Jump to content
Comunitatea Hyundai din Romania

dvoncu

Membri
 • Content Count

  2912
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  102

dvoncu last won the day on April 3

dvoncu had the most liked content!

Community Reputation

324 Excellent

1 Follower

About dvoncu

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bucuresti

Previous Fields

 • Auto
  VW/Seat
 • Model
  CrossTouran/Xperience
 • An
  2012/2015
 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

896 profile views
 1. dvoncu

  i30 2017

  La alte marci retrofitul e posibil pentru ca banca de donatori e mare, sunt multe modele in circulatie si multe la dezmembrari, la modelul curent totdeauna retrofitul e posibil dar e prohibitiv ca pret.
 2. James, de ce lasi adevarul sa strice o conspiratie buna?
 3. Bravo, ma bucur ca ai rezolvat.
 4. Se desface panoul cu totul https://www.2carpros.com/questions/2007-hyundai-santa-fe-tailgate-does-not-open
 5. https://www.hyundai-forums.com/threads/hatch-on-2013-santa-fe-wont-open.370746/
 6. Daca are dreptate, sa moara de foame pe 0 lei acasa, munca e o marfa si are pretul ei care e invers proportional cu foamea si direct proportional cu beneficiile pe care le aduce celui care-si asuma riscurile afacerii. Cind am spus eficient m-am referit la faptul ca da rezultate, produce bunastare in ciuda fundamentelor care sunt potrivnice, toate celelalte sisteme au produs saracie, moarte, boala, puscarie etc. nu ca face alocarea optima a resurselor. Optim de fapt nici nu exista in natura, e un concept abstract.
 7. Ba am inteles foarte bine. Judecata sociala nu se face dupa cita mincare arunca restaurantul de vis a vis ci dupa megatendinte. Analiza macro ca sa faci judecati de valoare presupune sa-ti dai jos ochelarii de cal si sa tragi aceleasi concluzii si cind ti-e foame si cind esti satul. Planeta are resurse finite deci ca sa putem sa le acomodam cu inmultirea oamenilor, care e naturala, trebuie sa fim mai eficienti, deci trebuie selectate modelele viabile, puternice. Sau sa nu ne mai inmultim cum propun niste fascisti.
 8. Fals. Le-a facut natura umana. Cu accent pe Natura. De-aia a cazut socialismul, de-aia a cazut comunismul, pentru ca nu poti sa te opui naturii. Fals. Inegalitate exista pentru ca oamenii sunt diferiti nu doar ca au calitati diferite si placeri diferite, dar mai au si defecte. Din pacate pentru teoria ta, modelul de dezvoltare al planetei care se bazeaza pe doua constante (populatie in crestere si resurse in scadere) presupune folosirea competitiei ca metoda de stimulare a eficientei. Alternativa e coercitia care exista si in Auroville (nu muncesti, nu primesti, esti exmatriculat) si a existat si in socialism (mars la canal). No shit? Resursele sunt infinite? O noua teorie economica se naste din cenusa. Din pacate energia, metalele, oxigenul sunt finite. Ca si resursa umana. Si stop the crap cu energia regenerabila, cind nu bate vintul si nu e soare trebuie fosili si nuclear, altfel facem frigul si foamea in bezna. Ne facem ce vrem si ne asumam raspunderea daca piata (adica ceilalti consumatori) nu vrea serviciile noastre. Gresit si adevarat. Tori trebuie sa traiasca dar nu pe spinarea altora. Trebuie sa traiasca daca social este nevoie de ei. Daca nu e nevoie si oamenii se incapatineaza sa mearga impotriva curentului, nu exista decit solutii socialiste ca sa traiasca (de tip nordic sau canadian - sa le dai bani - din banii din care ai putea face altele pentru societate, bolnavi, batrani - sa stea acasa) sau sa paraziteze (vezi Bals - moare tiganii de foame bre, da-le bani ca altfel iesim sa dam in cap) sau dispar. Si eu cred ca trebuie sa pot sti in fiecare simbata cel tarziu numerele la 6 din 49. It is what it is baby. Poti sa spui "in America pe care am cunoscut-o eu" pentru ca ma indoiesc ca ai cunoscut toata America. Teoria conspiratiei e un fir rosu in psotarile tale. Scuze pentru postul lung, asa e cind faci wfh in a treia saptamina.
 9. Eu zic sa dam foc si la banci ca alea depoziteaza hartii fara valoare ... ups nu putem plati gazele fara ele ca Engie nu accepta cartofi in fiecare luna, mie imi plac cartofii dar lor nu ... si ups nu pot lua masina pe credit ca nu mai exista bani ... ups nu ma mai pot deplasa la munca mea sa fac ce-mi place ... ups nici benzinaria nu vrea cartofi, ai naibii tot bani vor ... samd.
 10. Sa fiu sincer, inainte luam din online (cauciucuridirect.ro, vadrexim.ro samd) acum, din cauza de fript, iau de la o firma fara site dar al carui patron mi-e prieten, astfel aflu inainte DOT-ul si tara de fabricatie, ca sa nu dau pe Nokianuri facute in Rusia pret de Nokian facute in Finlanda si pe Dunlopuri facute in Slovacia pret de Made in DE. Ultimele ture de fapt am luat numai Michelin proaspete facute in DE, iar la dinozaur am luat General Grabber facute in Europa dar nu am intrebat unde ca ma interesa doar pretul. Intelegerea cu furnizorul e sa fie pret comparabil cu online.
 11. Intotdeauna Hyundai a balansat intre designuri banale si socante. Am urit designul primul Tucson cind l-am vazut prima data si l-am iubit dupa ce l-am cumparat in 2008. Si acum imi pare rau dupa el.
 12. Sigur, doar ca in varianta fara cele 3 mese.
 13. Citat dintr-o lucrare stiintifica: Lichidul de frână este un mediu hidraulic de transmitere a forțelor în sistemul de frânare (Bosch Handbook 1996, 2011). La temperaturi foarte ridicate acesta atinge punctul de fierbere din cauza transferului de căldură prin radiație de la discurile de frână la etriere (Neys, ş.a. 2012; Voloacă și Frățilă 2012). Acest lucru poate duce la scăderea eficacității de frânare, la pierderea controlului autovehiculului și astfel la producerea de accidente rutiere (Hunter, ş.a. 1998) în cazul frânărilor îndelungate, mai ales din zonele de deal și de munte, când temperatura frânelor crește putând apare vapori ai lichidului de frână. Daca se doreste o pot posta pe toata.
 14. Nu e nevoie sa ajunga lichidul la 200 de grade. Lichidul de frina este higroscopic (absoarbe apa in mod natural), iar apa fierbe la 100 de grade. Cind in lichid se acumuleaza o cantitate suficienta de apa, se fac vapori de apa in lichid si astia dau gol de frinare, lichidul nu e compresibil dar vaporii si gazele sunt compresibile si atunci nu mai exista forta de apasare pe pistoane si deci pe placute, doar se comprima acei vapori.
 15. Discurile de frina din otel lucreaza si la 700 de grade Celsius ... trage fiecare ce concluzie vrea, nu trebuie sa faca lichidul bule in vas ci doar sa aiba ceva bule de vapori in spatele pistonaselor si gata frinele.
×
×
 • Create New...