Jump to content

james kilowatt

Membri
 • Content Count

  5689
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  186

james kilowatt last won the day on May 28

james kilowatt had the most liked content!

Community Reputation

548 Excellent

About james kilowatt

 • Rank
  Belgianu'
 • Birthday 02/28/1998

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Auto
  Citroen
 • Model
  C1 auto
 • An
  2011
 • Locatie
  Lumea larga

Recent Profile Visitors

1662 profile views
 1. Am uitat sa precizez, revizia e făcută recent și discurile, plăcuțele și bateria sunt schimbate în 2019. Cu unele noi adică, nu între ele
 2. De vanzare, Kia ceed Euro4, din august 2007. Insa fabricata in 2008, conform actelor oficiale eliberate de reprezentanta. Motor benzina, 1,4l/ 109 cp (toti prezenti la apel). In plus culoarea e red mars (face minim cat o turbina twin scroll). 101.200KM. Reali. Sau complecsi, nu mai tin minte, trebuie sa intreb si eu mai sus. Alte barfe: - Jante aluminiu (originale) pe 16" - Scaune incalzite fata - Cotiera centrala cu doua compartimente - Volan si schimbator de viteze, piele(sintetica), volan reglabil pe doua directii. - Scaunul soferului reglabil pe inaltime si suport lombar - Tetiere fata active - Faruri de ceata Set pneuri de iarna Dunlop montate pe jante din aluminiu (nu foarte originale). Unic proprietar, pensionar insa un foarte credincios deci un cred ca a fost condusa doar la biserica. Insa chiar si asa, a fost ferita de accidente. ITP valabil pana in Octombrie 2021. Un are nici izolir lipit peste martorii de avarie, ca SH-urile din Jermania, si se ofera la cadou o clona ELM327 pentru diagnoza de baza. Marketing pur, clona nefolosita, pentru ca masina asta un se strica niciodata deci n-o sa fie vreodata nevoie de ea. 3500E negociabil, vizibila in Otopeni. Alte barfe pe PM.
 3. ... Și afacerea cu aia din port pare ca a picat. Or fi măritat-o deja. Cum am eliberat locul în garaj, am luat legătura cu ei pentru livrare, însă cică vine în 10-14 zile. Oricum nu ma duc nicăieri și la urma urmei încă am bolidul ala de 68cp
 4. E incredibil pentru o baterie de doar 64kwh. Matura pe jos la eficienta cu o tesla, pe care os scazi sub 20kwh/100km doar mergând ultra eco...
 5. Pana acum mulți ani n-a fost rentabila comercial nici măcar cu subvenții. Acum e. Pasul următor - profit fără pomeni sa speram ca nu tre' sa mai așteptăm încă o decada pentru asta.
 6. Nu știu dacă ați observat, însă pe ultimul trimestru tesla a declarat profit. Ceva simbolic, câteva milioane, vreo 9 cenți / acțiune sau ceva de genul asta. Oricum asta e o veste buna! Dacă ar face profit și fără intervenția statelor pe piața ar fi și mai bine. Ok, și câteva zile mai târziu 'nea Musk a declarat ca acțiune tesla sunt supraevaluate și în câteva ore au pierdut 14 miliarde capitalizare la bursa Semn clar ca bursele astea sunt complet deconectat de economie. Scoate un nene un tweet se duc în cap sau se umfla ca maiaua, fără nicio legătură cu cifrele contabile...
 7. Bravo, sa le alergați sănătoși! Ce autonomie au mergând normal, nici ca înecatii, nici la economie? Și cât de repede se pot încarca cu cel mai bun charger disponibil?
 8. Mai bine crești etnobotanice pe aia 200mp
 9. Fintech ronțăie din banking de mai mult timp, fără sa fie împins de nimeni. Mașina electrica e ținută în viata de aparate... Nu-i o analogie bună.
 10. Eu ii țin în banci. La mine din fericire nu ești taxat și pe cât ai, ci pe cât câștigi. Ideal e sa fii bogat fără să muncești Ca să împart riscurile folosesc chiar trei bănci. Toate prezente în Belgia, însă cu capital diferit (belgian olandez și francez). În UE sumele pana în 100k sunt garantate de stat, inclusiv în România. Asa ca miliardele mele sunt garantate de trei state diferite. Ținând cont ca acasă in medie ești "vizitat" o data la 7 ani (eu am fost acum 9 ani) cash ul mi se pare periculos.
 11. PS2 Când lumea în tarile cu apa calda își da seama ca practic 60% dintre noi pot lucra de acasă, s-ar putea sa fie un moment nașpa pentru fabricanții de mașini și petroliști.... Sau pt investițiile în birouri care s-ar putea să devină simbolul managementului de ceapeu din secolul trecut. Cine stie poate in câțiva ani o sa ne radem despre cât eram de proști in 2019, cand stăteam cu orele în trafic și în gaze de eșapament, ca să ajungem sa lucram în fata unui calculator mai slab decât ala de acasă...
 12. @uko Am văzut cifrele publicate pentru Belgia. 1.5 milioane lucrează acasă. Cam 2 stau pe tușă temporar. Din 18 mai vor ca din alea 2 milioane sa înceapă lucrul 1 milion, și încă 0.5 la distanta. Neocupate ar rămâne 0.5 milioane (practic horeca) încă o perioada. Însă e vorba de câteva luni, nu de ani de zile. Se amână plățile la credite, impozite, alea alea, in mod normal nu-i dracul chiar asa negru. PS Și licuricii din est vot porni tiparnitele.
 13. Băncile sunt fragile ca naiba. Și la limita profitabilității... Apropo de strategii, spre deosebire de 2008, acum toți licuricii mari și mici vor sa pornească masiv tiparnitele de bani ca să stimuleze consumul post - criza. Cu alte cuvinte, inflație. Și cum băncile oferă fix pix randament, e discutabil dacă e interesant păstrarea lichidității. Mai util ar părea o investiție care să aducă un venit indexabil cu inflația.
 14. Eu asta nu înțeleg din economia mainstream. Ok, o luam anul asta în freza si câștigăm 20% mai putin. E asa un dezastru? Pentru unul cu o cariera normala înseamna sa revină la venitul de acum 5 ani sa zicem. Sau hai, 10. Gata, moare de foame și renunță la orice cheltuiala? Sau vorbim de o alta fragilitate sistemica a economiei, în care neplata unui credit atrage după sine o avalanșă de facturi neplătite si de falimente (similar situației din 2008)? Eu înțeleg fragilitatea economiei după un război. După o criza îndelungata datorita unor factori dincolo de controlul uman. Însă ce motive are economia sa fie fragila după o perioada prospera, altul decât un defect de proiectare? Deși îmi repugna amestecul politic în economie, încep să cred că trebuie introduse în mecanismele pietei niște reguli care sa încurajeze (financiar) rezilienta, și nu doar eficienta, cel puțin în perioadele prospere. Spun ca probabil asta trebuie făcut probabil politic deoarece spontan piața n-o poate face.
×
×
 • Create New...