Jump to content
Comunitatea Hyundai din Romania

emy_b_cta

Membri
 • Content Count

  111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

emy_b_cta last won the day on June 22 2019

emy_b_cta had the most liked content!

Community Reputation

11 Neutral

About emy_b_cta

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/27/1980

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Auto
  hyundai
 • Model
  santa fe
 • An
  2007
 • Locatie
  Constanta

Recent Profile Visitors

53 profile views
 1. emy_b_cta

  Probleme pornire

  Poate fi electromotorul sau senzorul de citire de pe volanta. Ala de regula se scoate ( asa era la unele masini ) se curata capul care are un magnet si se baga inapoi. Insa daca porneste la sfert dimineata iar la cald pare ca incep problemele inclin catre electromotor.
 2. Salut. Ce amortizoare spate sa cumpar si unde pot gasi preturi accesibile ? Dupa 7 ani si 160 mii km s-au cam dus.
 3. Supapa EGR . Si eu am patit-o . A doua zi si-a revenit. Trebuie scoasa masina mai des pe autostrada pentru curatare plus carburant bun .
 4. emy_b_cta

  plan revizie i40

  Nu exista un motor dezvoltat cu un ulei anume. Orice fabricant colaboreaza cu 2-3 fabricanti de uleiuri. Desigur , exista si marci care au propriul brand de ulei ( Renault cu Elf sau Peugeot cu Total ). Si Mercedes au propriul ulei. Fiat cu Selenia. In rest....fiecare cu ce prinde.
 5. Casete de directie se repara si la Bucuresti. Sunt cateva firme bune. Garantie 2 ani. In jur de 1500 lei. Fa un research.
 6. Pompa de servo. Schimba mai intai lichidul.
 7. Am aflat de la o cunostinta cu I40 ca a reconditionat caseta si e bine. Din fabrica materialele folosite la caseta nu sunt de o calitate prea buna.
 8. Tacanitul din volan la miscari stanga-dreapta precum si zgomote in volan la denivelari mici si repetate pot fi din 3 locuri : 1. Caseta de directie care la I40 este foarte fragila . Abia la facelift au mai remediat situatia. 2. Coloana de directie care are 2 articulatii bucsate din cauciuc si care la mine dupa 2 ani au cedat. 3. Acea rozeta din plastic care se monteaza pe roata dintata a motorasului de la coloana de directie. In cazul meu toate cele 3 componente au fost schimbate ( coloana de directie dupa 2 ani , caseta dupa 4,5 ani si rozeta am schimbat-o eu dupa 6 ani degeaba ). Nu avea nici o uzura insa de ce tot am comandat-o am schimbat-o. Eu , desi am schimbat caseta pe garantie scum 2,5 ani , mi-a aparut din nou un joc in ea. Se pare ca s-ar mai strange dupa un anumit timp. Probabil asta va fi urmatorul pas. Daca nu ati schimbat pana acum casete de directie si aveti zgomote in volan va sugerez sa va ganditi la caseta in primul rand. Cedeaza prima. Rozeta aceea de plastic ar fi cam ultima desi la mine era intacta. Ca o idee , repararea casetei de directie la o firma din Bucuresti costa in jur de 1200-1400 lei cu garantie 2 ani parca. Drumuri bune sa aveti.
 9. Evident ca se potriveste. Am comandat 2 bucati. Unul e pe masina si unul in torpedou. Timp de inlocuire fix 2 ore.
 10. Am unul in torpedou. Am dat 15 lei pe el. Daca ai drum in Constanta ne putem intalni. Daca nu da-mi datele tale si ti-l trimit prin curier.
 11. emy_b_cta

  plan revizie i40

  Primele impresii cu Motul : - chiar se simte o usoara imbunatatire a motorului ( trage mai bine si pare ca se aude mai rotund ) - scaderea consumului de carburant cu 0.5 l/100k - urca mai rapid in ture - motorul pare a avea un raspuns mai prompt
 12. emy_b_cta

  plan revizie i40

  Are cineva Motul in motor ? Ceva diferente ? Eu astazi trec pe Motul X8000 5w30. Revin cu impresii. Pardon 8100 X Clean 5w30
 13. Sava e un pic mai silentioasa insa este foarte moale. Se lipeste foarte bine in curbe insa structura laterala este mai moale. Tinde sa valseze un pic insa apoi se fixeaza pe traiectorie. Pe ploaie in schimb e o placere. Am mers cu 160 -180 km/h pe o ploaie torentiala pe A2 si merge exemplar fara acvaplanare sau altceva. 215/50/R17
 14. emy_b_cta

  plan revizie i40

  La fel. E la locul lui suportul. Nu are nimic. La voi tot la fel are un moment de rezonanta in jur de 2800 rpm/min ?
 15. emy_b_cta

  plan revizie i40

  Am o intrebare pentru toti posesorii de I40 : cand accelerez prin jurul a 2700-3000 rpm/min motorul devine galagios si transmite vibratii destul de pronuntate in caroserie. Dupa 3000 rpm/ min se mai inchide in el practic si nu se mai aude. Nu facea chiar asa inainte.
×
×
 • Create New...