Jump to content

cipelantra

Membri
 • Content Count

  1111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Everything posted by cipelantra

 1. Să vedem și cum merge...
 2. Despre reprezentanța din Bacău știam ca sunt buni, alții, nu cunosc.
 3. Scuze, am omis. Poate incerci la Bacău, am auzit că ar avea un service bun.
 4. Kingauto service.
 5. Poate fi cipul cheii sau un cablu de masă slab.
 6. Știi vorba aia, un motor TOYOTA duce trei caroserii, iar o caroserie LAND ROVER duce trei motoare.
 7. E clar, l-au setat să se aprindă sub 2,5 bari, mai nou cică așa se merge "eco". Am mai auzit...
 8. Bănuiesc că și eu am probleme cu oil dilution la Honda Civic X, 1.5 Turbo Vtec. Știu, e altă mașină, alt motor, dar e tot injecție directă ca la i20 și, din câte mi s-a spus la service, dacă faci drumuri scurte de 2-3 km, in oraș, e posibil să nu apuce să ardă benzina complet, în plus dacă ai și filtru de particule, mai injectează și de acolo ceva combustibil pentru regenerare. Soluția la Honda e că, în regim de mers preponderent urban, ai un senzor de calitate (zic ei, eu personal cred că e un counter care îți analizează cât timp rulezi în treptele I- II- III și cât in IV- V- VI) al uleiului și te cheamă la revizie la 5000 de km. Dacă mergi extraurban, ajungi la maximum 12.000 de km, dar niciodată la 20.000 cât e intervalul de revizii anual. Uleiul meu e 0w20, adică un pic mai vâscos decât apa de ploaie.
 9. Un i30 1.5 DPi nou pornește de la 13.500 de euro.
 10. Elantra nu știu dacă e o mașină recomandată pentru femei. E cam mare și mai greu de manevrat. În plus, 9500 de euro pentru o mașină fără garanție, mi se pare cam mult. Înseamnă din start minim 1000 de euro pentru investiții: anvelope, ambreiaj, plăcuțe, discuri... dacă mai trebuie vreun amortizor sau ceva lichide, bujii sau baterie, calculează și tu.
 11. Da, am avut ceva reduceri pe factură, dar cred că sunt mai mult de formă, ca să-ți creeze impresia că prețurile sunt doar exagerate, nu astronomice. Adică să zici mersi că ai dat 900 și nu 1500. Ca idee, 1L de ulei la ei este 60 de RON, cu reducere, iar un filtru de aer 115 RON.
 12. 900 RON... Ulei și trei filtre. Și verificări de rutină. La DAB auto. Foarte scump. Adică 500 RON piesele și 400 manopera. Timp efectiv de lucru, 1 oră. N-am folosit niciun verb până acum, pentru că le-am epuizat pe toate pe înjurăturile la adresa prețului!
 13. A venit... https://www.hyundai-motor.ro/noul-elantra
 14. Cine știe ce ulei ți-au pus, dacă ți-au pus... La mine, pe Pașaportul de service, scrie ce ulei pun. Mobil 1, 5w30. La i20.
 15. Ai șanse mari, dacă motorul bate, e clară treaba, probabil că ungerea a fost deficitară și nu cred că ți-l mai repară cineva. De curiozitate, ce ulei aveai în el?
 16. Nu îi schimbă motorul decât dacă are pistoanele afectate. Altfel, supapele îndoite se schimbă, alt lanț și pa!
 17. cipelantra

  i10 2020

  Doar 3* la euro Ncap...
 18. Ar trebui să ne dai câteva detalii: Erai în mers unde? Ce turație aveai, au mai fost simptome înainte de oprire, etc. Acum am văzut postul. Mi e teamă să nu îți fi crăpat distribuția, a mai fost un caz aici cu mașina din GL, și încă unul cu un Swift, care, la 70.000 de km i au schimbat uleiul la rep cu unul mai subțire și aia a fost! Bafta ta e că ești în garanție, ceilalți nu erau...
 19. La i20 au fost vreo 700 ron doar plăcuțele. Made in India :(
 20. Am făcut eu DT cu c3 și nu mi-a plăcut. Mașină firavă, preț bun, dotări bune, dar când l-am luat la bani mărunți pe dealer, recomandat de un prieten, deci corect cumva, a recunoscut că au probleme cu calitatea fabricației: Volanul stă strâmb, mașina merge drept. La rece, la cald își revine. Problemă inexplicabilă. Planetarele sunt proaste. Au avut cazuri când au cedat sub 20.000 de km și nici cele înlocuite nu au fost mai grozave. Amortizoarele cedează (curg) destul de repede. Păcat, mașina e confortabilă. Bobinele de injecție sunt boala lor. După ce că motorul e în 3 cilindri, mai întrerupe unul și merge în doi. Adică se echilibrează natural. Garanția de 4 ani sau 120.000 de km nu acoperă trenul de rulare integral. În fine, atâta dai, atâta face.
 21. Da! Asa au făcut de fiecare dată, au jucat la cacealma. Dar, le-a mers la vânzări.
 22. De vreo 2 luni apare anunțul ăsta.
 23. Sper că i-au pus și arcuri mai zdravene pe spate, în varianta MildHibryd are niște arcuri mai mici și mai subțiri decât ale mele de pe i20!
 24. cipelantra

  Probleme i20

  Acum vreun an nevastă-mea a ciobit semnalizarea din oglinda retrovizoare. Piesa am comandat-o de la KingAuto, a costat 200 RON (am găsit și mai scump) și am înlocuit-o la un centru de oglinzi din Bragadiru cu 50 de RON. Am scutit un dosar CASCO și câteva ore bune de alergat. E destul de migaloasă operațiunea, trebuie și scule și experiență, dar, în 20 de minute am avut bec nou!
×
×
 • Create New...