Jump to content

Cristist50

Membri
 • Content Count

  3463
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  80

Posts posted by Cristist50


 1. 15 hours ago, james kilowatt said:

  ...se colectează și se folosesc date despre tine fără ca tu să-ți fi dat vreodată acordul, sau ca tu sa ai măcar calculator sau telefon deștept sau sa te fi conectat vreodată la internet. 

  Am zis ca ma impac cu gandul ca nu am conturi acolo si atat. Stiu ca se iau date de peste tot, nici nu-mi mai bat capul. Macar incerc sa nu le dau eu.

  Nici astazi "nu-mi explic" cum dupa o discutie "intre noi fetele" cu niste prietene despre bulion, am inceput toti participantii la discutie sa avem reclame la conserve si bulioane si dulceturi pe telefoane atunci cand foloseam aplicatii cu reclame. Indiferent ca aveam Android sau iOS.


 2. @ukoSi ceva nou? Ca pe astea cu datele personale le stim si le dam de bunavoie fara probleme. De fiecare data cand iti iei un telefon, tableta sau calculator nou. Ai impresia ca inainte de COVID nu era la fel? Iti spun eu un secret, situatia era identica :dry:

  Faptul ca ma isterizez acum nu ma ajuta cu nimic. Asa ca prefer sa o tratez ca pe o stire oarecare, oricum nu poti face nimic. Ma impac cu gandul ca nu am conturi pe social media aia isterica gen Facebook, Instagram, TikToc si cam atat.


 3. Ce sa doresc sa vad? Ti-am aratat ce apare pe ecranul meu, mai mult de atat ce sa fac? Nu stiu ce anume surse ai tu dar iata ca si noua postare arata la fel :biggrin:

  image.thumb.png.ee79353855b5808387287d638e9aeef7.png


 4. Am facut +25000km. Costuri totale cu incarcarea pana cum 439.26RON (ce bine ca aplicatiile astea iti dau totul mura in gura. Singura problema pe care o am este ca sunt 9 aplicatii pentru toate firmele de incarcare, pfai.

  Din cei 439.26RON, 261.05RON au fost pentru concediul trecut, in concluzie pe langa casa am facut +23500km cu 178.21RON. Echivalentul, a 405Km pe care i-as fi putut parcurge cu ix35-ul.

  Da initial masina a fost scumpa, insa se pare ca se ieftineste pe zi ce trece :cool:

  Edit: Planul de peste 2 saptamani arata asa:

  Pitesti - Ramnicu Valcea - Brezoi - Obarsia Lotrului - Alba Iulia - Arieseni - Targu Mures - Piatra Neamt - Targu Frumos - Gura Humorului - Bucuresti - Pitesti

  Vedem ce iese :)


 5. Am nevoie de cineva care lucreaza la Distributie Oltenia pe partea de prosumatori. Nu pentru intrventii sau alte prostii, doar pentru niste discutii legate de contractare.
  In caz ca ma poate ajuta cineva, va rog.

  Am dat doar peste cretini pana acum...


 6. Nu, e prea mare cheltuiala. Minim 10.000 euro o pompa si apoi modificarile din casa. Pompa de caldura merge bine cu ventiloconvectoare sau incalzire in pardoseala, caloriferele sunt overkill pentru ea. Si cum am incalzire in pardoseala doar in bucatarie .... Fusei destept ...


 7. In aeroportul din Frankfurt nu ajunse AI-ul? Ca statui ca prostul 2 ore in plus sa puna niste bagaje in avion ...

  Luati d'aci robotizare (mail primit dimineata):

  Quote
  Dear Mr. X,

  Two tough years of perceived and actual grounding lie behind us in aviation. All our Lufthansa Group employees have been wishing for nothing more throughout than to finally be able to welcome you back aboard our more than 750 aircraft.

  Unfortunately, however, as the Northern Hemisphere summer begins and with global travel restrictions now almost all lifted, everyone involved in aviation worldwide is reaching almost daily the limits of the resources that are currently available. And the ramp-up of the complex air transport system from almost zero to now almost 90 per cent is clearly not proceeding with the reliability, the robustness and the punctuality that we would like to offer you again.

  We can only apologize to you for this. And we want to be completely honest: In the coming weeks, as passenger numbers continue to rise, be it for leisure or business travel, the situation is unlikely to improve in the short term. Too many employees and resources are still unavailable, not only at our infrastructure partners but in some of our own areas, too. Almost every company in our industry is currently recruiting new personnel, with several thousand planned in Europe alone. However, this increase in capacity will only have its desired stabilizing effect by the time winter comes.

  In addition, the ongoing war in Ukraine is severely restricting available airspace in Europe. This is leading to massive bottlenecks in the skies and thus, unfortunately, to further flight delays.

  In the summer of 2023, we not only expect to have a much more reliable air transport system worldwide. We will be welcoming you back on board our Airbus A380s, too. We decided today to put the A380, which continues to enjoy great popularity, back into service at Lufthansa in summer 2023. In addition to this, we are further strengthening and modernizing our fleets with some 50 new Airbus A350, Boeing 787 and Boeing 777-9 long-haul aircraft and more than 60 new Airbus A320/321s in the next three years alone.

  We promise you that our more than 100,000 Lufthansa Group employees will be doing everything humanly possible to provide you with the best possible air travel experience in the coming weeks, even under the current difficult circumstances. And they will be doing all this with a commitment that deserves the highest respect, not only from us on our Group Executive Board.

  So on behalf of all our employees, I sincerely hope that you feel very welcome on board after your return, which is something we have all been keenly awaiting. We thank you for your loyalty; and we hope we may count on your understanding, too, should your journey not yet go quite as expected or planned.

  We are doing our utmost to again offer you the quality, the punctuality and the reliability that you can rightly expect from your Lufthansa Group airlines as soon as we possibly can.

  Stay with us.

   


 8. On 6/19/2022 at 11:02 AM, james kilowatt said:

  Produci 58kwh/zi din care încarci și mașina, acoperi și consumul (din ce știam ai și baterie deci consumul total, zi+noapte aka încarci și bateria ) și bagi și 30 in rețea? 

  În situația asta eu as merge pe injecție în rețea și ceva la jumate fata de tine, gen 5kw peak. Sau chiar mai puțin ținând cont ca n-am mașina electrica say hibrida. 

  Eu făcusem un calcul ochiometric și-mi ieșise cam 3.5kwp optimul (consum fără mașina electrica). 

   

  Valorile date de mine sunt valabile in perioada calda. La iarna o sa iau ce am bagat in retea si o sa las bateria sa rasufle :)

  3.5kW e un minim, iarna daca ai productie de700-900W pe ora esti bun.


 9. Am facut test Pitesti - Mangalia cu Kona EV :biggrin:

  Incarcat acasa 100%, plecat duminica 29 Iunie la 14:00 spre Mangalia, pe DN7 (am avut de dus niste capsuni la Chitila si de luat niste cartofi de la Lunguletu si transportat tot la Chitila). 4 persoane adulte cu bagajele aferente + lada pe masina. In Bucuresti am trecut prin Regie sa duc niste mancare lu' fi'meu ca e student, precum si pe Orsova, tot mancare pentru copii celor cu care am plecat. Am mers pe ideea initiala de a lasa doamnele o ora la shopping la outletul de pe A2 si sa incarc la Ikea Pallady (parca asa se cheama). Nu am mai ajuns la Ikea pentru ca e un Mol inainte de Ikea unde am stat pana la 100%, cam 55 minute - 19.5kWh - 45.18 RON. Abia pe la 18 am reusit sa plecam din Bucuresti iar pe la 20.40 eram la Popasul Pescarilor unde am mancat (apropo, este excelent). Am vrut sa oprim la Hora Romaneasca de la Eforie Sud, aveau si incarcator D/C dar inchideau la 20:00 ca cica nu e sezon ...

  Am ajuns la Mangalia cu 134km autonomie, viteza maxima 100km/h pe autostrada si in total 397km parcursi. Am ajuns pe la 22.20 la hotel, insa cu multe opriri pentru diverse treburi. O ora la incarcat, insa nu era nevoie dupa cum am vazut mai departe.

  Am mers intr-o zi la Constanta ca era vremea urata si in drum spre Tomis Mall am trecut pe langa un Kaufland care avea prizele Type 2 ocupate dar CCS-ul liber. Asa ca am lasat masina acolo si am mers pe jos pana la Mall (10-12 minute).

  Am plecat pe 3 Iunie spre casa pe la 12.00 si am oprit la Hora Romaneasca sa mancam de pranz si sa incarc masina 100% (19kWh - 36.35 RON). Pe la 14:30 am plecat de acolo si am mers fara oprire pana acasa (in afara de opririle pentru toaleta). La 20.34 eram acasa cu 84km autonomie, viteza maxima 100km/h.

  Am plecat iarasi spre Mangalia pe 5 Iunie, de data asta mai devreme, pe la 13.00 pe acelasi traseu: DN7 - Chitila (doar capsuni de data asta) - Regie - Orsova. In aceeasi echipa, insa mai multe bagaje, a aflat lumea ca mergem la Bucuresti si am dus de mancare pentru un cartier intreg ...).  La 18.52 eram la Agigea la Penny sa luam snacksuri si bautura, am lasat si masina la incarcat 15 minute - 11.16kWh - 27.75 RON cat am stat acolo. Nu m-am uitat cat mai aveam autonomie ....

  Am oprit sa mancam iarasi la Popasul Pescarilor si la Mangalia am ajuns la 20.30 cu 145km autonomie - asta dupa incarcarea de 15 minute de la Penny.

  Vremea a fost nasoala toata saptamana trecuta, nu am putut face plaja nici macar 10 minute asa ca ne-am intors intr-o zi la Constanta la City Park Mall unde am pus masina la o priza Type 2 cat am bantuit pe acolo (3 ore - 10.5kWh - 20.87 RON). Am ajuns iarasi pe la Hanul Hora Romaneasca la Eforie, am venit pentru salina si am stat o ora (totul la superlativ daca aveti afectiuni respiratorii), cu ocazia asta am incarcat masina 1 ora si 16 minute - 47.7kWh - 90.82 RON, cred ca era 80% incarcata).

  Am plecat de la Mangalia pe 10 Iunie, pe la 11:00 si ne-am oprit din nou la Hora Romaneasca, am stat iarasi o ora la salina si apoi am mancat. Am incarcat masina 1 ora si 14 minute pana la 100% - 21.05kWh - 40.08 RON. Am plecat spre casa la 14.00-14.30, am trecut sa il luam pe fi'meu din Regie si am ajuns acasa la 20.34 cu 84km autonomie (de la incarcator pana acasa 354km). In Bucuresti omor, noroc cu Waze care m-a scos printre blocuri ... Autonomia de 84km la sosire este identica cu cea de la drumul anterior ...

  Azi l-am dus pe fi'meu la parasutism, la intoarcere am trecut pe langa Lidl si era CCS-ul liber asa ca am oprit, facut cumparaturile (am fost plecati 2 saptamani cu o pauza de doua zile) si incarcat, cat am stat in magazin - 30-40minute.

  In concluzie, nu a fost necesara oprirea initiala de la Mol Pallady din Bucuresti, ajungeam fara probleme la destinatie cu 70-80km autonomie cum am vazut mai tarziu.

  In total 1544km - viteza maxima medie 100km/h (am mai depasit, am mai mers cu gloata, dar in general era pe cruise control cu 100km/h) - nu stiu cat am incarcat, incarcarile gratuite nu le-am calculat, din pacate - cost total 261.05 RON (fara incarcarile gratuite si cele de acasa) sau 16.91 RON/100km sau 1.99l/100km. S-a mers tot timpul cu AC-ul porinit pe 20-22 de grade, pasagerii erau tot timpul nehotarati daca le e frig sau cald ...

  Merita? Pentru mine merita cu varf si indesat, tinand cont ca incarca acasa de la panouri si in Pitesti inca nu e omor la incarcatoarele gratuite. In plus, pe cele D/C cu bani le gasesc libere intotdeauna.

  Viteza medie pe autostrada in weekend este mica cred ca ajungeam mai devreme cu o ora, zic eu, in cazul in care aveam masina cu motor termic. Costul era de 1054 RON daca mergeam cu dieselul meu. Nu stiu alte masini cum consuma in aceleasi conditii (incarcate full si cu lada pe masina).

  Mentionez ca nu am asteptat niciodata la incarcare si nu am cautat zone de interes cu incarcatoare. De exemplu am mers in Constanta pe faleza/Cazino si am gasit in portul turistic incarcator D/C liber insa nu am incarcat ca nu avea sens, aveam inca aproape 50% autonomie.

  In concluzie, experimentul meu a reusit din punctul meu de vedere, poti merge fara probleme Pitesti - Mangalia fara oprire cu o masina electrica ce are o autonomie de 400km.

  Apropo, autonomia Kona pe autostrada la 100km/h cu AC-ul pornit, full cu 4 persoane este de 459km, iar in mediul urban, dupa un an de folosire este de 580km (ambele 0-100%). Nu e rau deloc.

  • Like 2

 10. uko, sincer, te uiti la prea multe filme :)

  Sa ridice mana sus cine a primit dignostic, vreodata de la un AI. Aaaaaaaaaaa, vorbim de cativa ani (care pot fi 20 pana la 200 ....). Cre'ca ...

  Iar in ceea ce priveste imprimarea 3D, eu nici pana in ziua de azi nu am vazut vreo piesa printata 3D - in masa. Nu ma refer la porcarioarele alea pe care le fac actualele printere de 200$, alea sunt jucarii. Am luat si eu un suport de telecomanda pentru ghidonul motot, s-a facut praf in doua zile. M-am uitat cum printeaza una, m-a luat capul dupa 30 minute in care ridicase doar cativa mm...

  In rest, da, maine ma mut in casa printata 3D care va tine 200 de ani minim si ma programez la robotul ala chirurg sa imi scoata pietrele de la rinichi. Trebuie doar sa mai am grija de marmota aia care tot inveleste ciocolata.

  Nu reuseste Elon ala sa faca nici pilotul automat cum trebuie, recaluri peste recaluri, amenzi si luare in vizor de catre NHTSA sau cum se mai cheama si voi vorbiti de nano roboti autonomi? Acum 30 de ani Mironov era la fel de vesel in a face previziuni si totusi inca nu zboara nimeni.


 11. Dactilografii nu au disparut, fetele de la acte auto traiesc bine mersi si dactilografiaza cu nadejde. Cat depre celelalte, in afara de strungar (care nu a disparut, vezi canalul de youtube Truck Repair Shop - ce fac oamenii aceia in mizerie si praf, nici macar nu visezi), alea nu erau meserii adevarate, erau doar meserii.

  O sa mor eu de 3 ori pana imi printeaza cineva fatada casei. Te uiti la prea multe filme SF.

  Deocamdata ne taie gazu' si curentul Putin si nu extraterestrii. :oh_go_on:

  Nu mi-ai spus ce cumeri azi de la Mega cu milioanele de monede aflate la dispozitia ta ... aaa.... pardon ... pe net...

  • Haha 1

 12. On 5/17/2022 at 5:15 PM, uko said:

  Da, dar abia ii ajunge de mancare. Si asa va ramane.

  Nu, ala mananca acum de banii aia. In secunda doi, se duce si isi ia ce vrea (ce poate) din banii aceia. Si nu moare de foame, ca se cauta sudori inca.

  Tu ce faci acum cu milioanele tale de monede? Poate vei face ceva mai incolo. Sau poate nu ...

  Hai sa iti dau un exemplu, particular e adevarat: de doi ani caut o echipa sa imi vopseasca exteriorul casei si sa imi repare terasa. De doi ani nu gasesc pe nimeni, lucrarea e mica si nu se baga nimeni fiind migaloasa si fara un castig major.

  Meseriile adevarate nu vor disparea.

×
×
 • Create New...