Jump to content
Comunitatea Hyundai din Romania

Sergiu Gh.

Membri
 • Content Count

  726
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Sergiu Gh. last won the day on December 31 2019

Sergiu Gh. had the most liked content!

Community Reputation

43 Good

About Sergiu Gh.

 • Rank
  Member
 • Birthday 11/11/1990

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Auto
  Honda
 • Model
  Accord CL9 M/6
 • An
  2008
 • Locatie
  Constanta

Recent Profile Visitors

564 profile views
 1. Pe contractul pe care l-am facut la Hondă, a trecut doar anul la dobândire (tipul de la care am luat-o, o cumpărase de la primul proprietar în 2014, deci ăla e anul dobândirii de către el). La "conform actului" nu a mai trecut nimic. La cârdul de acte cu care te duci, cred că talonul și cartea mașinii sunt arhisuficiente. Nu știu, totuși, procedura de contract și acte pentru mașini din UE. Țin minte de la un prieten (cred că l-am mai pomenit odată pe aici), că a completat o singură foaie de la nemți, pe care i-a dat-o samsarul care avea mașina în parcul auto în București. O chestie care nu poate fi numită contract, dar era ok.
 2. Un amic care a înmatriculat un Golf din Germania din Autovit (ce poate merge rău la așa afacere?), a sărit de 1000 lei, însă avea pe cineva care cu asta se ocupă și care intră pe ușa din spate. Procedura nu o cunosc, dar știu că implică RAR și vreo 5-600 lei la ei parcă. Eu de-abia găsisem niște pași coerenți în legătură cu transferul de proprietate a unei mașini în România. Pe site-ul Poliției nici gând, deși s-ar putea să aibă informații pentru mașinile aduse din UE.
 3. În spatele oricărui bărbat care vrea o Alfa, se află o soție care îl va susține moral...să ia o Mazdă. Întrebarea importantă este: ce faci cu autobuzul negru? Ai coadă de potențiali cumpărători?
 4. Tot ce pot spune e că e una dintre cele mai mișto desenate berline la ora actuală.
 5. Am o rugăminte. Măcar informativ, atunci când vei lua hotărârea să renunți la autobuzul ăla negru, dă-mi un PM, te rog. Legat de Mazda, arată fabulos de bine în opinia mea. Dacă nu mă înșel, pe TopGear este un review cu Skyactiv X. Și or să mai tot apară recenzii. Trebuie să o iei în roșul ăla al lor care face toți banii.
 6. De pe site-ul Goodyear (am calculat în paralel cu pdf-ul de pe site-ul UE și e corect): What the tyre fuel ratings mean: The difference between an A rating and a G rating could mean a reduction in fuel consumption of up to 7.5%. To put this in real terms, choosing A-rated tyres instead of G-rated tyres could save you more than 6 litres of fuel every 1,000 kilometres. What the wet grip ratings mean: In an emergency situation, a few metres can make all the difference. For a passenger car applying full brakes from 50mph, a set of A-rated tyres will brake up to 18 metres shorter than a set of F-rated tyres. Evident, factorii sunt mulți, deci estimările sunt relative. Eu nu dau 2 bani pe eficiența lor la consum întrucât am un haplea pe 4 roți. Mai critică pare eticheta frânării pe ud. Bridge-urile mele de vară au rating F la consum, Dunlop-urile de iarnă au C. Consumă fix la fel. @marius, ar fi fost o variantă să iei pe 185/65. Lățimea contează.
 7. Dacă ai mai circulat cu jantele alea și nu atingea în trecut, e ciudat să o facă acum. Poate sunt montați prost etrierii. Frânează bine mașina? Du-o la un mecanic să se uite. La alt mecanic, nu la cel care a făcut lucrarea.
 8. Ce indici au jantele pe 15''? Lățime, offset? Sunt noi, este prima dată când le montezi?
 9. Salut. Am schimbat pompa doar pentru siguranța mea. Filtrul de benzină, până acum, nu.
 10. Am făcut, astăzi, al doilea schimb de distribuție și transmisie, plus pompa de apă. Mașina are 12 ani, puțin peste 107.000km (tinerică ). Pentru prosperitate, las aici piesele cu coduri, prețurile aferente lui 2019 și service-ul unde am fost pentru efectuare: Piese originale Hyundai/KIA - comandă de pe Auto HRP aka Magazinu' din Buzău, de-l cunoaște toată suflarea hyundaistică. Prețuri cu TVA inclusă. 2431226050 - Curea distribuție - 225 lei; 2441026000 - Intinzător curea distribuție - 135 lei; 2481026020 - Rolă ghidare curea distribuție - 120 lei; 2521226021 - Curea accesorii (cureaua care acționează pompa de apă și alternatorul) - 55 lei; 977131E000 - Curea compresor A/C - 100 lei; 9783429010 - Rolă ghidaj curea compresor A/C - 175 lei; 2510026902 - Pompă apă (vine cu garnitură inclusă, rola se refolosește) - 330 lei. Este nevoie și de antigel. Eu am omis să le zic să-l dea afară pe tot, pentru că eram pregătit cu 6 litri de Motul gata făcut. Prin operațiunea de schimbare a pompei de apă, au completat cu aproape 3 litri de antigel. Service-ul ales de mine, printr-o recomandare, este Grup-Rul (Constanța) unde mi-au luat 300 de lei toată distracția, cu un spray curățitor inclus. Belea de tot! Garanția e de doar 3 luni pentru execuție cu pisele clientului. Dacă știam, le luam prin ei și aveam 24 de luni. Oamenii au fost super-ok, service-ul e frecventat și de flote de companii. Mențiuni: cureaua de distribuție este Gates, curelele accesorii sunt Bando (o firmă americană, aparent), deci dacă luați un kit de distribuție Gates, este, cred, fix același lucru, dar fără ștanțele Hyundai/KIA, despre care, se știe! Aduc +10 cai putere. Glumesc. Cam atât. Drumuri bune.
 11. Doar ce am dat comandă, printre altele, de 2 discuri față Ferodo și un set de plăcuțe față tot Ferodo. Discurile actuale sunt tot Ferodo. Codurile sunt: - Disc Ferodo Premier - DDF1603; - Set plăcuțe față Ferodo - FDB1955. Revin cu impresii după montaj.
 12. Salut. Uite aici: https://hyundai.7zap.com/en/eur/accent/teurpmct06/vin:search,/tr/8182911/?param=vin:nlhcm41ap7z071455 Ai doua cabluri menționate: cel de la capacul rezervorului și cel de la portbagaj. Pui mouse-ul pe fiecare număr roșu și cu un click te trimite la mai multe detalii (și la codurile complete din listă). Fă niște verificări suplimentare cu codurile, caută-le pe niște site-uri. Există și mecanismul de la portbagaj explicat aici: https://hyundai.7zap.com/en/eur/accent/teurpmct06/vin:search,/tr/8183411/?param=vin:nlhcm41ap7z071455
 13. Cumpără saboți otiginali. Sunt colegi de forum pățiți cu saboții aftermarket.
×
×
 • Create New...