Jump to content

dvoncu

Membri
 • Content Count

  3271
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  131

Everything posted by dvoncu

 1. Sigur - mergi si fa o scanare de defecte si niste loguri, de preferat cu un scanner Hyundai. Apoi postezi aici si ne dam cu parerea.
 2. dvoncu

  Anvelope Tucson

  Indicatorul C nu este indicatorul de viteza ci de specializare, respectiv sunt anvelope pentru autovehicule de marfa. Daca respecta dimensiunile si indicatiile din talon, inclusiv limita de viteza H, de ce nu? De ce ai pune pe Tucson anvelope de duba, e alta discutie, sau ca nu exista dube care sa mearga cu 200 de km/h.
 3. Fa o diagnoza cu tester specializat Hyundai si posteaza codul de eroare. De asemenea, desigur, ar fi de folos tipul de motor, nr. de km si alte detalii neimportante.
 4. E o masina de 9 ani, e mare deprecierea de 65%? Sa moara aia cu Bugatti?
 5. Poti face un drive-test cu un CVT de la altii - Dacia de exemplu sau Toyota non hibrida. Functioneaza fix la fel.
 6. Eu nu m-as ingrijora prea tare de fiabilitatea cutiei CVT, este un ansamblu relativ simplu, produs de foarte multi ani in foarte multe exemplare. Eu m-as ingrijora de senzatia la condus - CVT este o cutie comoda si atit. Nici sportiva, nici economica, nici nivel mic de zgomot. Functionarea e cumva contraintuitiva cind e nevoie de putere, pare ca motorul se tureaza in gol sau ca desi viteza creste, turatia scade. Eu nu-i vad utilitatea decit in oras. Era bine sa faci un drive test complet inainte. Ca solutie tehnica, e aleasa pentru ca e foarte ieftina.
 7. Mergi la Falcon, alarmele Viper au garantie pe viata deci teoretic nu-ti trebuie factura de cumparare.
 8. Braga, ca la marca premium
 9. Om cu scaun la cap. Sau cu scaun la volan?
 10. Io propun sa se interzica transporturile cu totul si sa vorbim prin porumbei calatori. Revenind la normal, tedei ala miroase pentru ca niste unii s-au umplut de șpagi. Cind nu s-au luat șpagi, nu a mai mirosit ...
 11. ... sau antena imobizatorului.
 12. Pai STIU ca e fix asta.
 13. E o poveste de bani, marketing bun si coruptie. Ma si amuz cind vad politicieni de la Bx vorbind cu nonsalanta despre concepte pe care evident nu le inteleg si luind decizii care influenteaza DIRECT soarta a milioane de lucratori. De exemplu sa produci energie pe baza de hidrogen care se produce fie consumind mai multa energie decit produci, fie producind o groaza de CO2. Noul marxism este ecologist si exact ca si marxismul clasic, are adepti care cred ca fac bine si se simt nobili si vrea sa creeze oameni noi, de data asta nu altruisti cu banii si proprietatile lor ci cu libertatile lor: aceea de a te deplasa, de a minca ce vrei, de a te incalzi oriunde samd. Creepy ...
 14. Cu tot respectul - Green Dealul si pushul dat electricelor are legatura doar cu carbonul si cu gazele cu efect de sera, altfel Nox ul la dieselele noi nu justifica interzicerea lor. Iar benzinele puternice () nu emit Nox.
 15. Ce are una cu alta? Eu doar spun ca atita vreme cit mixul energetic e poluant, e irelevant ca poluarea se face in centrale sau in orase, doar mutam problema de pe transporturi pe producerea de energie. Iar producerea de energie fara emisii la nivelul unei tari NU este posibila tehnic, iar ce propune Comisia Europeana sunt aberatii fara calcule temeinice in spate.
 16. Eu sunt absolut uimit cum nimeni nu vede dezavantajele legate de: - densitate energetica specifica de zeci de ori mai mica fata de energiile concurente; - poluare prin emisii comparabila cu modelele clasice cita vreme mixul energetic de tara are un anumit specific de emisii; - dependenta totala de China, Africa si alte mari democratii ale lumii in ceea ce priveste toate componentele bateriei si cele esentiale ale motorului electric; - afectarea serioasa pina la blackout a retelelor energetice in lipsa unor investitii pe care nu le socoteste nimeni; - poluare (necunoscuta si) neevaluata, neluata in considerare, la dezafectarea bateriilor (ca la nuclear, vedem noi ce o fi cind n-o mai fi); - afectarea importanta a mobilitatii individuale. Mai spun? Nu in ultimul rind - in orase marea majoritate a particulelor - cele care provoaca cancer - nu vine de la motoare, ci de la cauciucuri si frine. Hai cu hovercrafturile electrice, hai cu fuziunea nucleara ...
 17. Acum e bine? Pe mijloc sub HVAC. Doc5.pdf
 18. E o problema cu forumul, o sa o repostez ca pdf
 19. Reziduurile nu sunt span, ci namol si depuneri solide din ulei si contaminanti. In plus, al doilea schimb reuseste teoretic sa goleasca si uleiul vechi din convertizor.
 20. O sa ne umplem de chargere, dupa care o sa inceapa sa ni se taie curentul ca pe vremea lui Ceasca.
 21. dvoncu

  Metode de plata

  Eu va sugerez calduros sa va uitati la tabelul de mai jos, sa vedeti daca va spune ceva, Tesla e pe ultima coloana (este analiza multiplilor de tranzactionare, in celelalte coloane sunt alti producatori auto). Ca si hint, multiplii pe aceiasi industrie trebuie sa fie cam in acelasi range, indiferent de bagajul tehnologic, ei reflectind in conditii de piata perfecta (adica toti investitorii au acces la toate informatiile relevante in acelasi timp) performanta economica, nu cea stiintifica. Din tabel e usor de calculat si care e valoarea reala a Tesla dupa ce se va sparge bula. Am pus mai jos si capul de tabel.
 22. Happy reading https://www.reuters.com/article/us-hyundai-motor-electric-recall/hyundai-motor-to-replace-battery-systems-in-costly-electric-car-recall-idUSKBN2AO0JS
 23. Nu exista uleiuri lifetime nici macar in cutiile MT. Cit priveste grupurile, daca nu la 7500 km, macar la 15 mii trebuie schimbat uleiul.
×
×
 • Create New...