Jump to content

james kilowatt

Membri
 • Content Count

  6294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  213

james kilowatt last won the day on August 27

james kilowatt had the most liked content!

Community Reputation

588 Excellent

About james kilowatt

 • Rank
  Belgianu'
 • Birthday 02/28/1998

Profile Information

 • Auto
  Mazda
 • Model
  CX-30
 • An
  2020
 • Locatie
  Lumea larga

Recent Profile Visitors

2812 profile views
 1. S-a vândut, se poate închide. Eu ce sa vă fac dacă n-ați vrut sa va faceți moguli imobiliari.
 2. Unui vecin i-au furat din fata casei un Mitsubishi phev aproape nou. Care are inclusiv sim și poate fi localizat însă politia n-a cerut-o iar dealerul nu o face fără ordin de la judecator, doar ca o cere pagubitul. Iau zis sa discute direct cu asigurările. Apropo de hoți cu bun simt, vecinei i-au spart garajul. Nu știu ce vechituri au furat de acolo însă au pus o pătură peste mașina (un Opel Adam rosu, frumusel) ca să n-o zgârie....
 3. E posibil sa nu fi înțeles întrebarea. Și eu am trebuit s-o citesc de mai multe ori ca să-mi dau seama ce vrei sa zici și tot nu mi-e clar. L-ai întrebat de fapt ce-i aia subvirarea?
 4. Din ce înțeleg nu prea, motiv pentru care nici nu poate fi folosita instalația pana nu vine contorul de prosumator. Ca diferența nefolosita apare ca energie reactiva în sistem, nu poate fi băgată în rețea nici măcar gratis. Dacă ar avea access ar putea umbla în setări încât arunci când e soare sa se producă strict cât consumul, și umblat ulterior iar când se vine contorul bidirecțional, însă aparent fără ea e imposibil. Și canci și aplicație.
 5. Pe aici Bauer da garanție mai mare decât Canadian Solar. De Fronius am auzit ca sunt buni însă din ce înțeleg e ruptura de stoc la plăcile de rețea, niște porcarioare care costa 23e însă nu se găsesc și nici nu se știe exact când vor fi aduse... Și fără ele nu se pot face setările încât pana când nu intra dosarul de prosumator și nu se instalează contoarelul reversibil de fapt nu poți folosi instalația.
 6. Hai sa revenim puțin la panouri solare. Canadian Solar sau Bauer? Sau invertoare: Fronius, Growatt sau Huawei ?
 7. Apropo despre ce vorbeam cu salariile proaste, și cu munca mai taxata decât capitalul. Pun acilea un mic desen care ar trebui sa dea de gândit sursa: https://www.statista.com/chart/23410/inequality-in-productivity-and-compensation/ ) Diferența aia ajunge în niște buzunare. Și nu-s ale celor care muncesc ci probabil a celor care dețin capitalul. Și datele sunt din US of A deci nu ajung în programe sociale sau acces universal la studii superioare sau mai știu eu ce.
 8. Cu roșiile treaba e mai amestecata. Pe de o parte și în România au început sa apară alea cu gust de mingi de tenis, pe de alta parte și afara au început sa apară alea bune. Inclusiv din România, sunt unii care le aduc și aici însă trebuie să fii pe faza când vin pentru ca nu țin prea mult. În rest am in oras mai multe restaurante românești, măcelării românești (fac inclusiv mici fantastici), câteva patiserii românești care fac inclusiv cozonaci proaspeți de-ți ploua în gura. Asta în timp ce prin România de multe ori au dispar chestiile tradiționale. Gen unii care făceau covrigi buni închiși și în locul lor veniți unii care fac clătite prefabricate sau doughnuts absolut mediocre pe care le poți cumpăra foarte bine și de la supermarket. Gălățean fiind, un timp mi-au lipsit scrumbiile. Însă le-am găsit la magazinele bulgărești. Apropo de ce zicea Mikki într-adevăr la fumat e mare diferență. Și la băut la locul de muncă, de exemplu când vezi un Dorel care cară moloz cu cutia de bere în mana poți pune pariu că-i român. Nu zic de băut o bere în pauza de masa, zic de băut non-stop, chiar și dacă nu-s neapărat cantități mari.
 9. In Romania avem "băiatul". Ala care știe sa rezolve problema. În occident au procedura, însă dacă problema ta n-are o soluție conform procedurii ai belit-o, toți dau din umeri. N-ai un "băiat" pe care să-l suni și sa o rezolve. Occidentalii ar trebui sa învețe ce înseamnă "baiatul".
 10. Însă pe rentalcars e alt preț dacă întru logat sau nu inclusiv în aceeași tara. Probabil eu sunt în capul lor client "captiv" și pot fi jumulit un timp ce dacă as fi client nou încearcă sa ma prindă de nas
 11. Da, sau dacă am mai cumpărat de multe ori, etc Chestia asta cu "profilarea" însă e ilegala. Doar ca probabil nu prea pune nimeni legea în aplicare
 12. Apropo de datele personale și cum sunt ele folosite, hai sa va mai zic una recenta. Povesteam aici http://www.hyundaiclub.ro/forum/index.php?/topic/7173-hai-hui-prin-europa/&do=findComment&comment=162699 prima experienta cu rentalcars dot com. Hai sa v-o zic și pe ultima că-i on topic pe topicul despre orice. În ultima vreme i-am folosit destul de des, și acum vreo luna mi-am cautat mașina pentru Grecia. Am văzut, mi s-au părut cam scumpe, am zis sa mai caut. Și la un moment dat am cautat din noi tot prin ei însă fără sa fii logat, și soc și groaza, erau cu vreo 12% mai ieftine. Am zis ca mi s-a părut, m-am logat și brusc aceleași cazane s-au scumpit la loc. Am decis să-i boicotez și mi-am luat direct printr-o agenție greceasca. Pe rentalcars să-i f... Am pățit-o și cu bilete de avion, dacă întru și caut prin vpn găsesc des oferte mai bune decât de pe ip-ul meu.
 13. Te asculta. Eu am tăiat accesul la micron la majoritatea aplicațiilor (mai puțin tel whapp etc). Dacă discuți cu cineva despre "liseuse", un cuvânt caraghios pe care nu-l folosește nimeni în lumea reala și scrii "l" in Google search primul cuvânt sugerat e "liseuse". Care repet nu-l folosește nimeni. Plus ca te-a umplut de reclame la kindle și kobo și mai știu eu ce. Alta chestie, ieși cu un amic la bere. Apoi chemi un uber, și aplicația îți sugerează imediat adresa ta, și adresa lui (sau a ei). Big brother stie cu cine vorbești, unde călătorești, cu cine bei, cu cine teu f..., cum ar veni te cunoaște mai bine decât nevastă-ta
 14. Sa știi ca faptul ca n-ai tu cont pe feisbuc nu-l împiedică să adune și să-ți folosească date personale. Le ia de exemplu de la alții (gen paypal de exemplu) Sau îmi pun eu feisbuc și feisbuc afla numărul tău de telefon sau adresa de e-mail din contactele mele, la care eu ca prostul poate i-am dat acees. Tocmai aici e problema, se colectează și se folosesc date despre tine fără ca tu să-ți fi dat vreodată acordul, sau ca tu sa ai măcar calculator sau telefon deștept sau sa te fi conectat vreodată la internet.
 15. Și înainte, sau după pandemie n-a fost la fel? După 911 datele personale n-au mai fost personale. Sunt curios daca judecătorii sau juriul din procesele cu Meta au sau nu cont pe feisbuc.
×
×
 • Create New...