Jump to content
aauto

Probleme caldura

Recommended Posts

Știu că suntem foarte puțini membri care deținem un astfel de model,dar poate totuși citește cineva acest topic și mă poate ajuta cu un sfat!

Nu baga căldură,inițial am dat vina pe termostat,care după un pic de chin că nu-l găseam,fiind localizat din punctul meu de vedere un pic cam prost l-am înlocuit cu unul nou (Behr) ,tot nu baga căldură.

Ce as mai putea verifica?

Până acum am înlocuit:

-pompa apa (schimbata odată cu distribuția,că sa scap de stres)

-termostatul(înlocuit degeaba,și cel vechi era bun)

Apa se încălzește ,termostatul deschide,ventilatorul pleacă,deci clar ajunge la temperatura optima de funcționare,furtunele care pleacă către radiatorul din interior sunt calde,furtunul care pleacă la termostat din radiator e cald,furtunul de sus care la chiulasa din radiator e cald (un pic mai cald decât celelalte,dar probabil e normal acest lucru).

Daca stau pe treapta 1 a aerotermei amorțește un pic temperatura ambientala,daca dau pe treapta 2 deja baga aer rece.

Mulțumesc frumos celor care veți răspunde și îmi cer scuze de topicul lung,am incercat sa detaliez operațiunile făcute că sa va puteți da seama!

O seară plăcută,și drumuri bune!

Share this post


Link to post

@ uko mulțumesc frumos, antigelul este schimbat,și eu m-am gândit la asta,oare influențează cu ceva că am băgat antigel G12 când am înlocuit pompa apa respectiv termistatul?

Am băgat antigel G12 ptr că asta am găsit în mașină când am achizitionat-o ,trebuia oare G11? Influențează asta cu ceva lipsa căldurii? Mulțumesc frumos

Share this post


Link to post

Citeste postul 35, 36 si 37: http://www.hyundaiclub.ro/forum/index.php?showtopic=12862&page=2&do=findComment&comment=196559

 

Sau e nivelul antigelului sau e infundat radiatorul, citeste ce spune Dino. La mine a fost mai simplu, am scos si apoi am completat cam 1 litru antigel.

 

Sub bord mai e un radiator .... citeste ca au trecut si altii prin asta si te ajuta sa iti rezolvi problema

Edited by uko

Share this post


Link to post

De vreo 20 de ani constructorii NU mai monteaza robinet pe ramura radiatorului pentru incalzire, si daca furtunele acestuia se incalzesc, inseamna ca exista circulatie, deci radiatorul se incalzeste.

Ceea ce nu functioneaza e sistemul de clapete care dirijeaza fluxul de aer, sistem care ocoleste acel radiator (vara).

Clapeta blocata, cablu de comanda desprins sau gripat, mecanismul din spatele butonului "rece-cald" deteriorat.

Trebuie demontata "cutia de dirijare", unde alte clapete dirijeaza aerul ventilat spre baza parbrizului (dezaburire), spre picioare (important la incalzire), spre fata-piept (asta e directia de aer rece, vara si daca exista racire (clima). Interventie naspa, multe piese, pozitie cu acces dificil.

Condoleante!

 

PS Termostatul e dispozitivul care OPRESTE lichidul de racire sa treca prin radiatorul principal (ala mare, cu (electro)ventilator) inainte de a ajunge la 85-90 de grade, pentru a incalzi cat mai repede motorul, nu are nici un rol (direct) in functionarea incalzirii. Blocat inchis va fierbe motorul, blocat deschis, incalzirea e lenta, dar pana la urma se produce.

Antigelul (solutia de racire) nu are efecte (directe) in functionarea incalzirii. Deficientele acestui fluid pot fi temperatura de congelare prea ridicata (dilutie prea mare), imbatranirea aditivilor antioxidare (acestia au rolul de a inhiba coroziunea motorului, in special a pieselor din aluminiu care sunt tot mai multe la motoarele moderne).

 

Bafta la reparatie!

Edited by Obositu'

Share this post


Link to post

Mulțumesc frumos ptr informații!

Ideea este că nu se ridică temperatura mai mult de 65-75 grade.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...