Jump to content

modream

Membri
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About modream

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Auto
  Kia
 • Model
  Sportage
 • An
  2012
 • Locatie
  București

Recent Profile Visitors

479 profile views
 1. Si eu am procedat la fel, dar tot așa făceam si cu vechea Sportage 3, si nici nu mă asteptam la ceva mai putin nici de la Tucson. Totusi, nu nu am ajuns cu el deocamdată undeva cu adevărat unde să testez capacitățile off-road, chiar si light.
 2. Turbo pe benzina este cel mai misto. Nu e fortat nimic, e doar evolutie tehnologica. Poate doar alea de Formula 1 (care, apropo, au tot 1.6L, dar peste 1000 cai)...dar acolo e alta treaba.
 3. Ti-am explicat care-i treaba cu viteza diferită...Tocmai gumele fac diferența.
 4. Moise, tu ti-ai pus cauciucuri neconforme, indiferent de ce te-au indrumat cei din service. Marimile oficiale sunt astea: https://www.wheel-size.com/size/hyundai/tucson/2019/ Roțile de iarnă au diametrul cam cu 20 mm mai mic decât cele de vară (45 vs 55 mm talonul). Viteza este calculata de mașină pe baza valorilor raportate de senzorul ABS (rotații/min ale rotilor). Logic, o roată de diametru mai mic se va invarti mai rapid decât una mai mare, pentru a merge cu aceeasi viteză. Rezultă că viteza raportată va fi puțin mai mare cu roțile de diametru mai mic, adică cele de iarnă. Nu este rocket-science, este natural, n-ai ce reclamație să faci la Huyndai pentru asta, cel mult să te duci la cei de la service care ti le-au recomandat să le dai în cap cu ele. Dacă te deranjează așa rău... După mine, problema nu ar fi asta, ci faptul că având talonul și mai mic decât cele de vară, ești predispus să le faci franjuri în vreo groapă sau bordură mai repede (mai ales iarna, prin zăpadă, zloată, noroi...). Nu mi-as lua niciodată, cel puțin in RO, așa talon îngust. Mai ales pe roată de iarnă.
 5. 50$ ăia scumpi...35 ăia la prmoție
 6. asa e, dar romanul e tipicar si tine la masina lui ca la ochii din cap, ca na, una are, a strans ban pe ban ani de zile, si il unge la suflet sa fie "tipla". Eu n-as da niciodata atatia bani pe senzori, am luat unii de pe ebay cu 350 (sunt si chhinezesti cu 130 lei), dar mi-au incurcat comanda si am luat banii inapoi. am montat jantele de iarna fara senzori si nu e nici o nenorocire, un martor in bord, vorba ta. presiunea oricum o fac periodic, datorita diferentelor de temperatura. iar pana se simte....cand s-o intampla, daca...
 7. Hai să vă zic si eu una: mi-am luat de pe jantenoi.ro un set de jante de 17" alutec. Prin septembrie. Le-am pus cauciucurile de iarna (michelin pilot alpin 5) la (cumparate de la ) BestTires + echilibrat tot la ei.Primul drum in afară, pe autostradă, vibra volanul. Mă duc la altă vulcanizare, imi reechilibrez rotile față...tot la fel. In plus, mi s-a părut că una din jante se invârtea ciudat pe aparatul ăluia...M-am dus la alții, le-am verificat pe toate 4. Una era, intr-adevăr strâmbă!!! (pe față). Am sunat la oamenii de unde le luasem: sigur, trimiteți janta la Baia Mare, o retrimitem în Germania la verificat...Cum așa? Și eu ce fac? Cumpărați alta la fel, și dacă e de garanție, vă dăm banii înapoi pe ea, nici o problemă . Până la urmă, am fost la Autosoft Băneasa, a 2-a zi, am rezolvat. Mi-au indreptat janta (care se vedea că nu era din fabrică așa, era lovită, probabil în depozit sau la manipulare, avea si vopseaua ciupită in locul unde era strâmbă), echilibrat din nou toate roțile (bine, de data asta). 227 lei ...Plus restul de bani pe la alte vulcanizari...vreo 400 in total. Deci, garanție, oha, că nu era defect de fabricație...Jantele mi-au fost livrate prin curier, in cutii de carton, nu le-am primit eu acasă, că nu eram in ziua aia, dar nu mi-ar fi trecut prin cap să le verific chiar așa în detaliu....Deformarea era pe interior, si nu era așa evidentă decât dacă puneai janta să se învârtă....
 8. Pe când un chiptuning ? Oare oferă vreun dealer dela noi, așa ceva, în mod oficial?
 9. ET original nu este 51 ? la ale voastre e 50...nu că ar fi mare diferență
×
×
 • Create New...