Jump to content
Comunitatea Hyundai din Romania
danchitu86

Noul Tucson - Navigatie Android

  

15 members have voted

 1. 1. Care navigatie ar fi preferata voastra?

  • Originala (generatia 2015-2017.11)
   6
  • Android 8"
   2
  • Android 10"
   8


Recommended Posts

Propun sa strangem intr-un singur topic toate discutiile privind Navigatiile masinilor noastre.

 

Eu de exemplu sunt interesat de parerea utilizatorilor de navigatii Android. Ma tot bate gandul sa o schimb pe cea originala cu una Android tot de 8". Cele de 10" nu prea imi plac...

 

Ce as pierde:

- pozitia dinamica a volanului de pe camera de marsarier

- informatia din bord (intre ceasuri) privind radio/mp3 si cine te suna

- informatia de limita de viteza luata de pe camera video ce apare in aplicatia de navi

- popup-ul ce sugereaza benzinarii cand intri pe rezerva de motorina

- exista o legatura intre pozitia volanului si navigatia originala (se rotesc concomitent, nu tin cont doar pe GPS/strada pe care ai luat-o)

- notificari Tucsy (notificari SMS-uri. Whatsapp + regenerare filtru particule)

Ce as castiga:

- Waze/Google Maps build-in - pot folosi acum iGo prin Menavrus, dar nu am info realtime (trafic, gropi, politie, drumuri inchise)

- Youtube / continut video online (DIGI 24)

- pot monta o mini-camera video DVR permanenta. Mi-e frica sa o las pe cea clasica mereu montata pe parbriz.

- conectare ODB2 fara telefon mobil

- videoplayer pt orice tip de fisier - momentan folosesc Menavrus si pot vedea video doar converite in mpeg4, avi, 640x352.

 

Ce nu stiu sigur:

- cat de repede porneste camera de marsarier de cand pornesti motorul (timp boot unitate Android)?

- cat de bine se vede ecranul in lumina si merge touch-ul comparativ cu originala?

- cat de bine se aude radio in afara orasului?

- sunetul in boxe se aude bine?

- cat de bine se aude functia de bluetooth. Se foloseste microfonul masinii?

- lumina bleu a butoanelor se poate regla exact ca restul butoanelor? La fosta navigatie chinezeasca de pe Elantra nu era acelasi bleu si era urat.

- calitatea butoanelor este aceeasi cu cele originale? (rotitele de volum plus butoanele de sub ecran) La fosta navigatie chinezeasca de pe Elantra erau ordinare.

 

Cand am luat masina, dealerul ma sfatuia sa nu o inlocuiesc cu una Android. Insa, nu am inteles exact de ce :D

 

Ma ajutati sa completam lista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai sa mai adaug eu..

 

Ce ai pierde:

 • Viteza de pornire a unitatii (unitatile android pornesc destul de greu, si repornesc de fiecare data cand le iei curentul, fata de navigatia standard care se opreste de tot - apare logoul Hyundai cand pornesti masina - doar cand sta masina mai mult timp oprita; si chiar si asa, de la zero, pornesc mai repede)
 • Harti actualizate gratuite oficiale (nu furate de pe cine stie ce forumuri)
 • Toate functiile alea din TestMode, 90% din ele nu stiu ce fac, dar e clar ca unitatea este mult mai conectata la masina decat simpla alimentare, antene si boxe)
 • (oarecum) Microfonul masinii - toti cei ce au montat o unitate Android au zis ca sa aude prost cu microfonul masinii si ca prefera microfonul integrat in navigatie)
 • Un sistem gandit sa fie responsiv si ergonomic pentru soferi. Stiu ca suna pompos, dar navigatiile originale (si Android Auto printre altel) au de trecut prin niste teste si reglementari serioase pentru a putea fi puse pe masina, iar acest lucru tine cont si de faptul ca nu te distrage de la condus. Inchipuieste-ti ca ai o problema, se blocheaza ceva, si in loc sa fii atent la drum, stai cu ochii in navigatie sa vezi ce mesaje de eroare da, daca incarca, daca are GPS pornit etc. La modul declarativ toti zicem ca tragem pe dreapta si verificam, dar practic nu e chiar asa, si riscul de a face un accident din neatentie creste destul de mult.

Ce ai castiga:

 • Iesiri RCA neamplificate pe care le poti conecta la un amplificator extern pentru un sunet mult mai bun (iesirile audio de pe unitatea originala sunt amplificate, se pot pune pe un amplificator cu intrari HLI - high level input - dar riscul de distorsionare este mai mare)
 • Posibilitatea de a face MirrorLink
 • Poti sa iti particularizezi interfata cum vrei tu
 • Un loc pentru card microSD unde sa tii muzica/filme fara sa stea ceva in bord (stick USB)
 • Posibilitatea montarii unui modem 3G/4G cu care sa ai net si in navigatie, si sa dai si celor din masina (sau chiar si altor masini la stop, daca esti altruist :-) )
 • Unele navigatii au si TV, poti sa prinzi TVR cand te plimbi prin tara :D

Alte raspunsuri:

 • De obicei navigatiile astea pornesc imediat in modul FM inainte de a porni sistemul de operare - este un circuit separat
 • De obicei camera marsarier este disponibila imediat, ea nu vine prin sistemul de operare ci are un circuit separat activat de semnalul de marsarier
 • Inca nu am vazut navigatii android care sa suporte Android Auto, doar MirrorLink, care nu este la fel de bun.
 • Rar am vazut butoane la aceeasi calitate. De obicei sunt microswitch-uri (ca un buton on/off de la monitor/TV) si nu butoane cu cursa lunga (ca la tastatura) ceea ce da o senzatie diferita fata de butoanele existente pe volan, la clima etc.
 • Unele navigatii citesc pozitia volanului deci iti pot arata linii pe camera marsarier - dar nu e o regula ca acele linii sunt comune cu realitatea, nu cred ca stau ei sa le calibreze pt masina.

Ce nu stii sigur:

 • Daca unitatea va fi compatibila cu comenzile de pe volan (direct sau printr-un adaptor = $$)
 • Daca unitatea va fi compatibila cu comanda camerei marsarier (posibil sa aiba nevoie sa ii trimita 6V si daca nu ai, trebuie un adaptor = $$)
 • Daca unitatea este compatibila cu antena GPS a masinii sau are una proprie (caz in care semnalul e posibil sa nu fie la fel de bun)
 • Daca vei putea accesa camera de marsarier fara sa bagi masina in marsarier (depinde cum e facuta conectica navigatiei)
 • Daca vei avea actualizari de software. Aici e o discutie lunga, dar tine cont de faptul ca aplicatiile instalate prin Google Play evolueaza impreuna cu tehnica, si ce merge bine si fluid astazi pe un sistem quad core cu 1 GB de RAM s-ar puea sa mearga din ce in ce mai prost in anii ce urmeaza.
 • Daca rama de plastic care va inlocui rama originala este de calitate - de obicei este ABS vopsit si nu prea seamana cu originalul. Din fericire, nu sunt suprafete similare in jur si pentru cine nu stie, nu va fi o diferenta.
 • Daca softul de pe navigatie va permite sa folosesti ce aplicatii vrei tu pentru functiile masinii. De exemplu, am vazut urmatoarele comportamente:
  • Bagi un stick USB, se deschide player-ul media original al navigatiei, si nu VLC / AIMP / PowerAmp sau ce aplicatie ai vrea tu sa folosesti pentru muzica
  • Apesi pe butonul Nav si se deschide Navitel sau stiu eu ce soft era initial, chiar daca tu vrei sa folosesti Sygic / Waze / Google maps
 • Daca poate comunica cu senzorii de parcare, am vazut unitati care pot face asta la alte masini
 • Daca poate da muzica prin profil Bluetooth audio de pe telefon (ca o boxa externa) - majoritatea demonstratiilor pe care le-am vazut arata doar ca merge sunatul (profil Bluetooth casca)

 

Daca as fi cumparat masina cu sistemul audio standard (5" fara touchscreen) l-as fi schimbat urgent. Pe cel actual probabil peste vreo 6 ani :-)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ati experimentat informatiile de trafic ce vin odata cu noile harti? Par destul de corecte, dar totusi cand calculeaza timpul unui traseu dimineata in Bucuresti, nu calculeaza deloc bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai pen ca nu are date de trafic in timp real.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta inca incerc sa-mi dau seama, sambata trectuta pe DN1 stia exact unde e coada si m-a scos prin laterial precum Waze-ul. Sa fie oare doar o medie de trafic?

 

Dar si spune "Online traffic data is available, retriving".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ii dai net cu telefonul, apar informatii de trafic tot timpul. Nu stiu daca ruteaza sa evite traficul, poate doar schimba timpul estimat.

 

La mine e chiar amuzant, se conecteaza la wifi-ul de acasa, isi ia informatiile de trafic (cand plec) dar dupa 3-4 minute cand isi da seama ca nu mai are net, zice "switching traffic channel" - adica probabil cauta informatii de trafic pe radio (TMC) - vede ca nu exista (nu e niciun emitator de functii TMC in Romania) si le sterge si pe alea pe care le descarcase mai devreme :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu unul detin o navigatie de 10 cumparata de pe alli si sunt incantat de ea.Nu am avut navigatie de la inceput pe ea pentru ca pretul pentru o navigatie de 8 mi se parea cam axagerat, gen 600 de euro si cum am mai spus...mi-am ascultat dealerul sa astept un an pt ca sigur se vor ieftini :)

La pretul de maxim 300 de dolari iti cumperi o navigatie mult mai impunatoare.Acum ceva timp auzeam cum unii se chinuiau sa faca mirror cu aplicatia tucsy....cu acest tip de navigatie se face super simplu.La fel si setarile de pe volan care trebuie facute din setarile masinii.La fel si daca montezi camera de inregistrat plus camera de marsalier....care acum sunt wirless...si nu trebuie sa mai umbli cu alte cabluri prin masina.Prin urmare cu 600 de dolari care i-am economisit la inceput, dupa un an am bagat maxim 500 de dolari in aceste "briz briz-uri"

Parerea mea?Daca masina nu a dispus de navigatie...se merita...dar sa cumperi acum alta navigatie?Nu!Tehnologie evolueaza si ma astept ca anul viitor sa se implementeze o navigatie poate mult mai mare:)

Edited by ciprian84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Propun sa strangem intr-un singur topic toate discutiile privind Navigatiile masinilor noastre.

 

Eu de exemplu sunt interesat de parerea utilizatorilor de navigatii Android. Ma tot bate gandul sa o schimb pe cea originala cu una Android tot de 8". Cele de 10" nu prea imi plac...

 

Ce as pierde:

- pozitia dinamica a volanului de pe camera de marsarier

- informatia din bord (intre ceasuri) privind radio/mp3 si cine te suna

- informatia de limita de viteza luata de pe camera video ce apare in aplicatia de navi

- popup-ul ce sugereaza benzinarii cand intri pe rezerva de motorina

- exista o legatura intre pozitia volanului si navigatia originala (se rotesc concomitent, nu tin cont doar pe GPS/strada pe care ai luat-o)

- notificari Tucsy (notificari SMS-uri. Whatsapp + regenerare filtru particule)

Ce as castiga:

- Waze/Google Maps build-in - pot folosi acum iGo prin Menavrus, dar nu am info realtime (trafic, gropi, politie, drumuri inchise)

- Youtube / continut video online (DIGI 24)

- pot monta o mini-camera video DVR permanenta. Mi-e frica sa o las pe cea clasica mereu montata pe parbriz.

- conectare ODB2 fara telefon mobil

- videoplayer pt orice tip de fisier - momentan folosesc Menavrus si pot vedea video doar converite in mpeg4, avi, 640x352.

 

Ce nu stiu sigur:

- cat de repede porneste camera de marsarier de cand pornesti motorul (timp boot unitate Android)?

- cat de bine se vede ecranul in lumina si merge touch-ul comparativ cu originala?

- cat de bine se aude radio in afara orasului?

- sunetul in boxe se aude bine?

- cat de bine se aude functia de bluetooth. Se foloseste microfonul masinii?

- lumina bleu a butoanelor se poate regla exact ca restul butoanelor? La fosta navigatie chinezeasca de pe Elantra nu era acelasi bleu si era urat.

- calitatea butoanelor este aceeasi cu cele originale? (rotitele de volum plus butoanele de sub ecran) La fosta navigatie chinezeasca de pe Elantra erau ordinare.

 

Cand am luat masina, dealerul ma sfatuia sa nu o inlocuiesc cu una Android. Insa, nu am inteles exact de ce :D

 

Ma ajutati sa completam lista?

 

Eu nu am Navi de noua si m-ar interesa una la un pret decent :).

Ai facut schimbul ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare. Nou in gasca Hyundai... am achizitionat Tucson 2019 Luxury si as avea o nelamurire in privinta update ului la navigatie.Cum fac update la navigatie? Chiar nu stiu nimic despre asta si as aprecia ajutorul celor ce stiu. Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate le ceri celor de la reprezentanta si ultimul update pe 2019, 20.183 pt soft si D.E2 pt hărți. ;)

 

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate le ceri celor de la reprezentanta si ultimul update pe 2019, 20.183 pt soft si D.E2 pt hărți. ;)

 

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Vezi ca sunt diferite sistemele de operare. Pe modelul 2019 este Android si versiunea nu mai este 20.183, pentru ca au alt sistem de numerotare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezi ca sunt diferite sistemele de operare. Pe modelul 2019 este Android si versiunea nu mai este 20.183, pentru ca au alt sistem de numerotare

Am inteles...cand voi ajunge pe la ai o sa intreb exact. Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca vreun posesor de Tucson 2019 (cel cu Android OS) face update de soft sa ne tina si pe noi la curent cu ce duce nou (sau nu) acel update. Eu unul o sa ajung la service abia in Martie, sa fac verificarea gratuita inclusa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idem pentru Tucson 2017 cu update la 20.183. Ce aduce in plus?

Share this post


Link to post
Share on other sites

20.183. Ce aduce in plus?

Nu mai poti intra in testmode cu codul 229877 :D

Implicit inseamna ca nu mai poti instala mena.co, tucsy, video player. decat prin metoda "cealalta" (cu aplicatie care se instaleaza prin cardul SD si iti face buton de iesit in windows)

 

Alte detalii nu stiu acum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu de ce ma simt ca in discutiile de acum cativa ani despre Jailbreak pe iPhone, cand era ceva similar: aparea noul os care bloca caile de access "neoficiale" si la ceva timp aparea si modalitatea de spart.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mai poti intra in testmode cu codul 229877 :D

Implicit inseamna ca nu mai poti instala mena.co, tucsy, video player. decat prin metoda "cealalta" (cu aplicatie care se instaleaza prin cardul SD si iti face buton de iesit in windows)

 

Alte detalii nu stiu acum

 

Stiu ca era un "Exit to windows.exe" facut de jdk. Il puneai pe un SD si restarta unitatea in windows. Insa, nu stiu daca mai merge tucsy totusi, trebuie sa vedem.

 

Insa hartie cred ca merg puse.

 

https://www.forotucson.com/threads/actualizacion-navegador-2019.5902/

Edited by danchitu86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce frumos era daca ar fi fost si pentru noul model ceva similar......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...