 

Am problema asta de cand am luat masina (santa fe 2.2 din 2011). Si anume atunci cobor o bordura in partea din spate se aude ca o luvitura metalica undeva in dreapta spate (asa ar parea), parca in mod deosebit cand cade roata din dreapta. In rest masina fucntioneaza perfect , fara nici un zgomot. Cand am ajuns pe la mecanic , a verificat tot si nu sa vazut nimic. Asa ceva mai pateam la touran cand aveam un arc cu varful rupt. Dar aici pare in regula.

Ma gandesc sa fie de la roata de rezerva , sau stiu eu ce pe acolo ?

Share this post


Link to post

Se pare ca se aude indiferent cu ce rota din spate cobor. Se aude undeva pe centru dreapta spate.

Share this post


Link to post

Vad ca nu a trecut nimeni prin asa ceva, eu tot sper sa fie din jurul rotii de rezerva...

Share this post


Link to post

Problema reaparuta odata cu schimbarea temperaturilor scazute, parca pe vara nu am observat zgomotulori nu era strident . mai nou am si pe stanga fata un zgomot metalic vibrant la gropi si drumuri accidentate dar nu mereu (bielete antiruliu sunt noi), la fel am mers la mecanic si tras de roti si totul pare in regula.Ma tem la mine sa nu fie din telescoape /flanse.

Share this post


Link to post

Salut.Pe fata am avut probleme la Sf(e drept,alt model)cu bucse bara stabilizatoare.Pareau ok vizual,dar bateau,desi mecanicul zicea ca mai merg mult si bine.Mai tare la frig bateau.Pe spate as verifica telescoapele intai.Apoi bucse.

Share this post


Link to post

Pe fata a fost vorba de flasa+ rulment sarcina de la amortizor stanga, pe spate mai face din cand in cand zgomot usor cand cobor brusc o bordura (raman sa cred ca este de la roata de rezerva), in rest pe drum este perfect ... mai asteptam sa vedem.

Share this post


Link to post

Salut, ai rezolvat pe spate cu acel zgomot? Și eu am aceeași problema cu zgomotul de la puntea spate, la denivelări și la gropi mici, am fost la 4 service - uri auto în București, unul ca nu are nimic, doi ca sunt amortizoarele, la al treilea ca posibil bucsele de la punde, al patrulea ca am ceva în portbagaj. 

Share this post


Link to post

Zgomotul metalic care apare la puntea spate in momentul in care se coboara o bordura, poate fi generat de tobele finale care se lovesc de suruburile de fixare a cadrului carligului de remorcare. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...