Jump to content
Comunitatea Hyundai din Romania

james kilowatt

Membri
 • Content Count

  5631
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  183

james kilowatt last won the day on February 29

james kilowatt had the most liked content!

Community Reputation

543 Excellent

About james kilowatt

 • Rank
  Belgianu'
 • Birthday 02/28/1998

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Auto
  Skoda
 • Model
  Superb 1.8TSI
 • An
  2010
 • Locatie
  Lumea larga

Recent Profile Visitors

1585 profile views
 1. Sunt aproape convins ca astia din China nu spun tot. Insa nici nu cred ca vor putea ascunde la infinit situatia reala. Cand lumea o sa isi reia mersul normal (spre pierzanie, cum ar zice Uko) si or sa reinceapa afacerile, daca incep expatii din china ca pice ca mustele tot se va afla... pot sa mascheze imbolnavirile chinezilor, insa nu si pe cele ale strainilor care misuna pe acolo.
 2. Tocmai. "optimul" e dat de context. În anumite contexte "optim" a fost matriarhatul, sau sclavagismul, iar în ultimile doua secole a fost capitalismul și democrația reprezentativa (care și ea a evoluat, nu a fost din prima asa cum o vedem noi) . Însă nimic nu spune ca lucrurile nu se vor schimba și ca la un moment dat nu vom ajunge și la limitele sistemului actual. Ceea ce nu înseamnă că ăla care o sa vina e musai mai bun, la fel cum primul mileniu al evului mediu n-a fost cu nimic mai breaz decât antichitatea...
 3. @dvoncu Eu nu-s sigur ca economia tradițională încurajează eficienta dpdv al resurselor consumate. Mantra e (supra) consumul. Obiecte care ajung la gunoi deși își fac treaba, obsolescenta programata, mașini supradimensionate, adidași nike plimbați mii de kilometri, etc. Nu-s convins că in modelul asta economic bazat pe datorie (care are meritele lui, pana la un punct) resursele naturale despre care știm ca sunt finite (și aici includ și gestiunea deșeurilor) sunt plătite la prețul "real" sau sunt de fapt înglobate în datoria pe care o vor plăti generațiile următoare. Nu mi se pare că-i un sistem fundamental greșit, ar putea funcționa daca eficienta economica "contabiliceasca" ar fi echivalenta cu cea dpdv al resurselor. Îngropand însă o parte din costuri in datorie e însă un risc pe termen lung. Chiar și filozofic vorbind, modelul economic actual și-a pus bazele prin secolul 18. În secolul 18 era rezonabil sa consideri resursele naturale (de la apa și cărbune la spatiu) ca fiind infinite, și ca bottleneck ul in dezvoltare e numărul limitat de brate de munca.
 4. Care dintre maimuțoi? Ca e plina lume de ei.
 5. Apropo de ce spuneam mai sus. Discuția despre originea inegalitatii e unul din subiectele care în 99% dintre cazuri nu poate fi dezbătut și nimeni nu-și schimba părerea pentru ca a auzit un argument decisiv. E o chestie bazata pe pura "credință".
 6. Discuția despre defavorizați și puturoși nu funcționează pe baza de argumente. Fiecare are convingerile lui la baza și orice argument bazat pe alta ipoteza fundamentala nu poate fi decât greșit. Și in dezbaterile actuale (aka pe net) taberele au tendința sa vadă doar extremiștii din tabăra opusa și să-i considere pe toți la fel de retarzi. Un influensar de la mine din satul natal spunea ca dezbaterile pe net sunt mai inutile decât bătaia parte în parte sau duelul. Și are parțial dreptate. Din spatele tastelor suntem supremi și avem convingeri și valori absolute. Însă rămâne de văzut cati și-ar asuma un risc real ca să le apere.
 7. Acum la eMAG preturile sunt mai mari decât în rest. Cu tot cu așa-zisele promoții (gen preț redus de la 900 la 660roni, când peste tot în rest e 650).
 8. Eu cred ca majoritatea oamenilor cel putin din tarile cu apa calda pot trai cateva luni fara venit. Si cu toate astea, "societatea" nu poate. Firmele "mor" inaintea inidivizilor. Nu vreau s-o dau in Auroville, insa la nivel global avem 300% datorie din PIB. Economia mondiala merge (partial) pe datorie si un graunte care blocheaza o parte a circuitului banilor risca sa blocheze intregul mecanism. La fel cum unu' care nu si-a mai putut plati creditele la casa in US a dus la un colaps economic in toata lumea. Mecanismul funcitonarii pe datorie are avantajele lui. Insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa fie integrata o anumita forma de rezilienta in economie, chiar daca si aia e (partial) finantata tot pe datorie.
 9. in cazul asta am pus-o. Sper ca "liderii" sa foloseasca saptamanile care urmeaza ca sa completeze datele lipsa (propagare, mortalitate reale, factori de risc, eventual tratament existent) si sa gaseasca o solutie in care sa dea drumul la economie in timp ce ii protejeaza pe cei vulnerabili. Masurile actuale nu au cum sa fie cred decat temporare. Cand ma refer la "solutie" ma refer la una bazata pe un model serios, stiintific, nu pe baza de ideologii sau de calcule electorale.
 10. Voi de unde va luati pneuri in Romania? Caut pentru IX-35ul din familie, si online am descoperit ca preturile din Ro sunt cu 20% mai mari decat la mine.... insa ma gandesc ca n-a vrut gugl sa-mi dea pontul potrivit, ca-s chiabur...
 11. Probabil ca da, însă după încă un an s-ar putea sa revină la "business as usual"
 12. Cred ca războiul iminent e între liberalism și iliberalism. Dintre o societate deschisa, care însă risca sa fie controlata de multinaționale complet opace și una cu drepturi restrânse controlata de o mafie locala la fel de opaca. Război din care omul de rand nu are decât de pierdut oricine l-ar câștiga. Eu cred ca prioritatea omului simplu este să-și păstreze puterea de decizie și libertatea limitând puterea/gradul de dominație al unor entități pe care în realitate nu le poate controla (fie ele private, sau guverne). dpmdv reapariția dictatorilor (chiar dacă sunt aleși democratic) e la fel de periculoasa ca faptul ca internetul (aka informația) e controlat practic de o mana de companii. Nu-mi plac nici guvernele atotputernice, nici companiile. Sper pana la o lume radical mai buna măcar sa se schimbe lucruri mărunte. De exemplu, la banca încă mai semnezi acte cu pixul, în epoca biometriei, a criptografiei cuantice sau blockchain...
 13. De care război? Unul între doi opozanți, gen swaziland vs Haïti, sau unul civil, între doua ideologii? Gen consumerism vs auroville?
 14. Nu sta toată planeta acasă. La mine din fericire deși e lockdown, aia care iau gunoiul au trecut.
 15. Din punctul asta de vedere, al facilității întreținerii tripleta c1/aygo/107 sta excelent, pana și pompa de apa se poate schimba în fata blocului cu cunoștințe minime. Nu știu însă dacă à rămas valabil și la generația noua (la bugetul ala intra una noua, nu are sens sa vb de sh-uri de 5 ani). Dacă spațiul nu e o problema, atunci sunt o alegere buna. Ce animale creste doamna? Dacă are pisică sau acvariu, aygo & Co sunt ok. Dacă are alpaca sau struți, poate ar trebui ceva mai mărișor, gen Logan Papuc
×
×
 • Create New...