Jump to content

horeabortan

Membri
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About horeabortan

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/22/1978

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Auto
  Hyundai/Citroen
 • Model
  i20/C3
 • An
  2011/2007
 • Locatie
  Sibiu/Cluj Napoca
 1. Nici. Volanul e deblocat, bordul este alimentat. Blocarea s-a produs in vreme ce contactul era pus in pozitia in care alimenteaza cu curent bordul.
 2. Am incercat. Am deblocat coloana, am miscat-o sus jos, in adancime, am batut usor....nimic. Am sa incerc varianta cu spray-ul de ulei, multumesc mult.
 3. Am bagat cheia in contact si a ramas blocata acolo. Nu pot sa o rotesc sau sa o scot. Se aude si un mic tacanit metalic. Un prieten afirma ca s-ar fi rupt un "tachet", defect pe partea mecanica. Ati avut vreo problema similara? Remediere, eventual sugestie achizitie piesa schimb? Multumesc mult.
 4. Scuze de postarea si aici, insa forumul de i30 e mai activ. Am bagat cheia in contact si a ramas blocata acolo. Nu pot sa o rotesc sau sa o scot. Se aude si un mic tacanit metalic. Un prieten afirma ca s-ar fi rupt un "tachet", defect pe partea mecanica. Ati avut vreo problema similara? Remediere, eventual sugestie achizitie piesa schimb? Multumesc mult.
 5. Am bagat cheia in contact si a ramas blocata acolo. Nu pot sa o rotesc sau sa o scot. Se aude si un mic tacanit metalic. Un prieten afirma ca s-ar fi rupt un "tachet", defect pe partea mecanica. Ati avut vreo problema similara? Remediere, eventual sugestie achizitie piesa schimb? Multumesc mult.
 6. As monta instalatie GPL pe i20-ul meu, parcurg lunar suficienti km ca, din diferenta de cost, sa recuperez rapid investitia in GPL. Am intrebat dealerul auto daca se poate monta instalatia fara a pierde garantia masinii. Autosib-ul nu o face, insa mi-au sugerat sa caut un service agreat de Hyundai care sa monteze instalatii. In felul acesta nu s-ar pierde garantia. Stie cineva in tara un astfel de service? Si inca o intrebare. Si-a montat pana acum cineva GPL pe I20? Sau pe alt Hyundai? Cum se comporta? Nu as vrea sa deteriorez motorul.
 7. horeabortan

  Taxa poluare

  Am gasit site-ul acesta pe net, m-am gandit ca poate este interesant pentru unii. http://taxadepoluare.wordpress.com/ Subiectul este o lucrare pe suport CD care detaliaza tot ceea ce trebuie sa stie cineva care vrea sa isi inmatriculeze masina sh adusa de dincolo fara sa plateasca taxa de poluare sau sa isi recupereze taxa de poluare. Nu se vrea reclama, fiindca nu stiu cine e. In alta ordine de idei, profit de ocazie pentru a-mi cere, inca o data, scuze fata de un user al site-ului. Stie el cine e si de ce.
 8. Ieri am facut revizia de 15.000 km la Hyundai-ul meu i20 cu motor pe benzina. Nu au semnalat probleme la service. Dupa ce am plecat de acolo am sesizat (si aud de ieri continuu zgomotul) ca, la stationare la semafor, pe liber, motorul tacane ca un motor diesel. Pana ieri nu am remarcat zgomotul. Ceva idei sau sugestii? Zgomotul nu e puternic, este constant, exact ca un tacanit de diesel sau cum "bateau" tachetii inainte la Dacia (cum se spunea).
 9. Ieri am facut revizia de 15.000 km la dealer in Sibiu. A durat cam 1,5 ore. Valoarea totala a facturii a fost 349,52 cu TVA, dupa cum urmeaza: - filtru ulei: 58,28 lei - filtru aer: 96,72 lei - ulei Havoline Extra 10W40 - 86,80 lei - manopera revizie: 108,62 lei - skanare ?! - 45,26 lei - discount manopera - 45,26 lei Dupa cum ziceam, cost total al facturii cu tva 349,52 lei, cu consumabile achizitionate de la ei. Nu au constatat alte probleme. Dar eu cred ca am halucinatii auditive. Dupa ce am luat ieri masina de la service, am inceput sa aud motorul tacanind ca un diesel cand stau pe liber la semafor. Masina e pe benzina. Zgomotul nu e puternic, insa este continuu si chiar nu l-am auzit pana ieri. La o inspectie vizuala nu e nimic la motor care sa nu fie pus la loc. Ceva idei?
 10. horeabortan

  Probleme

  Da, nu m-am gandit la asta.
 11. horeabortan

  Probleme

  Asa porneste la majoritatea masinilor cu ac. Cu AC pornit se dezabureste parbrizul mult mai repede. Daca te deranjeaza, schimba pozitia butonului care orienteaza coloana de aer, sa sufle pe parbriz/picioare. Nu se va mai aprinde. Ciudat. Eu am patit asa la bara spate. Zgarieturi superficiale, exact sub hayon, ca si cand as fi bagat lucruri in portbagaj care au atins bara. Dar de abia am deschis hayonul de vreo cateva ori iarna asta. Nici idee sa il ating.
 12. horeabortan

  Consum carburant

  La mine se pastreaza. Acum am cca 14.300 km la bord si inregistrez 5,5%-5,6% extraurban si cam 7,5% urban. Niciodata nu mi-am monitorizat consumul pe calculatorul de bord la nici o masina, intotdeauna erorile au fost mari.
 13. Oare aceeasi coloana de directie este montata si pe i20?
 14. horeabortan

  POLISH

  Eu mi-am polishat o masina. Era o Alfa Romeo, lovisem din spate pe o fata (masina ei, sa fim clari ) Culoarea era albastru f inchis, aproape spre negru. Dupa reparatie am polishat masina pt a fi culoarea uniforma. Arata bine. E adevarat ca vopseaua originala avea o varsta. Ar trebui sa polishez si Citroen-ul. Anul trecut partenera mea a "colectat" in portiera dreapta un mopedist beat. Reparat pe CASCO portiera, diferenta de nuanta e mare. Zilele trecute aceeasi partenera a "ingustat" Citroen-ul deoarece a scos masina din curte in marsarier, insa nu s-a gandit sa intoarca si capul. Oglinda era suficienta . Dar nu a ajutat-o prea mult, asa incat a sifonat putin aripa spate stanga. Asa incat, m-am decis: dupa ce repar/vopsesc aripa, polishez masina. Altfel va arata ca un animal cu pete de culoare diferinta. Si va mai trebui sa schimb ceva. Ori masina, ori femeia. Mie, sincer, imi place Citroen-ul Voi ce credeti? Acum, serios, Alfa arata foarte bine dupa polishare. Stiu ca, la polishare, se "ia" un strat subtire de lac de pe caroserie. Se reduce mult din decolorarea datorita anilor si din zgarieturile superficiale. La o masina mai veche este o metoda buna sa revitalizezi culoare, atata timp cat nu abuzezi. O poti face la un profesionist sau acasa. Daca ai spatiu, mai bine o faci tu. Substante exista in magazine si iti poti cumpara si un aparat din ala de lustruit.
 15. Facand o gluma in spiritul site-ului....e colivie Hyundai?
×
×
 • Create New...