Jump to content
Sign in to follow this  
alexbr10

Problema baterie/alternator

Recommended Posts

La un Santa Fe din 2004/2005 acum 2 saptamani intr-o dimineata cand sa o pornesc nu mai facea absolut nimic, nu se aprindea nimic in bord, am luat curent de la o alta masina, am fost la mecanic si mi-a zis ca nu incarca alternatorul destul si trebuie schimbat. A 2-a zi am schimbat alternatorul si incarca putin sub limita si mi-a zis ca trebuie si o alta baterie. I-am schimbat si bateria, am lasat-o oprita vreo ora, a pornit normal si dupa alte 4-5 ore in care a fost oprita, nu a mai pornit din nou. Am luat masuratori de pe baterie si imi arata 0. Poate fi vreun consumator care sa goleasca bateria in asa putin timp?

Share this post


Link to post

Poate. Asta se masoara cel mai usor, cu toti consumatorii opriti si un multimetru pus pe baterie.

Share this post


Link to post

Oricum nu functioneaza niciun consumator daca nu ii dau curent, trebuie dusa la tester sau cum se masoara fiecare consumator?

Share this post


Link to post

Cum adica "ai luat masuratori pe baterie si iti arata 0"? 0V? E criminal de greu sa ajungi la asa ceva... Ai masurat cu borna pe baterie sau decuplata?

Share this post


Link to post

Salut! Am patit si eu aceiasi chestie la un HYUNDAI TUCSON din 2008, vezi ca ai o siguranta arsa in compartimentul motor. la mine la tucson se afla exact langa baterie in partea drapta legata de borna. La tine ar cam fi aceiasi chstie.Este o siguranta de 75-100-AM,daca aceasta siguranta este arsa nu iti mai ajunge curentul generat de alternator in baterie, iar santafe-ul tau merge pe baterie cat are curent dupa este moarta. Succes! sper sa fi fost de ajutor si inteles!

Share this post


Link to post

da, 0V cu borna pe baterie, dupa doar 4-5 ore de cand oprisem masina


mersi Ionut, o sa incerc sa vad.

Share this post


Link to post

Daca bateria a ajuns la 0 inseamna ca ori nu era buna de noua ori ai omorat-o deja, pune un incarcator pe ea peste noapte fara bornele masinii legate si masoara tensiunea dupa 4 ore de la deconectarea incarcatorului, daca bateria a supravietuit trebuie sa arate in jur de 12.5V, cu bateria legata si motorul pornit trebuie sa ai cel putin 14V daca incarcarea e in regula... daca aceste doua lucruri au fost verificate si e OK cu un multimetru setat pe A leaga-l in serie cu borna + , vei avea un curent peste 1A cu cat mai mare cu atat mai rau, lasa ampermetrul asa si incepe sa scoti sigurantele una cate una pana vezi ca acel curent scade drastic, ar trebui sa fie sub 0.1A, fa testul cu usile inchise... te uiti in cartea tehnica de la ce sistem e siguranta la care a scazut curentul ca acolo e buba undeva

 

ampermetrul il conectezi asa

Share this post


Link to post

In partea dreapta nu e nicio siguranta, doar in partea stanga, iar cea mai mare care se incadreaza in intervalul tau e una pe care scrie Glow de 80A. In partea dreapta e un panou de sigurante.

Share this post


Link to post

Bună ziua! Am o problemă cu incarcarea.Daca nu o pornesc cateva zile,dau la cheie iar becul de incarcare nu se stinge dupa ce o pornesc.Accelerez la 2000rpm,se stinge si nu se mai aprinde la relanti.Chiar cu becul de la incarcare stins,nu am mai mai mult de 12.9 iarna.In turatie încarcă. Am 14.2 v dupa ce merge mult timp pe drum.La relanti scade pana la 11 v daca nu o turez la rece.Oare consuma bujiile de antigel asa de mult?Sau ce ar putea sa fie?

Edited by faga_nelu

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...