Jump to content

james kilowatt

Membri
 • Content Count

  6240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  211

james kilowatt last won the day on April 4

james kilowatt had the most liked content!

Community Reputation

584 Excellent

About james kilowatt

 • Rank
  Belgianu'
 • Birthday 02/28/1998

Profile Information

 • Auto
  Mazda
 • Model
  CX-30
 • An
  2020
 • Locatie
  Lumea larga

Recent Profile Visitors

2667 profile views
 1. Nici măcar nu-i adevărat, Putin e mic copil pe lângă Marele Alb
 2. Pe partea de medici deja ai-urile ii bat lejer în materie de diagnoza și probabil e doar o chestiune de timp pana or să-i bată și în materie de tratament. Sau pana când robotii de chirurgie devin autonomi și vor putea face chestii pe care un chirurg uman nici nu le poate visa. În schimb asistenții / infirmierii deși sunt mai slab calificați nu-s la fel de amenințați de automatizare sau AI.
 3. Capitalul nu-i musai specula (deși se face și multa specula nu-i DOAR specula) Nici cel mai bun meseriaș din lume nu poate suda fără un aparat de sudura, oricât de mult ar munci. Dacă aparatul e finanțat de un "capitalist", vrea și el o bucățică de profit, să mănânce și gura lui ceva. Iar tu in prețul ala ai plătit și amortizarea capitalului (aparatul de sudura) pe lângă materiale și munca/meserie. Întrebarea e ce se întâmplă când se modifica dramatic importanta și ponderea muncii vs a capitalului.
 4. Cei care pierd sunt (cred) cei care abia descoperă chestia asta și au reacții bazate pe fomo pe de o parte și panica pe de alta parte. Cumpăra sus cu toată turma și la prima zgaltaiala fac pe ei și vând în pierdere. Eu personal am descoperit bitcoinii când erau vreo 80 dolari. Mi-am luat în freza jaful de la mtgox, și in materie de trading probabil am făcut toate greșelile care se puteau face. Dacă nu le-aș fi făcut acum aveam un camion de tesle Însă erorile alea au fost acum mulți ani și cu bani irelevant de putini.
 5. Eu din juma de Tesla am căzut la un Spring cu rabla . Insa nu ma aleargă nimeni. Aia care au întrat în ultimii doi ani probabil se zgarie. Eu am etheri cumpărat etheri între 40 și 350e și ada cu 0.05, încă ma doare la basca de ce se întâmplă.
 6. Și eu am făcut același raționament. Verdele are semne și marcaje contradictorii, însă semnele bat marcajele.
 7. Roșu as zice. Ca in filme, când ai dubii ce fir sa tai la bomba atomica răspunsul e întotdeauna rosu
 8. Zici ca ai 9.8kwh peak instalat? Luna asta ziua în mare e egala cu noaptea, ar trebui sa fie oarecum un benchmark bun pentru media anuala (asa la plesneala).
 9. Revenind la discuția despre panouri solare, m-ar interesa și pe mine pentru România însă nu prea cunosc realitățile românești. Aș vrea ceva pt o casa individuala, locuita de 2 pers, izolata decent ca să reducă factura la curent. Clima e decenta, nu am climatizare (n-a fost necesar însă dacă o iau razna temp pun și din ala). Si eventual într-un viitor oarecare sa încarce un ev sau phev. Merita sau nu și bateria de stocare? Prosumator sau nu prosumator? La electrica in oferta au invertor huawei garantat 10 ani și panouri garantate 12. Sunt ok sau sunt alții mai smecheri?
 10. Eu sunt pentru UBI, cu condiția sa fie finanțat din munca robotilor.
 11. james kilowatt

  Pandemie...

  Asta face media in general. Însă in ambele direcții,fix aceeași media a dat o atenție disproporționata tuturor idioților (gen antivaxxeri) sau escroci (gen baeti cu tratamente minune).
 12. james kilowatt

  Pandemie...

  Dacă vezi ce vinde asta pare incredibil de ușor. Ne-am ales cariera greșită....
 13. james kilowatt

  Pandemie...

  Teoretic un virus e avantajat in selectia naturala de cat e de contagios, insa nu si de cat e de mortal. Sa fie prea mortal e un dezavantaj, deci teoretic ar trebui sa ne indreptam spre o situatie in care virusul va continua sa circule isna va fi din ce in ce mai putin periculos (iar noi vom avea cat de cat o imunitate, chiar daca nu perfecta insa nici 0 barat cum aveam in 2020. Aka sa devina endemic si "obisnuit". Una dintre teoriile despre gripa spaniola care a fost mai periculoasa cu tinerii decat cu batranii e ca batranii aveau oarece imunitate capatata la o epidemie asemanatoare (dar mai putin mortala) pe la 1850 sau ceva e genul asta. Sunt curios daca ar fi etic sa un laborator sa inginereasca un virus care sa fie sa zicem de 1000 ori mai putin mortal decat omicron, insa care sa produca imunitate la corona si sa il "elibereze", vaccinand in felul asta populatia. Tehnica deja exista (cu polio, sau anthrax de exemplu, exista versiuni "vaccinale") insa nu sunt lasate sa circule de capul lor ci sunt inoculate "traditional", cu siringi, ace si chipuri. Gen azi in loc sa ai 12000 morti la nivel global datorita unui virus "natural" (fara sa intram in dezbaterea despre cat de natural e) sa ai doar 12 datorita unuia despre care stim in mod pertinent ca e artificial.
 14. james kilowatt

  Pandemie...

  Nu zic de booster, zic de unul făcut special pentru omicron. Dacă era deja disponibil în nov-dec era o treaba. Dacă iese chiar și februarie e prea târziu. Eu am făcut booster in decembrie cu alfa, so far so good. Cum stau is fertilitatea la a doua generație vorbim peste câțiva ani
 15. james kilowatt

  Pandemie...

  Pana fac aia vaccinuri pentru omicron, și-l și distribuie, și-l și administrează, ne infectam oricum toți. Și oricum cine s-a vaccinat cu alfa (sau cine s-a infectat cu oricare dintre ele) are șanse mici sa ajungă la spital cu omicron. Iar cine nu s-a vaccinat nici n-o s-o faca. Părerea mea e ca vaccinul pentru omicron sunt bani aruncați.
×
×
 • Create New...