Jump to content

Torque

Membri
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Torque last won the day on January 9

Torque had the most liked content!

Community Reputation

20 Neutral

About Torque

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Auto
  Hyundai
 • Model
  Elantra
 • An
  2018
 • Locatie
  Pe malul Dunării

Recent Profile Visitors

670 profile views
 1. Da, se pare că "am descoperit apa caldă"... Crede-ma că nu știu cum mi-a scăpat!... Se întâmplă și la case mai mari.
 2. În manualul Elantra ad scrie că se înlocuiește la 120000 km, fără să intervină vreo limită de timp. Nu cred că diferă numărul de kilometri pentru Elantra md.
 3. Pentru cei care dețin variantele de echipare cu A/C manual... Am sesizat că atunci când nu am A/C activat și comut jetul de aer, de la orice altă poziție, la poziția de ventilație parbriz-picioare, se activează în mod automat A/C, iar în cele mai multe cazuri, sunt nevoit să apăs butonul A/C, ca să îl dezactivez. Câteodată, atunci când în habitaclu umiditatea este crescută, iar geamurile sunt aburite, funcționarea A/C simultan cu poziția parbriz-picioare este binevenită și absolut necesară. Dar, din propria mea experiență, în cele mai multe cazuri nu am nevoie de A/C. Și în aceste situații am fost nevoit ca de fiecare dată, să îl opresc din buton. Nu ar fi o mare problemă acest lucru, dar este puțin deranjat faptul că dacă oprești motorul, apoi îl repornești, aerul condiționat pornește automat din nou, odată cu ventilația și trebuie ca iarăși să fie oprit din buton. Acest lucru poate deveni uneori sâcâitor și deranjant... Cam aglomerată exprimarea de mai sus, dar cei cu mașini care au aer condiționat manual știu la ce mă refer... La ultima revizie am apelat la cei de la service, expunându-le situația și solicitându-le o modalitate de anulare a pornirii A/C în mod automat, atunci când se trece în poziția de ventilație parbriz-picioare. Mi-au spus că nu au ce să facă, că este o setare de fabrică din soft, la care nu au acces. Parțial adevărat, dar nu este chiar așa cum spun ei. Drept urmare, am făcut câteva investigații pe forumuri, am experimentat pe mașina mea și vă voi prezenta procedura de dezactivare a pornirii automate a A/C, având convingerea că unora dintre dumneavoastră, vă poate fi de folos. 1. Porniți motorul, sau puneți contactul în poziția în care martorii luminoși din bord se aprind; 2. Comutați ventilatorul în treapta de viteză maximă. 3. Apăsați butonul dezaburire rapidă ( se aprinde ledul portocaliu al butonului; pornește automat A/C și se aprinde ledul albastru al butonului ) 4. Apăsați repetat și consecutiv de 5-6 ori butonul de recirculare a aerului Dacă operația de dezactivare a reușit, A/C se oprește, iar ledul albastru se stinge. Din acest moment, pornirea automată a aerului condiționat pentru poziția de ventilație parbriz-picioare a fost dezactivată. Succes!
 4. Să zicem că ar fi vorba despre zgârieturi care nu au penetrat stratul de lac... Speli zonele afectate, îndepărtezi reziduurile de vopsea de la celelalte mașini, cu WD40 clasic. Apoi speli din nou cu șampon zonele, astfel încât să nu mai conțină impurități, praf sau resturi de WD40. Următorul pas este să polishezi manual și cu răbdare de chinez bătrân, zonele respective. Folosește cârpe de microfibră și polish Meguair's Scratch X 2.0. Sper să se rezolve așa și să obții rezultatul dorit. Nu îți recomand să folosești mașina de polishat a prietenului tău, pentru că procedeul necesită tehnică și exercițiu. Altfel riști să spargi lacul, mai ales acolo unde ai muchii și nu suprafețe perfect plane. Asta dacă vorbim despre o mașină despre polishat profesională... Cele amatoriale, ieftine, care se găsesc prin Lidl, nu au viteza și forța necesare ca să distrugă lacul și în afară de mii de nervi și timp pierdut, nu reușești să faci nimic altceva cu ele. La final, pentru uniformizarea luciului, dar și pentru a acoperi micile imperfecțiuni rămase, aplică ceară de protecție pe tot elementul sau, la modul ideal, pe toată mașina. Să ai spor!
 5. Este destul de nuanțată treaba... E greu să îți spună cineva pe forum, care este "medicamentul" potrivit și să îți ofere o garanție de reușită. Pentru că intervin niște variabile: gradul tău de pricepere în evaluarea juliturilor, gradul tău de îndemânare în a manevra o mașină de polishat, sau de a da un polish manual, sculele, materialele folosite, cunoașterea etapelor și nu în ultimul rând, exigența sau pretențiile privind rezultatul final. Dacă este doar o urmă de vopsea a unei alte mașini, se curăță cu WD40 clasic, pulverizat pe zonele cu pricina, frecat ușor cu o cârpă curată din microfibră, după care îndepărtarea zgârieturilor fine cu polish auto Meguiar's - Scratch X 2.0 (care dă rezultate bune și la aplicarea manuală). Dacă este mai mult de atât, mergi pentru evaluare și remediere, la o firmă de detailing. Sunt și vopsitori care folosesc polish, au mașină de polishat și pot face o corecție ușoară. Succes!
 6. Cred că nu ar strica dacă ai trimite pe email o petiție, direct către șeful cel mare al Hyundai România. Cândva, nu demult, eu am avut succes cu un astfel de demers, într-o situație asemănătoare, la un alt importator auto. Îi explici politicos ce necazuri ai cu mașina, cât mai documentat, cu date, ore și nume de persoane și asigurându-l de bunele tale intenții privind rezolvarea problemei, îl rogi să te sprijine. Cine știe, poate chiar spiritul Crăciunului să îți fie de folos, în perioada aceasta... Îți doresc din toată inima să o rezolvi! Sărbători fericite și succes!
 7. Campanie de rechemare Hyundai TUCSON (NX4e si NX4e (HEV, PHEV)- verificare si/sau inlocuire etrier dreapta spate Hyundai_TUCSON_compressed.pdf
 8. Campanie de rechemare Hyundai KONA EV - actualizare de soft a managementului bateriei (BMS) sau inlocuirea ansamblului baterie de inalta tensiune. Hyundai_KONA_EV.pdf
 9. Torque

  Elantra 2021

  Întrebarea ta a fost, "de ce pedala de accelerație are funcție kickdown deși mașina are cutie manuală". Și ți-am răspuns: nu are. Am explicat în postarea anterioară care este principiul acestei funcții și că este valabilă doar la autoturismele cu o cutie automată. Faptul că mașina ta ar avea montat acel switch lasă loc oricărei teorii, mai mult sau mai puțin pertinentă. Întreabă-i pe cei de la care ai cumpărat mașina despre acest lucru! Ar trebui să îți ofere fără probleme informația, dar bag mâna în foc că nu știu.
 10. Torque

  Elantra 2021

  Nu, nu are. Din câte știu, funcția kickdown se regăsește doar la unele autoturisme cu cutie automată. Aceasta retrogradeaza câte trepte este nevoie pentru a duce motorul la maximum de turație utilă, necesară pentru un demaraj cât mai puternic. La plecarea de pe loc cu kickdown, motorul folosește toată plaja de turație de la bun început, până cand șoferul ridică piciorul de pe pedala cât să dezactiveze switch-ul de kickdown. La o cutie manuala se poate schimba la ce turație vrei, în funcție de situație, sau în funcție de cât de sportiv vrei să conduci.
 11. Torque

  Elantra 2021

  @Gozmin Este tot 67.1. Alte informații găsești aici: Hyundai Elantra 2021 - Wheel & Tire Sizes, PCD, Offset and Rims specs - Wheel-Size.com https://www.wheel-size.com/size/hyundai/elantra/2021/
 12. Torque

  Elantra 2021

  @Gozmin, ai făcut cumva update de hărți? Am găsit pe un forum despre probleme cu radioul apărute la Sonata 2020, după un update de hărți. Changing the order of radio presets after map update | Hyundai Forums https://www.hyundai-forums.com/threads/changing-the-order-of-radio-presets-after-map-update.670291/ Chiar dacă nu vorbim despre fix același tip de unitate radio, sau despre aceeași problemă, softul poate fi asemănător, cu bune și cu rele. Adică bug-uri... Cel mai bine, mergi la service, să lămurești situația. Poate că au primit buletin de service despre defectul acesta.
 13. Torque

  Kona Electric

  Sunt curios cât de tare vor încurca socotelile privind posibilitatea de a alimenta la stațiile publice, atunci când faci o călătorie mai lungă prin țară, cele 4000 de unități Dacia Spring comandate până la sfârșitul lunii martie, ținând cont că nu au ajuns încă în România... În viitorul apropiat, va fi rețeaua de stații de încărcare capabilă să acopere cerințele pieței? Și pentru că au fost comandate Dacia Spring, preponderent în București, este rețeaua de stații a capitalei gata să primească peste noapte, vreo 2000 de mașini electrice? Eu nu cred!
 14. Torque

  Lumini de zi

  Cred că @Vasile Chelmus face referire la varianta de far care are DRL cu bandă led ( tip C), așa cum sunt echipate variantele "Highway" și "Exclusive". Cel puțin așa am înțeles eu, din exprimarea pe care a folosit-o: "luminile din faruri, care par a fi cu LED, cele care stau aprinse mereu când e motorul pornit" și " nu mai funcționează în farul de pe stânga" În cazul mașinii lui, nu are ce bec să înlocuiască. De aceea i-am recomandat în postarea mea anterioară să rezolve problema în garanție.
 15. Torque

  Lumini de zi

  @Vasile Chelmus Mașina fiind în garanție (2017-2022) ar trebui ca la orice service de reprezentanță Hyundai să îți rezolve gratuit problema. În opinia mea, cred că nu prea au cum să repare ceva la el, se va înlocui farul. Depinde strict de tine ca să îți faci timp. Nu ai cum să nu treci prin service-ul dealerului...
×
×
 • Create New...