Jump to content

Gaby76

Membri
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gaby76

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bucuresti

Contact Methods

 • Yahoo
  roberto_gby@yahoo.com

Previous Fields

 • Auto
  Hyundai
 • Model
  Elantra Exclusive 1.6 MPI
 • An
  2018
 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

136 profile views
 1. Salutare, Cele postate de Chevy le-am de 3 zile acasă. Sunt cu doua funcții și le voi monta astfel: Iliminarea mai slaba pe pozitie Iliminarea mai puternica stop frână. Inițial pentru semnal ma gândeam, dar având în vedere culoarea, am gândit ca cel mai bine e pe frână și poziție. Nu știu când ma apuc de ele pentru ca aștept temperaturi mai ridicate, având în vedere ca trebuie sa demontez piese de plastic(sa nu crape ceva, la cald sunt mai elastice). Asta vara am vrut sa le demontez sa schimb becul de semnal cu unul Led, dar nu am reușit. Am vizionat pe YouTube un clip, dar în realitate este mult mai înțepenit și am renunțat de teama sa nu crape lampa.
 2. Salut, Eu am comandat de la chinezi toate becurile de interior și portbagaj. Erau dedicate Elantra AD. Le am montate din primăvară 2019 și sunt ok. Au cca 6000K. Nu am găsit de 4200K. În plus, în portbagaj am pus și o banda de Led cu adeziv(cca 30 cm lungime) pentru a lumina mult mai bine. Îți recomand să faci la fel, deoarece ledul pe care îl vei pune nu va fi suficient.
 3. În 5 minute am configurat și comenzile de pe volan. (cam 3 semafoare). Ideea era sa setez câte o comanda în parte. Eu încercăm sa le setez pe toate în aceiași "fereastra" și de aici nebunia de le amesteca între ele. Acum trebuie sa ma gândesc ce as putea seta pe comenzile "duble" sa zic asa. A meritat efortul și înjurăturile la adresa chinezului.
 4. La prima vedere pare simplu, dar nu e chiar asa. De exemplu, butonul de Mute de pe volan mărește volumul, butonul de + de pe volan, scade volumul. Butonul de - întra pe telefon și tot asa. Am resetat sa o iau de la capăt de 5-6 ori. Dacă pun toate comenzile care le aveam și înainte, le amesteca. Dacă pun doar volumul, e ok, le citește corect. Menționez ca am încercat doar pe cele cu apăsare scurta, tocmai pentru a nu îmi complica viata Nici nu am avut dispoziția necesara ieri sa înțeleg cum sta treaba cu comenzile de pe volan, după 4-5 ore petrecute cu montajul. (am cautat fire, am sunat fire, am măsurat valori pe fire, am tras fir dublu, etc, fără a modifica sau tăia vreun fir din instalația masinii)
 5. Salutare, Azi am stat 4 ore sa ii dau de cap. Am măsurat tensiunea care venea la firele camerei și am găsit 6V în momentul în care activam maneta schimbătorului în marșarier. Exact ca Basti am făcut(am tras fir de la lampa spate) , după ce am cautat în mufele originale ale mașinii acel semnal +12V pentru reverse in(fir cu fir și nimic, nu îmi dau seama de unde primește unitatea originala semnal pentru a comuta pe video). Cert este ca am folosit și un modul pentru a transforma 12V în 6V pentru alimentarea camerei(totul după ce am adus alimentarea de la becul de marșarier +și -.) Mufele și firele originale sunt neatinse, se poate conecta unitatea OEM oricând. Singurele 2 fire tăiate au fost cele din pachetul chinezariei care mergeau la mufa cu 4 pini a masinii pentru a alimenta camera cu 6V. Acum următoarea provocare este sa setez comenzile de pe volan. Nu am mai avut răbdare după ce am stat 30 min și nu am reușit.
 6. Canbus nu am comandat de la chinez. Unitatea are posibilitatea de a programa comenzile de pe volan cum ai și tu. Apăsare scurta și lunga(cu funcții diferite cum ai spus). Nu am stat sa le dau de cap, deoarece off ul meu era camera. DAB Auto montează la cererea clientului chinezării din astea, dar prețul e destul de piperat pentru ceea ce ofereau în 2018(unitate cu 1GB ram 32 rom și Android 7.0) și de aceea nu am pus de la ei știind ca la jumătate din prețul cerut de ei voi putea cumpăra cu 4GB ram 128 rom și Android 9.0 Zilele trecute am trecut pe la ei să-i întreb despre conexiunile necesare pentru a folosi camera OEM de mers inapoi. Din păcate nu ei montează aceste mmi AM, ci aduc pe cineva la service care se ocupa cu montajul și restul. Șeful de service mi-a spus ca nu voi reuși sa folosesc camera OEM fără modificări care sunt destul de greu de realizat și nerecomandate de el. Mi-a recomandat sa comand la chinezi camera AM și atunci va fi functionala, gen plug&play fără bătaie de cap. Spuneam ca azi ma voi ocupa sa găsesc firul de comanda, dar nu am avut timp. După sărbători probabil. Cum spuneam, voi reveni cu detalii, ori reușesc, ori o scot la vanzare. Va multumesc pentru sfaturi! Sărbători fericite!
 7. Mulțumesc frumos. Înțeleg ca este vorba doar de acel semnal pentru a ști mmi sa comute imaginea pe camera marsarier. Alte modificări nu mai sunt necesare. Sâmbăta ma voi apuca de treaba dacă permite vremea și va voi anunța.
 8. Salut Pintea, Azi am încercat și eu sa montez o unitate multimedia exact ca a lui Chevy. Mașina e cumpărată în ianuarie 2018. Am aceiași problema cu camera de mers înapoi. Mufa mașinii are 4 fire, cea de la unitate are 5 fire. Dacă trag 1 fir cu + 12V din lampa de marsarier și îl leg la firul maro de la unitate pe care scrie "reverse in" (am 2 fire maro cu eticheta "reverse în" în snopuri diferite) se va rezolva problema? Sau va trebui sa alimentez și camera după cum spui tu. Camera de unde, sau unde se alimentează? La ce tensiune trebuie alimentata. Poți sa postezi amănunțit, gen pas cu pas legăturile, firele, tensiunile necesare activării camerei de mers înapoi? Sunt la 1 pas sa renunț la chinezăria asta (o țin ca amintire neplăcută) dacă nu reușesc sa o conectez fără sa tai fire din instalația masinii (am dat-o jos și sunt cu cea OEM) PS. Am observat ca și la comenzile de pe volan este dificil sa le împerechez, în sensul ca după ce salvez setările, nu corespund comenzile. De exemplu + răspunde la apel telefonic, iar apel telefonic pune pe mute sunetul.
 9. Salut Basti77, Handsfree cum funcționează? Are aceiași acuratețe? Te întreb deoarece pe fosta mașina montasem și eu o unitate multimedia de genul acesta, dar convorbirile telefonice nu se auzeau clar mai ales după o anumita viteza. Pe display ul camerei de mers înapoi mai arata poziția roților directoare? Mulțumesc.
 10. Salut, consumul nu se schimba substanțial. Am rotile de iarna pe 16, iar cele de vara pe 17. Nu am sesizat consum crescut cu cele pe 17. Probabil ca cele pe 16 fiind folosite iarna(temperatura scăzută creste consumul de carburant) si de aceea nu se simte ca ar fi mai economice comparativ cu 17. Consumul extra urban îl am între 5.0 și 5.5, în funcție de gradul de declivitate al drumului. Nu mi-a consumat mai mult de 5.5. Benzinar 1.6 aspirat.
 11. Zgârieturile acelea fine se vad în funcție de lumina și sunt de la peria de spălat. La ochiul liber nu prea se vad asa cum se vad în poze. Pe lacul mașinii aveți aceleași zgârieturi, în funcție de lumina și unghiul din care priviți. Garantat. Directorul service-ului a spus ca va încerca să mă ajute cu o janta de rezerva a unei mașini de a lor, iar a doua sa o pun pe cea de rezerva a mașinii mele. Mi-a prezentat poze de la o Elantra cu 30.000km la bord cu toate 4 jantele exfoliate. Asa vor ajunge și ale mele mai devreme sau mai târziu și din păcate HAR nu accepta defecțiunile de acest gen. Din păcate și caroseria mașinii este foarte greu de remediat pe garanție dacă apar astfel de necazuri mai ales în partea de jos(praguri, aripi, etc), iar pe părțile superioare dacă sunt urme de excremente de păsări, la revedere garanție. Cu alte cuvinte, garanția caroseriei este pana pleci cu ea din curtea dealer ului și câteva zile după, fără a avea urmele expuse mai sus. Am fost asigurat ca HAR va schimba pe garanție elemente care alte mărci de automobile nu o fac(discuri frână și pivoți de exemplu). Un parbriz crăpat fără a avea urme de ciobituri, de asemenea nu va fi schimbat pe garanție. E mișto ca schimba chiar și ambreiaje, discuri de frână, bucșe și pivoti(amortizoare nu). Dacă voi avea probleme pe articulații, vor fi înlocuite pe garanție. Motorul.... Aici dacă avem defecțiuni grave se vor lua probe din benzina aflata în rezervor.... Dacă nu corespunde parametrilor acceptați de HAR(scrie ceva și în manualul proprietarului pe tema asta) se pierde garanția. Uleiul și filtrele dacă nu sunt de la service autorizat Hyundai, de asemenea va anula garanția motorului(sunt clienți care prefera sa aducă uleiul și filtrele pentru revizie). Foarte puține elemente sunt acoperite de garanție din pacate(la toți producătorii și importatorii de autovehicule). Din păcate am rămas cu frustrarea ca am achiziționat o mașină nouă, iar problemele au apărut la fel de repede ca în cazul uneia SH de la samsari(cei drept nu atât de grave, momentan). https://www.hyundai-motor.ro/conditii-ce-trebuie-indeplinite-pentru-a-beneficia-de-garantie
 12. Atașez o poza cu problema. Sper ca se poate vedea despre ce este vorba.
 13. E la noroc. Ale mele au stat în casa pe balcon din prima zi de când a fost cumpărata mașina. La sfârșitul lunii mai 2018 le-am pus pe mașină și deja la prima spălare în iunie 2018 am văzut primele pete. Eu de asta le cer rezolvarea pe garanție, pentru ca efectiv nu au rulat. Singurele substanțe chimice invocate de ei sunt tot de la ei. La. Pregătirea de vânzare ei spala mașinile. Eu când am cumpărat mașina am schimbat rotile cu cele de iarna exact în ziua achiziției, deci prin urmare tot de la ei poate fi ceva în urma spălării.
×
×
 • Create New...