Jump to content

dvoncu

Membri
 • Content Count

  3038
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  113

Everything posted by dvoncu

 1. dvoncu

  New Elantra

  Problema acestui switch are in spate o luuuunga istorie, inca de pe vremea Tucsonului JM (ce vremuri) si s-a discutat atunci in topicul dedicat. E un intrerupator de 50 de lei care mai cedeaza.
 2. Diferente sigur exista pentru ca tunerii seriosi dau diferente de putere intre ele la Stage 1.
 3. Nu e niciun bug, asa fac toate, asa sunt setate. De ce, stie neamtul, ca doar vinde cu sutele de mii. Banuiala mea este ca zgaltaie in treapta 1 cind ridici piciorul de pe pedala de acceleratie.
 4. Ba daca te face sa te simti mai bine, cum sa fie bani aruncati? Ce muzica sunt bani aruncati?
 5. Pentru ca niciun tuner cu dyno nu vrea sa certifice lucrarile unui alt tuner, care va sa zica concurenta lui.
 6. Aia vedeau la vulcanizare imediat, nu te ierta niciunul serios de o indreptare de jante de aliaj Mai degraba fuzete strambe. Acu' redvenind seriosi, cind eram mai tanar taica, eu am avut una d-asta cu vibratii misterioase de la un cauciuc cu o usoara forma de 8, nou-nout.
 7. Pina la urma - ca asta e important - cu discurile noi merge ok? Ca restul este jmechereala orientala de la noi.
 8. Nu lasati adevarul sa perturbe o calomnie reusita ...
 9. Fyi in manualul de service nu exista nicio alta procedura decit rescrierea telecomenzilor cu testerul conectat la masina.
 10. Incearca si cu ambele butoane apasate.
 11. Vezi aici atunci: https://itstillruns.com/program-hyundai-key-fob-7292112.html Cheia cu telecomanda in contact, usile inchise, pui contact fara pornire motor, tii apasat butonul de deschis pina clipeste din semnalizari.
 12. Vezi asa daca merge: o cheie in contact, pus contactul dar fara sa pornesti masina, apoi o cheie in usa soferului inchisa, rasucesti cheia din usa spre stanga si o tii asa 10 secunde pina face bip din claxon apoi apesti orice buton de pe telecomanda care nu merge. Spor.
 13. Pe acelasi considerent, la masina ta ar trebui sa-i dai motorul jos in oras si sa-i pui pedale de bicicleta. Daca e destul de clar ce vreau sa zic ...
 14. Hibridul nu faciliteaza plecarea de pe loc si eliminarea noxelor este un efect. Ceea ce face este ca recupereaza pierderile din frecare si caldura, le stocheaza in baterie si le repune in lantul cinematic atunci cind este nevoie si face asta cu preponderenta in oras si cu randament destul de bun, suficient de bun sa justifice masa in plus.
 15. Nu are ce sa te mire, la hibride si electrice frina de motor este foarte eficienta, la Priusuri de la primele generatii placutele rezista cit rezista masina (au probleme cu etrierii intepeniti de la nefolosire) si atunci folosirea tamburilor ca solutie mai ieftina este perfect justificata.
 16. Mild hybrid inseamna ca electricul ajuta dar nu misca singur masina. Benzina+electric=hybrid. Pe teoria ca de restul nu e nevoie, am antifona toti masinile de azi pe capre in urmatorii 50 de ani.
 17. 8AT se pune inclusiv pe Tucson facelift si respectiv Sportage.
 18. Motorul e o evolutie iar cutia e noua (dublu ambreiaj cu 8 trepte in loc de automata cu convertizor cu 8 trepte).
 19. Sincer am vrut sa scriu de motoarele restrictionate din fabrica dar nu vreau sa-mi dau doctoratul in tuning si tot sincer nu prea e specialitatea mea, eu ma ocup cu vorbele. Cele mai mishto exemple pe care le stiu sunt 1.8 tsi 120 de cai de la Audi A4 B8 care se resofteaza easy la 240-250 sau V6 tdi tot VAG care se resofteaza usor de la 204 la 285. @Chevy exista la tuning exemple pozitive si negative, tunerii care dau tot ce trebuie sa fii confortabil (adica garantii mecanice, garantii la puterea obtinuta si hartiile necesare sa modifici CIV) sunt putini si foarte scumpi si aici vorbesc din experienta. In plus, la masinile de azi, modificarile de soft cu cifre absolute, chiar si cu dyno, nu mai sunt suficiente, sunt alte componente ale masinii restrictionate sau cu limite constructive si iarasi sunt putini tuneri care stiu si respecta asta. In rest, dyno sau nu exista!
 20. Cresterea de putere la aspirate din pacate este marginala doar din soft. S-o simti (asta e pur subiectiva) desi sunt cresteri de putere de 25-30% la motoarele turbo care nu se prea simt. Ideea e ca respectiva crestere nu se simte doar pe baza cifrelor absolute, ca daca puterea maxima creste la o turatie la care tu nu ajungi aproape niciodata, e degeaba. La fel si cuplul, daca nu este optimizat constant peste curba originala si are doar un varf sau si mai rau mai multe varfuri, iar e degeaba.
 21. Diferente majore la distanta de frinare fac, desi e greu de crezut, anvelopele, nu placutele ... altfel, fara modificari gen discuri mai mari, placute racing, cam toate componentele OE sau de la producatori high end dau cam acelasi randament la frinare. Discuri mai mari presupun de regula si alti etrieri, alti portetrieri, eventual jante mai mari ... placutele racing fac zgomot, lasa praf si frineaza optim doar incalzite ... To sum up: la nivelul de modificari minime, pune niste anvelope premium (Michelin, Conti, Goodyear, Dunlop), nu stiu daca PS4 de la Michelin se fabrica in dimensiunea asta si poti pune componente de frinare OE sau de la producatori mari: ATE, TRW, Brembo, BOSCH.
 22. Adica cu un update de soft sa-ti creasca un echipament de comunicatie in masina?
 23. Consumul real este cel masurat la pompa sau cu sticla. Ceea ce arata bordul este masuratoarea unui instrument de o precizie oarecare. Si ca sa fie relevant, doar aplicatiile gen spritmonitor in care calculezi long term sunt relevante, altfel alte calcule sunt tot aproximari.
 24. Cutie mai lunga la cea noua - performante dinamice pe-acolo cu consum si deci cu codoi mai mic.
 25. dvoncu

  Jante aliaj

  In acelasi sens nu prea se poate ca nu face nimeni roti cu spite inclinate de stinga si de dreapta dedicate.
×
×
 • Create New...