Jump to content

adire

Membri
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by adire

 1. eu am rezolvat o, este in partea dreapta, sub torpedou, la clapeta de aer cald rece, defect motorasul de reglare clapeta. l am demontat si inlocuit, 100 lei sh, si totul e ok acum. dar am alta pb ,mai veche,de cca 1 an, cind am avut scurt la compresorul climei, respectiv, bobina de la compresor. am inlocuit compresorul cu unul nou, si a ramas pb initiala, in sensul ca, atunci cind climatronicul, porneste compresorul pt rece, se aprinde farul dreapta. este un scurt, la cablul alim compresor cu cel de la farul dr. voi,vedea, dupa 15 mai la un electrician ,sa vad, unde face scurt.pt cei ce au mai avut pb asta, poate ajuta pe cineva.
 2. buna, am avut si eu ceva probleme, cu pornirea la un tucson ,diesel, 2007, 104kw, si dupa multe peripetii, oprire in mers, s.a., am facut diverse diagnoze, nu iesea mai nimic, am descoperit la un moment dat, cu o diagnoza de amator, cu elm, ca senzorul turatie motor, este defect. l am inlocuit si de atunci totul e ok. poate ajuta pe cineva.desigur, am spus peripetii, si anume, filtru particule infundat, cu sonda de temp si cea de presiune, egr, blocat, teava admisie egr, aproape infundata, verificare pompa inalta, injectoare, regulator de presiune de pe rampa.s.a, probleme, ceva bani cheltuiti, pt un senzor turatie de 100 lei. dar am rezolvat o. poate ajuta pe cineva.
 3. adire

  probleme pornire

  am si eu o pb asemanatoare,daca nu identica. tucsy al meu,pleaca cca 2, 3 sec si isi da in nas.initial am crezut ca e filtrul dpf, pe care l am schimbat cu unul after market, la cca 1300 lei, am patit asta anterior si era filtrul dpf infundat, dar acum e altceva. am demontat filtrul si face identic si fara el.inca nu am rezolvat, masina e la service si inca astept, dar mi e f neclar ca nu stiu ce voi face. am adus unul cu diagnoza si mi a zis ca ar fi regulatorul de presiune inalta, sau pompa de inalta, sau legatura calculator si regulator. am demontat acel asa zis regulator presiune, suflat, curata, si alim cu 12 v, merge. am comandat pe dez.ro, o pompa de inalta si cu acel reg, si astept sa ajunga pt a verifica daca merge sau nu.
 4. da, si al meu tucsy, face identic, adica la citeva grade minus, isi pierde posturile, volumul. se mai incalzeste putin masina si isi revine. la fel, daca insist cu citeva porniri ,opriri ale radioului, isi da drumul.simptom ciudat,dar asta e. o sa incerc si eu metoda cu, opritul radio, inainte de oprirea masinii. voi vedea.
 5. actuatorul se afla in partea pasager stg, demontezi torpedoul de la ventilatorul din interior, unde e filtrul de polen, demontezi si plasticul de sub el, si pe consola centrala, pe partea spre sofer, dedesupt, este o piesa, numita actuator,prinsa cu 3 suruburi, si pe care am demontat o. e dus motorasul de la el. am blocat clapeta pe cald, si urmeaza sa il inlocuiesc.
 6. eu am rezolvat partial pb,. am gasit un actuator de la clapeta rece-cald, defect,motorul era dus. inca nu l-am inlocuit,dar urmeaza. am blocat clapeta doar pe cald, acum ,iarna, cu un soricel ,si urmeaza sa schimb acel actuator. se afla in partea dreapta, la pasager, pe consola in lateral dr. trebuie demontat in dreapta, cum se ajunge la filtrul de polen, apoi se da jos plasticul de sub filtru, pe partea stg a consolei, dedesupt. este acolo, prins cu 3 suruburi si se scoate mufa de legatura.
 7. am spus mai devreme ca am avut o pb cu compresorul, sa dus bobina de cuplare a compresorului, si l am inlocuit cu totul, dar s-a intimplat ceva mai rau si anume, atunci cind a cazut compresorul, am inlocuit sigurante in cutia din stg sub capota . si am inlocuit vreo 3, si unele au fost necalibrate si s-a topit izolatia de pe cablul de alim a compresorului(bobina).cind s-a topit izolatia , s-au lipit citeva fire, incepind cu firul de la faza scurta cu cel de compresor, si acum cind aprind faza scurta, apare alim si pe compresor. s-au dezlipit, dar nu total, mai atinge. acum am desprins compresorul, alim lui, si l-am alim separat, dar mai sint fire ce se ating intre ele. cind pornesc climatronicul, nu se intimpla nimic, dar nu baga caldura. cind pornesc clima, din buton ac, dupa cca 2,3 sec se aprinde lumina in tot bordul fata. cred ca ating unele fire intre ele, si anume cu cel de la actuator, clapeta cald -rece.inainte, cind dadeam pe cald sau rece, se auzea in partea dr, la bord in fata, la pasager un usor zgomotel, ce trecea probabil actuatorul in alta pozitie, iar acum acolo, nu se aude nimic,dar se aprinde bordul, luminile.ce as putea face, fara a demonta bordul, ca e bai mare daca il desfac, pt a verifica firele intre ele,izolatia?
 8. buna, am si eu o pb asemanatoare la un tucson 2007. masina are climatronic, insa nu mai baga deloc caldura. am avut in vara o pb cu compresorul de aer conditionat, l am inlocuit, dar acum, iarna, nu baga caldura.ventilatorul de la clima merge, dar cred ca e dusa clapeta cald/rece.are cineva vreoschema electrica sa pot vedea cum e actionata acea clapeta. se poate rezolva din climatronic, sau ce parere aveti?
×
×
 • Create New...